Navigacija u poljoprivredi

15.5 na mtz radi sve bez greske.vecina stranih brendova na 70 su muke sa standardnim gumama,sem setve na knap...prethodnih godina smo prskali sa 420,ali smo sada nabavili uske.sto kaze Robert-u psenici mnogo ugazi.

Kod mene na claas celtisu zadnje gume 16.9-34 i radim sve poslove sa njim(auto pilot) Od spoljašnje strane gume do reda ima 5 cm,bez problema ide špartanje soje,kukuruza.Jedino kad prskam pšenicu tu puno gazi,tragovi budu baš široki,malo gadno na izgled ali nema se za uzane točkove,a neću ni da bacam novce na to.

Jedino u pšenici kaj gazi 420 guma dosta . Ali i to je na kraju zanemarivo dok je odlično žito
cfe1cdb690588e06d019e6e985b680e7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta kažete za ovakvu izvedbu senzora točka za AG Open?

Moj kolega Marton ove zime polako pravi svoju prvu navigaciju, i ovako je napravio konstrukciju senzora točka. Senzor će biti pod haubom i time zaštićen od spoljnih uticaja (visoka trava, šiblje, štapovi suncokreta, voda...).

Ako mogu da napišem moje mišljenje....Mislim da nije uradio bogzna šta. Sad mora da zaštiti sajlu umesto elektro instalacije. Po meni, bolje da je išao na čvršću vezu tj da izbaci senzor napolje pa onda njega neka upakuje u nekakvu kutiju.

Vec smo pisali u ovoj temi da trenutno jedino navigacije prate cene nasih proizvoda, tj padaju stalno...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Šta kažete za ovakvu izvedbu senzora točka za AG Open?

Moj kolega Marton ove zime polako pravi svoju prvu navigaciju, i ovako je napravio konstrukciju senzora točka. Senzor će biti pod haubom i time zaštićen od spoljnih uticaja (visoka trava, šiblje, štapovi suncokreta, voda...).

Nek mu je sa srecom sa tim dizajnom , trebace mu.

Sent from my Mate 50 Pro

Može li neko podrobnije objašnjenje, da mu ukažem na probleme iz prakse? Nije imao do sad iskustva sa navigacijama, ni fabričkim ni pravljenim.

Iz prakse neće niko napisati jer ovako povezivanje senzora za navigaciju ne verujem da je nekom palo na pamet. Ali ko ima iole malo iskustva sa sajlama na traktoru zna da će prašina ući u bužir i u kombinaciji sa vlagom napraviće problem, zaglaviće sajlu. Blato koje pada sa prednjih točkova takođe će napraviti problem.... Ako i zaštiti od blata. Od vlage i prašine neće... Ok, probao je ali nije mu dobro rešenje. To je mišljenje a verujem da će se i @daner složiti.

Kad sam rekao "iz prakse" mislio sam na one koji su sami pravili različite dizajne i izvedbe montaže senzora, pa su iz tog iskustva uvideli šta šta je dobro a šta ne. Nazovimo to kao pomoć i savet početniku...

Nazovimo to kao pomoć i savet početniku...
To mi je i bila namera, da pomognem početniku, samo sam izgleda pogrešno shvaćen. Jeste da nemam iskustva sa navigacijama ali imam sa sajlama na traktoru. Tako da nije mi namera da pametujem (zato sam i napisao u prvom postu ono: ako mogu da napišem moje mišljenje), jednostavno ovo sa sajlom vidim da nije dobro. Nema ljutiš. (y)

To mi je i bila namera, da pomognem početniku, samo sam izgleda pogrešno shvaćen. Jeste da nemam iskustva sa navigacijama ali imam sa sajlama na traktoru. Tako da nije mi namera da pametujem (zato sam i napisao u prvom postu ono: ako mogu da napišem moje mišljenje), jednostavno ovo sa sajlom vidim da nije dobro. Nema ljutiš. (y)
Ne ljutim se, samo hoću da pomognem drugaru... Nespretno sam napisao post, sad kad ga čitam ponovo vidim da može da se protumači da tražim savet samo od onih koji su pravili navigaciju, a nije tako - svi saveti su dobrodošli. Tim postom sam samo hteo da kažem da pod "praksom" ne mislim samo na one koji već imaju sajlu (jer verovatno nema niko), već na sve koji imaju pojma o izvedbama senzora, bilo za navigaciju ili za neku drugu primenu...

Nazad
Vrh