Navigacija u poljoprivredi

Sicko jel ti radi onaj resiver ?
Za 500e se uzme vec komplet navigacija.
Radi valjda 😁.
Pobezao sam ga na telefon i trepće svetlo, prepozna ga Field Navigator. Preciznost je u metrima 😁.
Pada mi na pamet da uzmem multimediju neku za auto, ovako nešto
Pa da instaliram Field Navigator ili nešto slično, valjda će da prepozna resiver...
Treba mi samo da obeležava redove zbog noćnog prskanja vinograda, ništa više i preciznije...

Radi valjda 😁.
Pobezao sam ga na telefon i trepće svetlo, prepozna ga Field Navigator. Preciznost je u metrima 😁.
Pada mi na pamet da uzmem multimediju neku za auto, ovako nešto
Pa da instaliram Field Navigator ili nešto slično, valjda će da prepozna resiver...
Treba mi samo da obeležava redove zbog noćnog prskanja vinograda, ništa više i preciznije...
A za sta je receiver, za GPS signal ? Kako izgleda ?

To je antena za more preciznosti 5 metara , tamo ta greska ne znaci nista , ali za poljoprivredu je prevelika a za auto navigaciju prespora.

Ja sam radio prskanje totalom i razbacivanje djubriva sa. Field navigatorom i telefonom . Gruba procjena da bjezi do par metara . Zna da drzi do 1 metar ,veci je problem sto sporije reaguje ,pa dok se pokaze da bjezi ide par metara. Stavljao neku kinesku usb antenu na krov. Nista bolje nije bilo.
Na npr google mapama kad trazis lokaciju vidi se da bjezi i preko 10m kako kad

Da ti ustedim vrijeme, vise od 10 metara ,mobitel je fiksni i mjeri se satima i biljezi graficki , pogledaj video tamo od 2 minuta lijeva strana zelene piknice , smart telefoni koji se sada koriste, kordinatni sistem veci od +-15 metara , na desnoj strani je novi eksperimentalni sistem na kome rade(univerzitet na Novom Zelandu).

Nazad
Vrh