Za taj koji sam ti poslao link
brojeve kontakta imas na sensoru
kontakt 1 crna zica je GND (0V)
kontakt 4 zelena zica je signal
kontakt 5 crvena zica +5V
U najnovijoj verziji ne koristi se vise MMA cip i BNo055 napustili navodno nisu stabilni ,cak BNO055 su vec izbacili u zadnjim 4 verzijama, takodje i onaj su izbacili sto si davao link i jos jedan gotov u kucistu.
Sada koriste BNO080 ili 085 ili CMPS14 , ne koriste ga u istoj kutiji sa arduino i H mostom vec ga montiraju na poseban arduino nano i u posebnu kutijicu i montira se gore u plasticnu kabinu ili cak kod antene , sto dalje od vecih komada metala i navodno radi dobro. Problem je momentalno kupiti bilo koji od ovih, sve zalihe prodane.
Danas sam spojio taj CMPS14 sa jednim arduino nano , program postoji u fajlu suport , bez problema se kompajlira i radi ali treba poseban USB kabl. Probao i on radi i kompas i nivelaciju. Znaci i nivelacija i kompas mu je ili BNO080 ili CMPS14 , sve radi jedan cip.
CMPS14 plocice sam platio oko 24E ili cak 28E jednu (uzeo 2 zbog postarine) dok je BNO080 oko 14-15E sve zavisi gdje nadjes i plus postarina na to.
Inace i ja sam imao problema sa nivelacijom i kompasom , kad probam u sobi dok sam eksperimentisao , radi sve super, pravac nivelacija , kako kutiju okrecem i naginjem , ostavim pola dana i probam sve perfektno radi.
Montiram u traktor vise ne radi kako treba , a pravac skace te 15 stepeni lijevo te 15 desno, nivelacija kao radi, ili i ako ne skace autopilot ludi , krivuda kao da ima 3 promila alkohola
. Kad iskljucim nivelaciju i kompas radi sve normalno, osim normalno jer nema kompas da kad upalis ne zna dok ne krenes gdje je , kod mene je na metalnom podu blizu menjaca i plus h most kraj toga, a iznad pretvarac sa 12 na 24 volta.
Citron ti je jeftini , ali vise manje rade oba.