Navigacija u poljoprivredi

Verovatno nije domaćinski već seljački a plus deluje jeftino kada se vide goli zupčanici. 😂
Nemoj tako Matiću, svako ima svoja shvatanja, želje i izbore i ja ne ulazim u to. Za svoje novce kupuje ono što on želi i hoće...

Pa o tome se i radi, zamolio me je čovek da se raspitam o iskustvu sa tim navigacijama na forumu...

@dukej Nemoj da me shvatiš pogrešno.Koliko sam upućen u Pirindžarske(Kineske) setove prvo što mi se ne sviđa je to što većina nema svoj izvor napajanja već se povezuju direktno.Za te sume novca velik propust.

Ni sam ne znam za šta bih se odlučio,Agopen se ne plaća ali ima senzor ugla koji mi je malo problematičan zbog pozicije a Cerea nema senzor ugla ali se plaća 200 evra softver.

I Cerea ima sensor ugla , zato mora biti spregnuta sa volanom a sensor ugla kod nje je enkoder na motoru.

Mislim da je najjbitnije kod kupovine nekog autopilota i uopste navigacije , da li prodavac moze da vam garantuje da ce obezbediti stabilan RTK signal(preko interneta) za vase parcele. I takodje da to bude 24/7 i odredjeni broj godina. Ako to ne moze djaba se kreci.

Da kratkotrajni restarti i onda stotine rtk banovanih.
Prosle godine ako me sjecanje sluzi i citav jedan dan nisu radili.

Svim casterima se desi da "padnu" pa tako i rgz, i svi drugi, ali se niko ne hvali. I ne, niko od nas ne zarađuje od rtk2go, samo koristimo njihovu uslugu, dok je bezplatna.
rtk2go je imao zastoja, ali ne više od pola sata, koliko sam ja ispratio, jer kada stane, odma me neko zove ;), a ozbljne firme kada stanu, to bude i ceo dan...

Nazad
Vrh