Goran Bačkonja
Član
Ta antena bi trebalo da vidi iste satelite koje vidi i antena na traktoruTa antena prima signal sa satelita i ništa više. Korekciju u traktor šalje preko interneta.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ta antena bi trebalo da vidi iste satelite koje vidi i antena na traktoruTa antena prima signal sa satelita i ništa više. Korekciju u traktor šalje preko interneta.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Јбт браћала па ја сам мислио када си писао да имаш базну станицу да она кошта 4-5к еврића, а она 700...па то није много новаца и исплатиће ти се за пар година.....Nije tajna, 700 evra.
Koliko moraš da imaš uvratina da nemaš "kiflu" na početku reda?Pozdrav svima.
Kao što sam obećao u prethodnom postu na 124. strani, vreme je da podelim sa vama iskustva i neke snimke vezano za AgOpen navigaciju sa hidrauličnim upravljanjem, koju sam montirao na Hattat-a.
Prvi utisak je bio, radi a ne cuje se Pošto sam do sada radio sa Cerea navigacijum i Phidgets motom i zupčanikom na volanu, ovo je totalno drugačije. Takođe, isključivanje pilota preko volana funkcionise besprekorno, dovoljno je samo da se naslonis na volan i odma odreaguje.
Druga stvar koja mi je jako smetala kod Ceree, je što kada vrtiš volan na uvratinama, vrtiš i motor, pa volan dosta teže ide. Ne kažem da nije postojao način da se i taj problem prevaziđe, ali ovo je slučaj kod mene. Dok ovde nema nikakvog otpora. Pored toga ostaje fabrički volan i nema nikakve budžotine oko njega, te sve može dosta čistije da se odradi, žice i kablovi bolje da se sakriju po kabini.
Još jedna stvar me oduševila kod AgOpen sistema. To je kako dobro i lako uvodi traktor u AB liniju. Dovoljno je samo da usmeriš traktor prema liniji, uključiš pilota i on će da ga uvede bez greške. Takođe, dosta znači i to što možeš da staneš sa traktorm, pa čak i kreneš u rikverc, a pilot ostane uklčjučen i drži pravac.
https://youtube.com/shorts/VCN6Gm3sC_Q?feature=share
Tu je bilo 4 mašine uvratina, dovoljno je i 3 ako ima put na kraju. U-turn sam počeo da koristim pri kraju setve, nisam bas imao prostora da ga podesim kako treba, ali može bolje svakako.Koliko moraš da imaš uvratina da nemaš "kiflu" na početku reda?
Nije mi bas najjasnije pitanje, da li mozes malo detaljnije da mi objasnis na sta si mislio?Dovoljno je i 6 brazda ako ima put i ako navedeš traktor gde treba pa da pilot odradi samo korekciju.
@philipsu93 Da li ti AB linija stoji fiksirana ili se pomera levo-desno a to se manifestuje gore u onom žutom kvadratiću?Ne vidi se baš na snimku a interesuje me.
A šta kaže prodavac ?Jel upucen neko sta je problem kod navigacija kad nece da upamti skladnu liniju ili kako da kazem, kad pomeris vodecu liniju posle ne vrati uvek na medju ili kako mi kazemo, sklad? Kad sam pregovarao za fyu dinamic bilo je reci da to sve radi kao i Trimble... kad ono izgleda da nije bas tako.
Pomeris vodecu liniju za metrazu masine kojom hoces da radis, i odma se pomeri i granicna linija... posle kad hoces da radis nesto drugo sa drugom masinom ukucas opet sirinu masine ne vrati te na medju nego moras sam da trazis sto bi se reklo kolac.Sto bi je on vratio ako si je ti pomerio?
Pa nemoj je dirati pa ce biti "sklad".
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk