Navigacija u poljoprivredi

@vuceta i sta sad ja da radim. Da dam 10k umesto 5k

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Koliko vidim, imaš Trimbl navigaciju. Dovoljno za osnovne potrebe. Titan?
Nađi firmu koja je pouzdana i koja ima najbolju podršku. Do Ćirikovca ima dosta kilometara. Onda gledaj cenu.
Džabe da nešto platiš i 2000 ako nema ko da izađe u slučaju nekih problema.

Pošto vidim da će se i na ovoj temi zakuvati, hteo sam da pitam da li mogu da računam na nečiju pomoć i savete od vas koji se bolje od mene razumete u autopilot kad budem namestio na traktor radi probe?

A kakva je ona SDF guidance navigacija?Koristi to neko?
Ako se dobro sećam, to je Dajčeva navigacija. Lično je nikad nisam ni video kao ni Klasovu. Nisu nešto popularne.
Trend svih proizvođača traktora je da imaju svoju navigaciju. Kubota je kupila AG Junction tako da i oni planiraju da naprave svoj sistem.
Biće zanimljivo u narednim godinama po pitanju navigacija.

Da nisu smanjili povrat na 800000 verovatno bi uzeo autopilota. Ko zna zasto je to dobro.

Koliko je to godina? Ja sam kad su krenule te navigacije bio rekao, ma što davati te silne pare, sad će to za godinu dve kinezi štancovati (u smislu njihov brend a ne samo proizvodnja) kao telefone... Ali, eto prođe već desetak godina a kineza još uvek nema, pa me sad zanima koliko još čekati?

Koliko je to godina? Ja sam kad su krenule te navigacije bio rekao, ma što davati te silne pare, sad će to za godinu dve kinezi štancovati (u smislu njihov brend a ne samo proizvodnja) kao telefone... Ali, eto prođe već desetak godina a kineza još uvek nema, pa me sad zanima koliko još čekati?
Kada sam napisao da će biti zanimljivo narednih godina, mislio sam na poplavu različitih brendova.
Kinezi su već ušli ali i oni imaju neku svoju cenu.
Cena od 5-7 hiljada je neka realna cena za kineske navigacije.

Ako se dobro sećam, to je Dajčeva navigacija. Lično je nikad nisam ni video kao ni Klasovu. Nisu nešto popularne.
Trend svih proizvođača traktora je da imaju svoju navigaciju. Kubota je kupila AG Junction tako da i oni planiraju da naprave svoj sistem.
Svi pocinju da furaju taj fazon da je sve njihovo, od sijalice pa do ulja. Ne bi me cudilo da za par godina imamo gace i telefone John deere ili od neke druge marke.

A 15.000 je realna za zapadne?Zbog cega je realna?

Ovo mi lici na one kompleksaske rasprave apple, samsung i ostali .

Na kraju dosao neki xiaomi iz neke garaze sa kojim se svi sprdali pa sad oduvao sve ostale.

Zasto mislis da je prijemnik na trimblu kvalitetniji nego ovaj nas sto ugradjujemo u-blox?
Jesi pogledao gde kakav test ili uradio poredjenje?

Hoces da kazes da bolje znas od nas , imamo i jednu i drugu i uzivo poredimo, i pravimo a ti video ili procitao...

Pogledaj malo ko pravi ublox
Pogledaj testove.

Cim je nesto jeftino odma je bofl?

Pa tom istom trimblu oprema ne vredi vise od 2000e a koliko naplate?

Poenta je pribliziti proizvod sto vecem broju ljudi da im pilot ne bude naucna fantastika.

I nama ako krene nastavljamo sa razvojem.

Filozofirati po forumu mogu svi.Nisi ni video kako radi, nismo je jos ni zavrsili a vec osudjujes i tvrdis da je bolje uzeti zapadnu.
Pa daj nam svima 15.000e pa se necemo zezati sa tim.

Sto nebi u Srbiji radili svoje navigacije.
Kamo srece da nas je sto vise da bude sto jeftinije.

Sto se tice daljinske podrske, pristupim svakoj navigaciji daljinski i vidim u cemu je problem.
Mogu podesavati, sta god.

