Navigacija u poljoprivredi

Danas su mi rekli kod nas 1700 dinara za četiri tačke podaci iz katastra.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Malo se igrao
da9cd43ec6344c2a9aa037ac5df86264.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Zamolio me je drugar koji hoće da kupi navigaciju do proletnje setve da se raspitam koje sve fabričke kineske navigacije (klasa cena tu negde do 8000 e) postoje kod nas, koje od njih su se najbolje pokazale i ako je moguće da ako neko poseduje takvu navigaciju podeli iskustva o njoj (npr. jedan telefonski razgovor). Potrebna mu je za setvu, tj. treba da bude sa autopilotom, i sa mogućnošću ubacivanja koordinata pojedinačnih parcela. Ja sam mu govorio za navigacije koje pojedine kolege sa foruma sklapaju, ali je on više za fabričku varijantu jer ne želi da ima zupčanik spregnut sa volanom.

Unapred hvala!

Sada ih ima dosta u ponudi...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Zamolio me je drugar koji hoće da kupi navigaciju do proletnje setve da se raspitam koje sve fabričke kineske navigacije (klasa cena tu negde do 8000 e) postoje kod nas, koje od njih su se najbolje pokazale i ako je moguće da ako neko poseduje takvu navigaciju podeli iskustva o njoj (npr. jedan telefonski razgovor). Potrebna mu je za setvu, tj. treba da bude sa autopilotom, i sa mogućnošću ubacivanja koordinata pojedinačnih parcela. Ja sam mu govorio za navigacije koje pojedine kolege sa foruma sklapaju, ali je on više za fabričku varijantu jer ne želi da ima zupčanik spregnut sa volanom.

Unapred hvala!
Pa ima i "sklapanih" bez spregnutog zubcanika... 😁

Neznam što su se neki nakačili na "spregnute zupčanike", to radi već godinama bezprekorno, a razlika u ceni između kineskih kopija motora Trimbla je pozamašna.
Tu kritiku na račun zupčanika, da može uhvatiti prste, su odvalili na jednoj popularnoj grupi, i to im je na kraju ostala jedina zamerka na moju navigaciju...
Inače zupčanici su od plastike, zupci oko 5mm, u najgorem slučaju mogu samo lepo da uštinu, ako neko baš gura prste tamo gde netreba...

Mi konkretno imamo zaštitu preko malog zubcanika i kao i elektronsku zaštitu koja gasi motor čim se pojavi veće opterećenje od planiranog, tako da ta priča baš i ne "pije vodu" 🤔

Nazad
Vrh