Navigacija u poljoprivredi

U livoni koliko ja znam kosta 14500 plus pdv

MI ovde pričamo o niskobužetnim navigacujama.Radoslave,kupi TRIMBLE.
Jel to neki drhtaj u tvom glasu? Ovo je tema o navigaciji, niko nije rekao da se mora pisati samo o niskobudžetnoj navigaciji, razmišljam naglas a ti si već počeo da peniš i ljubomorišeš...Takođe sam za jeftinu sklepotinu jer nemam para ali ako mi je ušteda 1000 evra ne bih da se zezam sa tim, imam obaveza i preko glave...

Jel to neki drhtaj u tvom glasu? Ovo je tema o navigaciji, niko nije rekao da se mora pisati samo o niskobudžetnoj navigaciji, razmišljam naglas a ti si već počeo da peniš i ljubomorišeš...Takođe sam za jeftinu sklepotinu jer nemam para ali ako mi je ušteda 1000 evra ne bih da se zezam sa tim, imam obaveza i preko glave...
Meni glas ne drhti,nemam tih problema.Samo sam hteo da kažem da ne moraš pratiti temu o ovoj navigaciji,imaš neke druge koje su dokazane.

Sta je jos potrebno van tog seta, osim tableta... Jel imate jos nekih detalja u vezi povezivanja? Citam vec par dana na njihovom sajtu, malo sam se pogubio...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima dosta toga oko povezivanaja,napajanja,softver Cerea,nosač motora,zupčanici,jbg treba se malo pomučiti.Ajde da aktiviramo malo kolegu Druškan,on to koristi i koliko sam skontao da je voljan da podeli iskustva s nama.

Cerea Kit https://www.eztronics.nl/webshop2/c...e=product/product&product_id=720&search=Cerea
Ublox set, 2kom za bazu i traktor https://www.ardusimple.com/product/simplertk2b-basic-starter-kit-ip65/
Tablet sa Win 10, min 4gb rama, quad core procesor, prostor min 64GB
Aktivni usb hub
Eventualno neki stabilizator napona, radi predostroznosti.
I Cerea softver.
Za bazu ko neće da mu komp radi non stop , najbolje da kupi Raspberry Pi 3 ili 4, svakako nije neka stavka.
To je ja mislim to od delova.

Opušteno Radoslave ,imaš te navigacije za koje možeš dobiti povrat,Pusti nas da se mučimo sa ovima u samogradnji.
Jesam ja tebe nečim lično uvredio, ponašaš se kao ostavljena mlada, 10 komentara uzastopno pokušavaš da me uvrediš ili odhebeš? Stvarno ne razumem šta pokušavaš, smetaju ti moji komentari, pokušavaš da svedeš temu na jednoumlje?
Hvala kolegama koji nesebično dele svoje znanje u vezi DIY navigacije.

I na kraju krajeva koliko izaže ta navigacija u samogradnji,komplet sa softverom i sa svim komponentama od nule(znači da nemam ništa ni držać za tablet)

Akcija je sigurno prošla, nisam u toku sa realnim cenama, očekujem od 10-13k da su navigacije. Najviše me brine da ne dobijem povrat, šta ću onda. Sve jedno mi je budžet za mehanizaciju za ovu godinu oko 100000 din. Prošle godine sam tako ispao na opštinskom za 40 % povrata za osiguranje, bilo samo za podobne...

Ovo je tvoj post.Neću više polemisati s tobom .Ne želim da se snikim ovde prepucavam.Pozdrav.

Za dalje ovde ću pisati i ostavljati sve što budem radio ubuduće u vezi navigacije.
Očekujem uskoro da se dogovorim s burazerom kako da naručim delove.

Nazad
Vrh