Sent from my POCO F3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod drugara na trimblu je isto bilo nekih problema oko konekcije i dobijanja signala. Ja bio lično na njivi i gledao. I on nazove servisere i oni su preko teamviewer-a ili nekog drugog programa ušli u tablet i izpodešavali...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kod nas je razlika sto pravimo da program posle gubitka rtk signala sam se kaci na drugi dostupan signal.
Unecemo sve dostupne stanice u toj oblasti.

Znate koliko nam je livona trazila za baznu stanicu? 10.000e.
A realno potreban hardware za istu kosta 400-450e .

Na kraju dosao neki xiaomi iz neke garaze sa kojim se svi sprdali pa sad oduvao sve ostale.

Zasto mislis da je prijemnik na trimblu kvalitetniji nego ovaj nas sto ugradjujemo u-blox?

Hoces da kazes da bolje znas od nas , imamo i jednu i drugu i uzivo poredimo, i pravimo a ti video ili procitao...

Pogledaj testove.

Poenta je pribliziti proizvod sto vecem broju ljudi da im pilot ne bude naucna fantastika.

Filozofirati po forumu mogu svi.Nisi ni video kako radi, nismo je jos ni zavrsili a vec osudjujes i tvrdis da je bolje uzeti zapadnu.

Sto se tice daljinske podrske, pristupim svakoj navigaciji daljinski i vidim u cemu je problem.

1. Gde sam napisao da je realna cena 15000?
2. Trimblov prijemnik ima mogućnost rada sa CP i RPRTX signalom. Ima Xfill.
3. Ne znam bolje od vas niti sam to ikad napisao.
4. Gde sam osudio "vašu" navigaciju i gde sam napisao da treba uzeti zapadnu?
5. Vi ste taj koji se grčevito bori za svoje stavove. Da sam ja toliko siguran u svoj proizvod, ne bih vodio raspravu na forumu sa nekim ko filosofira na forumu.

Kod nas je razlika sto pravimo da program posle gubitka rtk signala sam se kaci na drugi dostupan signal.
Unecemo sve dostupne stanice u toj oblasti.

Znate koliko nam je livona trazila za baznu stanicu? 10.000e.
A realno potreban hardware za istu kosta 400-450e .

Razlika u odnosu na koga? Livonine i Titanove bazne stanice su VRS. Hoćeš li da diskutujemo i o NTRIP baznim stanicama?

Pogledaj testove.

Kada nemaju konkurenciju bilduju cene. Slazem se sa stavovima
@vuceta ne voze svi nemacka kola neko izabere i aziski.

Kada nemaju konkurenciju bilduju cene. Slazem se sa stavovima
@vuceta ne voze svi nemacka kola neko izabere i aziski.

Kako nemaju konkurenciju? Već sam napisao ko je kome konkurencija.
Da, uprostim: Mercedesu top klase nije konkurencija KIA.
Siguran sam da vi ne vozite azijski auto.

Mislim da su u ovom domenu kinezi kasnili dok nisu postavili svoju gps satelitsku mrezu u orbitu. Evo moj geometar je skroz presao sa Leice na kineze. Mnogo precizniji, jeftiniji. Signal godisnji jeftiniji. Tako da stvar je vrlo jednostavna, sve se drajverske komponente proizvode u kini i tajvanu. Softwer moze neko da razvije (sto verovatno kosta puno i traje da kazemo dugo ) i sam ponudi kao brend svoje resenje, sto je po meni prevazidjeno jer dokaz je automobilska industrija narocito srednja klasa vozila koja se manje vise "uortacila" pa jedni razvijaju ovo drugi ono, a krajnji rezultat je masovnija jeftinija prodaja auta ovog ili onog brenda slicnih perfomansi. Zato mi ovo zvuci vise prihvatljivije i za dzep, i za primenu. Kupis softwer i implemetirajs ga na najbolji moguci nacin u postojece komponente. Naravno podrazumeva se da to svoj znanje naplatis ali isto tako budes odgovoran i das neki oblik garancije da ce taj proizvod raditi u skladu sa ocekivanjima. Time mislim da su svi u lancu na nekom dobitku a da finansijski cena je svima prihvatljiva.Pricamo o vecem broju korisnika. Dok do sada barem kod nas autopilot je malo stvar potrebe(trebalo bi da bude i vise) a ima i onog drugog, stvar PRESTIZA medju pljoprivrednicima.

Sent from my S60 using Tapatalk

Nazad
Vrh