Navigacija u poljoprivredi

Ne razumem, kako to mislis da nisu 100% precizne?

Sent from my POCO F3 using Tapatalk
Smilad je objasnio.
Čak nije ni bitno da li se signal prodaje ili se daje za dž. Vi stojite iza tog signala i svako kome ga ustupate se oslanja na vas. U slučaju spora...
Dalje, uradi sam navigacije nisu atestirane. Zamislite ako se, ne daj Bože, zapali traktor iz bilo kog razloga. Koga će prvog da okrive?
Jednu firmu koja prodaje brendirane navigacije je požar u traktoru umalo koštao glave. Srećom, nije bilo do navigacije.
Uradi sam navigacije su samo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Opet ponavljam, AGOpen softver je vlasništvo Brajana iz Kanade i nije za komercijalnu upotrebu. Igranje sa hidraulikom bez overide senzora je jako opasno.
Komercijalne navigacije nisu skupe onome ko shvata njihov benefit.

Druze po nacinu pisanja zvucis kao da radis za neku firmu koja radi navigacije pa se plasi konkurencije.

Nista se ti ne sikiraj.Sve ce to biti reseno.

Kad zavrsimo okacim lepo snimak i slike ugradnje i opreme i snimke u radu.
Okacicu i snimak poredjenja sa trimblom jer ga imamo.
A vi ocenite koji bolje radi.

Mozda ce biti varijanta i sa Cereom, jos pregovaramo , ali meni je nekako siromasna naspram AG-a.

Smilad je objasnio.
Čak nije ni bitno da li se signal prodaje ili se daje za dž. Vi stojite iza tog signala i svako kome ga ustupate se oslanja na vas. U slučaju spora...
Dalje, uradi sam navigacije nisu atestirane. Zamislite ako se, ne daj Bože, zapali traktor iz bilo kog razloga. Koga će prvog da okrive?
Jednu firmu koja prodaje brendirane navigacije je požar u traktoru umalo koštao glave. Srećom, nije bilo do navigacije.
Uradi sam navigacije su samo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Opet ponavljam, AGOpen softver je vlasništvo Brajana iz Kanade i nije za komercijalnu upotrebu. Igranje sa hidraulikom bez overide senzora je jako opasno.
Komercijalne navigacije nisu skupe onome ko shvata njihov benefit.
Sad to objasni samo onih nekoliko hiljada amerikanaca , pa mozda jos vise njemaca sto su napravili te neatestirane sisteme a neki poskidali fabricke sa traktora i stavili te sto nevaljaju. Sto se tice AGOpen , mozes prodavati hardver ali nemozes softver , koliko sam ja upoznat , jer ne bi postojala ni trgovina hardverom na forumu AGOpen.

A sto se tice pozara koliko ih je buknulo samo zbog nestrucne montaze svetala itd. Ima traktora koliko hoces da nemaju ni osigurace , ljude nervira da ih mjenjaju.

Druze po nacinu pisanja zvucis kao da radis za neku firmu koja radi navigacije pa se plasi konkurencije.

Nista se ti ne sikiraj.Sve ce to biti reseno.

Kad zavrsimo okacim lepo snimak i slike ugradnje i opreme i snimke u radu.
Okacicu i snimak poredjenja sa trimblom jer ga imamo.
A vi ocenite koji bolje radi.

Mozda ce biti varijanta i sa Cereom, jos pregovaramo , ali meni je nekako siromasna naspram AG-a.

koliko ce da kosta?jel ste racunali?sa ugradjom

Samo tako momci samo napred ne slusajte sve komentare dve stvari morate ispuniti osnovna verzija mora da bude precizna i cenovno bar u pocetku najpovoljnija,da sva konkurencija pukne.Najcesce kupujemo brend a ne i kvalitet.Pozdrav

Sad to objasni samo onih nekoliko hiljada amerikanaca , pa mozda jos vise njemaca sto su napravili te neatestirane sisteme a neki poskidali fabricke sa traktora i stavili te sto nevaljaju. Sto se tice AGOpen , mozes prodavati hardver ali nemozes softver , koliko sam ja upoznat , jer ne bi postojala ni trgovina hardverom na forumu AGOpen.
Molim vas, pre komentarisanja, prvo pročitajte post, razmislite šta je napisano pa tek onda komentarišite.

Samo tako momci samo napred ne slusajte sve komentare dve stvari morate ispuniti osnovna verzija mora da bude precizna i cenovno bar u pocetku najpovoljnija,da sva konkurencija pukne.Najcesce kupujemo brend a ne i kvalitet.Pozdrav
Varate se. Ne može konkurencija pući nikad. Veliki i ozbiljni igrači se igraju sa ozbiljnim igračkama.
Što se tiče brenda, slažem se delimično. Ali nisam baš siguran da vozite Zastavu.

