Navigacija u poljoprivredi

20221203_155127.jpg
Po ovoj slici, preciznost ove navigacije je 2 metra. Radi samo sa Galileo satelitima.
5 satelita je jako malo s obzirom da se radi o besplatnom signalu ( nema gps i glonas satelita).
Inače, ta preciznost koju prodavci deklarišu sa 20-30 cm ne pije vodu jer sam Trimbl na svom sajtu kaže da je preciznost do metra. Stoga, ovo bi bila neka vrsta obmane.
Proverite podešavanja risivera jer je 5 satelita zaista malo.

Hteo bih da se nadovežem na temu oko problema sa signalom u Kaću.
Pričao sam sa Čupom i rekao mi je da je do greške došlo prilikom konfigurisanja bazne stanice. Uslovi za konfigurisanje tog dana nisu bili povoljni i eto. Kaže da je pogrešio što nije proverio tačnost signala na toj stanici kao što je radio na svim ostalim stanicama.
Naravno, čim je ispao belaj, seo je sa vlasnikom da nađu način kako da se šteta nadoknadi. Znam sve detalje pošto smo dobri ali ih neću iznositi.
Napisaću samo da je na kraju vlasnik kupio navigaciju od Čupa.

Po ovoj slici, preciznost ove navigacije je 2 metra. Radi samo sa Galileo satelitima.
5 satelita je jako malo s obzirom da se radi o besplatnom signalu ( nema gps i glonas satelita).
Inače, ta preciznost koju prodavci deklarišu sa 20-30 cm ne pije vodu jer sam Trimbl na svom sajtu kaže da je preciznost do metra. Stoga, ovo bi bila neka vrsta obmane.
Proverite podešavanja risivera jer je 5 satelita zaista malo.
Neznam koje satelite hvata moj farmnavigator, ali na auto prskanju nema neuradjenog.

Jbg. ovo je slikano kod kuce izmedju zgrada a imam i stub od mobilne mreze na 50 metar..e sad moram izaci na njivu pa da vidim...
Sta pokazuje...

Ja u jednoj parceli ima veliki dalekovod od 400kV prenosa struje. Da li to ometa navigaciji? Bilo kojoj.

Kod nas ima dosta dalekovoda ali ja nisam prometio nikakve smetnje, ni sa malom ez250 ni sad sa autopilotom...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Zbog rata recimo se ne moze naci BNO085 (080) u europi , recimo mouser(prodavac cipova) ima za taj cip vrijeme cekanja 57 nedelja , prodaje se ponovo u americi ali je skuplji , pitanje postarine, moguce komad dva oce da posalju ali vise sumnjam.
Inace je to akcelerometar (elektronski ziroskop) koji je najprecizniji koji se mogao kupiti u slobodnoj prodaji, koristi se i u dronovima:)
Ostalo sto se prodaje nisu stabilni , za mobitele i igracke ok.
Recimo narucivao sam neki mikrokontroler , bilo na stanju mouser(europa) 10 komada nista specijalno 16 bitni DSP , placeno kao da je u europskom skladistu , poslali fedexom avionom za 3 dana u sloveniji poslije uplate , i onda cekam od slovenije kao da ga puz na ledjima donosi :).

Uzmes cmps njega ima na stanju.I jeftiniji je dosta.
Bno gledam po kineskim sajtovima digli cenu katastrofa ,skuplji je nego gps modul
Sreca ja kupih dva da imam jos kad su bili 16$
Da nemam uzeo bih cmps, koliko sam gledao oko 50+ dolara su.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Zbog rata recimo se ne moze naci BNO085 (080) u europi , recimo mouser(prodavac cipova) ima za taj cip vrijeme cekanja 57 nedelja , prodaje se ponovo u americi ali je skuplji , pitanje postarine, moguce komad dva oce da posalju ali vise sumnjam.
Inace je to akcelerometar (elektronski ziroskop) koji je najprecizniji koji se mogao kupiti u slobodnoj prodaji, koristi se i u dronovima:)
Ostalo sto se prodaje nisu stabilni , za mobitele i igracke ok.
Recimo narucivao sam neki mikrokontroler , bilo na stanju mouser(europa) 10 komada nista specijalno 16 bitni DSP , placeno kao da je u europskom skladistu , poslali fedexom avionom za 3 dana u sloveniji poslije uplate , i onda cekam od slovenije kao da ga puz na ledjima donosi :).
Javi se u inbox 😁🤔

Zna li neko jel se u G7 mogu ubaciti mape njiva? U kom obliku to treba biti? Jel koristi isti oblik kao i garmin?

Nazad
Vrh