Navigacija u poljoprivredi

Jel to pasulj?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Imate vrlo ravne njive, dobro obradjene i jos traktor sa prednjom vucom i rekli bi i veci traktor, i uslovno jeftiniji softver i hardver rade dobro.

To što je Banat ravan ne mogu ništa, za obradu sam kriv, prednju vuču koristim samo za oranje. Ne bi se postideo sa ovim sistemom ni na lošijim terenima.

Ne mislim koristenje prednje vuce vec da ima vece prednje tockove od traktore bez prednje vuce, makar u ovoj kategoriji prakticno i nema traktora bez toga , ali kod manjih traktora puno znaci prednja vuca i veci tockovi za upravljivost traktora kod koristenja neke navigacije i autopilota.

Polako stizu delovi iz kine

ee410531b8bc3b128dbfc590f3a926fa.jpg
9940fa621054331ccfabe319987d7bfb.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Farmnavigator G7 je dosta skuplji od Machinery guide navigacije u varijanti preciznosti do 30 cm. Da li se za tu vecu cenu dobija i bolje iskustvo ili se samo placa brend? Da li antena koja dolazi uz farmnavigator pruza mozda neko bolje iskustvo?

AgOpenGPS instaliran, RTK radi, povezan arduino na koji je nakačen WAS preko I2C. Spojen motor driver IBT2. Pomeranjem antene program prikazuje pomeranje i neku brzinu. Pomeranjem potenciometra koji simulira WAS na grafici imam pomeranje točkova levo desno. E sad imam problem što nikako ne mogu da pokrenem motor volana. Osciloskom sam gledao linije koji idu prema motor driveru i tu nema ništa. Ima li neko ko je prošao ovu fazu na ovom tipu navigacije.

Mislim da treba da udjes u setovanje jer bez RTK nece da pomjera ili nisi spojio prekitac/taster i to moras da ukljucis da ga arduino vidi , promjeni boju u zelenu onog kruga ako je najnoviji softver.

Zeleni krug je uključen, "steer switch / work switch " (ako na njih misliš) su spojeni direktno na masu. Na kakvo setovanje misliš? Softver je najnoviji, sve je ažurirano na najnoviju verziju. Imam minimalnu konfiguraciju ( bez akcelerometra, žiroskopa...), upisao softver u Arduino Nano ( Autosteer_USB_v5.0). Portovi sa računarom su povezani i provereni. Ponekad zna da LED dioda na RTK ploči koja se zove "No RTK" blinkuje, ali nema obaveštenja da nije povezan na server. Što se tiče Arduina, lampica Rx (koja označava valjda primanje podataka iz računara) blinkuje polako kad se poveže, ali Tx(koja označava valjda slanje podataka ka motoru) blinkuje veoma brzo kao kad nije povezan.

Koji drajver za motor imas , da li je propisno spojeno. Recimo ako je motor spojen i drajver za motor kod palenja laptopa ili kod strata agopengps on pocne da vrti u jednu ili drugu stranu nekoliko sekundi.

Da li uopste tvoj softver vidi arduino kako treba , da li si programirao arduino sa softverom koji podrzava tu verziju agopngps.

Da li prolazi verifikaciju sa arduinom , mislim softver za arduino kad firmvare otvoris i napravis verifikaciju sa onim sto je stvarno u arduinu.

Mora pisati kad iskompajliras arduno , zeleno uspjesno programiran , ili kod verifikacije verifikovan.

Onda u onom subprogramu od agopen moras setovati IBT2 i usnimiti u arduino promjenu.
Pa resetovati i trebalo bi da radi.

Rešio sam problem na kraju. Oslanjao sam se na staru šemu, ona me je zeznula. Otvorio sam novu u support folderu i spojio pinove prema njoj, te sada motor radi. Hvala u svakom slučaju na izdvojenom vremenu da pomogneš. Pozdrav!

Nazad
Vrh