Navigacija u poljoprivredi

Za sad mi FJDYNAMIC uliva neko poverenje kao sama navigacija. Video sam da SL Agrosolutions ima mrezu baznih stanica. Za 7000 eura nije los autopilot.

Ovo je bilo u fazi ispitivanja i sad kreće u prodaju pa se još ne znaju iskustva, trebalo bi da sve bude u redu.

Moras svaki put da odradis a-b liniju ili mozes preko koordinata iz katastra da radis parcele?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Moras svaki put da odradis a-b liniju ili mozes preko koordinata iz katastra da radis parcele?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
FJDYNAMICS ima mogucnost da ubacis parcele u navigaciju 1300 dinara je po parceli sa svim 4 tackama, takodje mozes i sam da uradis linije pa da sacuvas i sledeci put imas zabelezeno.

Kada kupite kordinate u katastru ,ko vam ubaci te 4 tačke u navigaciju?
Da li mora preko nekog programa da se ubaci?
Što se tiče ovih FJD video sam ih na sajmu radila firma SLAgrosolution i rekli su mi od NG da kreče sa srpskim jezikom i sa kordinatama.Zna li neko ko je u stvari generalni uvoznik?

Kada kupite kordinate u katastru ,ko vam ubaci te 4 tačke u navigaciju?
Da li mora preko nekog programa da se ubaci?
Što se tiče ovih FJD video sam ih na sajmu radila firma SLAgrosolution i rekli su mi od NG da kreče sa srpskim jezikom i sa kordinatama.Zna li neko ko je u stvari generalni uvoznik?
Svaki zastupnik svoje navigacije ima tu mogucnost da dodaje. Ako ti je SLAgrosolution ugradio autopilot njima posaljes kordinate i oni ti dodaju parcele u autopilot.

Skroz sam tanak sa tom materijom. Ja koliko sam skapirao to bi trebalo jedan terminal univerzalni da bude u traktoru i da se sve zasebne mapšine kače na njega.
Ono što ne razumem je da li se noviji modeli traktora isporučuju sa ISOBUS terminalom ili se on posebno kupuje kao pto se kupi recimo ovaj FJD autopilot.

Imam farm navigator plus sa pripremom za pilota… desava se da prekida prskanje u pola prohoda, samo na sekund prekine i nastavi… a desavalo se da brlja s pritiskom ako usporim sa 11 km/h na 7km/h on ostavi pritisak isti i dalje… ili jednotavno nekada prekine da prska i nece da krene… onda ili manuelno radim ili ga restartujem, problem je kada u parceli gde treba da dopunim prskalicu treba da ga restartujem onda ne ostane zapamceno gde sam stao…

Skroz sam tanak sa tom materijom. Ja koliko sam skapirao to bi trebalo jedan terminal univerzalni da bude u traktoru i da se sve zasebne mapšine kače na njega.
Ono što ne razumem je da li se noviji modeli traktora isporučuju sa ISOBUS terminalom ili se on posebno kupuje kao pto se kupi recimo ovaj FJD autopilot.
Tako je, jedan terminal odgovara za sve mašine koje su kompatibilne sa ISOBUS. Traktori sa boljom opremom i monitorom su opremljeni sa ISOBUS priključkom, i tada nije potreban monitor od mašine. Mada kod nekih proizvodjača, može i u standardnoj opemi da se doplati priključak, a da traktor nema monitor, tada ubaciš monitor od neke mašine, i utaknes u priključak u kabini, a onaj sa mašine pozadi na traktoru. Tako nemas nepotrebne kablove u kabini. Jedan monitor od neke prikljicne mašine, može se koristi na nekoj drugoj mašini, bilo kog proizvodjača. Tipa amazone prskalica kverneland rasipač, a monitor od Lemkena.

Poslednja izmena:
Jel ima nekih bližih informacija oko ove navigacije. Čujem da je već dosta ugradjeno kod nas. Olalija reče da mu drugar radi te pa da čujemo iskustva?

Nazad
Vrh