Tacno ne vozim zastavu ali sam u pocetku vozio pa sam malo podigo standard.I ne treba da puknu veliki jer veliki ce i kupovati brendove uz brojne pogodnosti.A mi nismo nigde predvidjeni?

Video sam koliko su ozbiljne igracke, kad mi amateri napravimo da na 15+ km/h auto pilot radi 2x bolje nego trimble.

Toliko o tome.

Ovce su za sisanje uvek bile i bice.
Mogli su da drze cene dok je monopol bio.
Videces za par godina kad se nastanca visak opreme pa bude budzasta, i svi budu radili pilote kao i telefone sto rade sad.

Toliko je i taj trimble pro uredjaj da nemaju svoj operativni sistem samo za gps, vec radi na androidu.A android je bas pouzdan i stabilan, pogotovo na tim zastarelim tabletima.

@vuceta mislim da zastupas nihove stavove. Konkurencija je uvek dobro dosla jer su poludeli sa cenama. 15000 navigacija idi bre. Jos me zovu i nude mi kaze poskupece od nove godine. Ja im kazem to samo moze da ide na dole.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

@kalman 58
Odlično ste odgovorili. Da ste pre 6-7 godina kupili običnu navigaciju i izračunali uštede, dosad bi imali autopilota. Ima ovde članova koji su pisali da su 250-ku plaćali 750 evra. Mislim da to nije bila neka ogromna cifra koja se nije mogla izdvojiti. Mnogi su tad rekli da to njima ne treba.

@daner
Slažem se da trimbl nije savršen. Ne treba se ni porediti sa njim jer on ima daleko više opcija od samog navođenja i uklapanja prohoda. Ima navigacija i pored trimbla. Nije on jedini.
Opet napominjem da je AGOpen TUĐE vlasništvo. Znači, nije vaša intelektualna svojina. Niste vi ništa napravili.
Šta to AGOpen radi 2 puta bolje?
Porediti navigacione uređaje sa mobilnim telefonima nije baš najbolje.
Znate kako, ako vi idete ispod cene, meni kao kupcu tu nešto ne štima. To meni govori da vi kompenzujete neki manjak sa nižom cenom koštanja. Manjak može biti nepouzdanost sistema, nestručnost, nedostatak podrške...

Nemam ja ništa lično protiv vas. Samo vam skrećem pažnju na neke bitne činjenice. Vi ćete svakako raditi onako kako vi mislite da treba.

@vuceta mislim da zastupas nihove stavove. Konkurencija je uvek dobro dosla jer su poludeli sa cenama. 15000 navigacija idi bre. Jos me zovu i nude mi kaze poskupece od nove godine. Ja im kazem to samo moze da ide na dole.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
U redu. Poštujem tvoje mišljenje.
Konkurencija je širok pojam. Moramo to gledati drugačije. U top brendovima, konkurencija su Trimbl, Topkon, Džon Dir, Agko. Njima stiže Rejven kojeg je kupila grupacija CNH. Povoljniji je od sva 4 navedena, kači se na traktore sa pripremom, ima isobas.
Uradi sam navigacija može biti konkurent samo navigacijama iz Kine.

@vuceta

Prodajemo korisniku opremu, ne prodajemo Software.Ne znam koji deo ti tu ne kapiras?
Software open source, skine sa net-a instalira ko hoce...

I da bude problem., kupimo cereu u vozi, kupljena!
Samo nam se ti nemoj sikirati.
A to podastavanje mi je iskreno smesno.

Ako radi bez greske i zadovoljava potrebe u cemu je problem?
Pa sta mislis odakle svi ti uzimaju opremu i ko im pravi?

KINEZI.

Ne bih te vise zadrzavao.

@vuceta

Prodajemo korisniku opremu, ne prodajemo Software.Ne znam koji deo ti tu ne kapiras?
Software open source, skine sa net-a instalira ko hoce...

I da bude problem., kupimo cereu u vozi, kupljena!
Samo nam se ti nemoj sikirati.
A to podastavanje mi je iskreno smesno.

Ako radi bez greske i zadovoljava potrebe u cemu je problem?
Pa sta mislis odakle svi ti uzimaju opremu i ko im pravi?

KINEZI.

Ne bih te vise zadrzavao.

Samo bez emocija. Mi ovde vodimo konstruktivnu raspravu.
Jeste li sigurni da prodajete samo opremu? Iz prethodnih postova se može videti da prodajete navigaciju kao gotov proizvod, a ne kao delove. I svi ti delovi su prilagođeni AGOpen softveru.
Ne, ne oduzimate mi vreme. Tu smo da učimo jedni od drugih. Za tu svhu i postoji ovaj forum.

Nazad
Vrh