Paracinac83
Član
I kad je bio crni petak stigao mi je mail od njih, bilo je jos jeftinije, ali ja opet kao po obicaju sam tad bio bez para da kupim jos jednu za rtk.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam ja, prosle godine sam radio rasipanje djubriva i prskanje, odlična je. Poprilično opcija ima, stvarno bih dao svaku preporuku.Jel posedjuje neko farmnavigator ono sto prodaje BestCo Vrbas? Oko 1400e je sa pdv, kakva su Vam iskustva sa njim?
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Baza? Bazu povezuješ preko kućnog netaNa koji fazon se povezuje sa mobilnom mrezom?
Može naravno, samo se najavite.Nisam jos do detalja sve izrovao, eto ako si raspolozen trknuli bi drugar i ja da vidimo setup.Olaksace nam dosta.
Meni je to slucaj sa farmnavigatorom, kada sam se jesenas vratio na parcele (a pre toga sam poslednji put bio recimo maja-juna), parcela je bila pomerena otprilike za taj 1m. Jer je preciznost 20cm, a ne 1cm.Bez RTK preciznost jeste verovatno oko 1m u praksi. Meni se desi ponekad da izgubim signal na Telenoru pa me izbaci signal sa RTK na DGNSS i autopilot krene da šeta levo-desno. Mislim da se ne isplati uložiti vreme i novac ako se ne ide na RTK. Cela RTK baza vas košta dodatnih 250 eur i pokriva krug od 30 km sa F9P
Ali nije samo to problem, uz RTK kad označite parcelu, pa se vratite sledeće godine oznake će biti na potpuno istom mestu. Sa ostalim signalima to prosto nije moguće pa će vam njiva biti npr 1m u levo
Jel postoji neki tehnički razlog za to ili je samo da uzmu više para?Kod Livone mora posebno za svaku navigaciju.
$$Jel postoji neki tehnički razlog za to ili je samo da uzmu više para?