Navigacija u poljoprivredi

Ja imam u modulu ntrip client i pro ao sam i tako dobijem fix

Upario sam i preko bluetootha i isto dobio fix, i ona zuta lampica zasvetlila kad dobije rtk.

Primetio sam da mi se baudrate iz nekog razloga kad god iskljucim modul vrati na fabricko, pa moram uvek podesavati na 115200. Isklikcem svaki put na one 3 opcije uradim send da upise.

Ali nekako meni i dalje secka, ne ide tecno.
8c16389eaf85793d8aaa6a3aa4c82663.jpg

Evo i snimak, ne znam dal je tako kod vas ,gledam po youtube njima ne secka ovako.Nisam stelovao nista, bezveze samo probao na kolima ina leru isao.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel ti ispise na agopengps gore RTK Fix , ako ispise onda je u redu.
Trebas svake sekunde da dobijes RTK korekciju i preko 5Hz kordinate sa GPS-a , ne gledaj prvi broj vec drugi on varira i to ti je stvarna frekvencija sa GPS-a.
Instalirao si najnoviji agopengps koji je gladn procesorske snage a verovatno tvoj tablet to ne moze da ostvari jer kazes da radi i u-centar.
Ovo sto seca je grafika kasni jer agopengps je prioritet pracenje kordinata i kontrola autopilota a grafika je zadnja , tako da to ne bi trebalo imati puno veze ,to je vise estetika , probaj stvarno na njivi.
Imas u uputstvu za tvoju plocu kako se namjesta preko bluetootha lefebure, tamo poglavlje 4 u uputstvu a dobio si i fajlove za rover , samo ucitas.

Probaj neku stariju verziju 3 , stabilnu koje se ne instaliraju , pretpostavljam da ti od ove sto si instalirao ne treba nista jer nemas autopilot ni prskalicu koja radi kontrolu preklapanja na geometrijski nepravilnim njivama gdje autopilot prati krivulje a ne ravne linije.

Za par godina izgleda cemo imati rtk za 2-3 k eura,za deceniju mozda i bude skoro dzabe :p.Strpljen spasen :haha: .

To je neminovno samo treba dočekati,ovde se većina odrasli na selu pa vam te promene možda nisu vidljive ,ja sam gradsko dete i došao na selo pre 18 g znam jako dobro šta sam sve zatekao kako kod nas na imanju tako i u selu,koje kombajne,koje traktore,kakve plugove.... hidromarker na sejalici, EKS.Komušaljku kad sam kupio (moja prva"mašina")pa bio sam sretan ko kad mi se ćer rodila a sad posle 18 g slika je mnogo drugačija.

Kako u ovu navigaciju ubaciti parcele pomocu gps tacaka?
I ima li sanse da se poveze sa racunarom prskalice?

Radi se polako.

Ko bude radio ubuduce da zna, ne kupujte laptopove (tablete) kojima punjac ide na usb-c.

Imaju smart punjace i ne moze se puniti dc-dc pretvaracem.

Sad moram uzeti inverter za traktor
16e180f73117d8f8a8468d5409c76b37.jpg

Moze na tablete sa obicnim ulazom, na nas ne moze.
Nas ima dodatne zice sa kojima komunicira sa punjacem, i ako ne ostvari odredjen protokol izmedju njih dvoje laptop nece da se puni.

Prekopao sam net vec,ne moras se truditi
Ja narucujem invertor.

Kad vec stavljam gps u ruju ima da ima i 220V

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh