Navigacija u poljoprivredi

Akcija je sigurno prošla, nisam u toku sa realnim cenama, očekujem od 10-13k da su navigacije. Najviše me brine da ne dobijem povrat, šta ću onda. Sve jedno mi je budžet za mehanizaciju za ovu godinu oko 100000 din. Prošle godine sam tako ispao na opštinskom za 40 % povrata za osiguranje, bilo samo za podobne...

Ovo je tvoj post.Neću više polemisati s tobom .Ne želim da se snikim ovde prepucavam.Pozdrav.
Tako si odmah trebao reći, da ne razumeš a ne iznositi neosnovane zaključke...

Cerea Kit https://www.eztronics.nl/webshop2/c...e=product/product&product_id=720&search=Cerea
Ublox set, 2kom za bazu i traktor https://www.ardusimple.com/product/simplertk2b-basic-starter-kit-ip65/
Tablet sa Win 10, min 4gb rama, quad core procesor, prostor min 64GB
Aktivni usb hub
Eventualno neki stabilizator napona, radi predostroznosti.
I Cerea softver.
Za bazu ko neće da mu komp radi non stop , najbolje da kupi Raspberry Pi 3 ili 4, svakako nije neka stavka.
To je ja mislim to od delova.
Zaboravio sam na žiroskop https://www.tinkerforge.com/de/shop/bricks/imu-v2-brick.html

Ovo je što se tiče delova. Povezivanje komponenti je lako, ali da se to sve lepo konfigurise je poprilično komplikovano za laike. Ko je pročitao onaj moj post za AGOpenGPS za ručno navođenje u 20ak cm, I ako mu je to komplikovano, onda bolje da se ne upušta u ovo. Sačuvaće živce. Ali ko se odluči, tu smo da se pomogne.

Moj snimak u radu je već postavljan u temi nesto ranije, samo treba prelistati.

Poslednja izmena:
Jedno obaveštenje za sve zainteresovane. Malo sam čeprkao po netu i na kraju sam uspeo da nadjem za EZ-250 i update na 3.12 koji radi i podržava novi signal, kao i update za srpski jezik i ostale jezike. Sve isprobano i sve radi. Ako nekom trebaju fajlovi neka pošalje u privatnoj poruci mail i rado ću poslati da se ostali ne muče, jer meni je trebalo 3-4 dana da bih to sve pronašao na netu... Pozdrav!

Ja sam isto zainteresovan za varijantu home made navigacije
Samo napisite koju navigaciju pravite, obicnu, ili onu sa autopilotom?

Jedno obaveštenje za sve zainteresovane. Malo sam čeprkao po netu i na kraju sam uspeo da nadjem za EZ-250 i update na 3.12 koji radi i podržava novi signal, kao i update za srpski jezik i ostale jezike. Sve isprobano i sve radi. Ako nekom trebaju fajlovi neka pošalje u privatnoj poruci mail i rado ću poslati da se ostali ne muče, jer meni je trebalo 3-4 dana da bih to sve pronašao na netu... Pozdrav!
@mixer87kac
Moze se odavde skinuti update, ali nema srpski. Mogao si i ovde podeliti linkove u temi, da svima bude dostupno. Ja sam probao još onda da promenim naziv starog jezika ver 3.10 da se poklapa sa novim, ali nije hteo da prihvati. A nisam se cimao da tražim dalje, jer mi nije problem ni na engleskom.
Nego jel si merio odstupanja?

Poslednja izmena:
Dobio sam i ja neki language pack od jednog druga, ima dosta jezika i hrvatski ali nema srpski. Pa sam onda malo guglao i našao sve komplet update na 3.12 sa svim jezicima. Posetio sam puno sajtova pa sad ne znam tačno link, ali sam sačuvao fajlove na kompu pa ako nekom treba neka se javi.
Nisam ja merio odstupanja ali jeste član mcbaycow sa updejtom koji sam mu ja poslao. Sa starom verzijom i nekorigovanim signalom postavio je AB liniju od 200 metara i vratio se nazad po istoj liniji i promašio je za više od pola metra, što se i meni dešavalo u radu. Probao je da nastavi sledeće linije i svaku je pomerao za tih nekih pola metra i svaki put u levo. Posle updejta na 3.12 verziju sve je ponovio AB liniju na 200 metara i vratio se istim putem i uradio još par prohoda i svaki put je graška bila od 0 do 15-20 cm, kako bi i trebalo da bude. I ja sam sada radio prehranu sa novom verzijom i čini mi se dosta bolje nego pre.Tako da mislim da je sa ovom verzijom vraćena preciznost na tih deklarisanih 15-20 cm.

E onda do k... ja izgleda nisam vratio na korigovan signal nakon ažuriranja jesam debil.
Svaka čast na trudu, uštedeo si svim vlasnicima ez g250 5000din
Mozes na neki cloud staviti, ali što kažeš mogu te i kontaktirati svi zainteresovani.

Kad upališ ez 250 ideš na onaj "ključ" i tu nadji gde piše "o ez guide" ili "about ez guide" ako je na engleskom. Kad tu udješ piše ti sa leve strane "verzija" a sa desne broj. Tu vidiš dal piše 3.12.xxxx ili 3.10.xxxx ili 3.05.xxxx ili 3.00.xxxxx.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nema to je najnoviji. Jel na srpskom?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Screenshot_20210309-180416_Chrome.jpg

Nazad
Vrh