tesla
Član
Još davno sam pisao kako geometar po pravilu koristi GPS uređaj, i zašto se nemože baš hvatati zdravo za gotovo to što navigacija pokaže (u tih 20-30cm), ali niko nije pratio na času...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znači i po tebi geometar je precizniji?Još davno sam pisao kako geometar po pravilu koristi GPS uređaj, i zašto se nemože baš hvatati zdravo za gotovo to što navigacija pokaže (u tih 20-30cm), ali niko nije pratio na času...
Problem je do katastra, da li je novi sistem merenja m2, ili je ostao stari na vat. Kad se preracuna vat u m2 moze da se desi greska ako se ne preracuna dobro i eto greske na terenu. Zavisi i kojim kordinatama se radi tj, sve ide u Dowskriger sistemu gde bi korofinate trebale da pocinju sa br7. A recimo kod nas kada dobijes iz katastra pocinju na br5. Provereno znam da nas katastar nije digitalizovan, i da su jis uvek merne jedinice vati, koji se posle prebacuju u m2. Imao sam slucaj kod mene na njivi dva geometra mere greska je bila 1.5m nisu se slagale koordinate. Geometri kada mere retko koji proveri pocetnu tacku, to vam je staro kamenje odakle se ranije merilo, kod nas su jos austrougarski.Zato i daju papir, očigledno nemaju problem sa tim da odgovaraju!
A ako neko to zna onda su to oni.
Ne reklamiram ih niti sam uzeo od njih granice