Navigacija u poljoprivredi

Problem je što kod nas to nejde tako. I dok dođe mernik komšija ne mora prihvatiti tu meru sve dok se privatno ne tuži i dok sud ne potvrdi tu meru mernika, do tad može raditi kako hoće ako ne prihvaća, a kod nas stvarno ima svega, a i znamo brzinu sudstva balkanskog...
Ovo me podsjetilo na pricu covjeka koji je isao prije u oduzimanje (vecinom) traktora gdje vlasnici nisu otplacivali bankama. Kaze bojao sam se ovdje kod nas kad ulazis nekom u dvoriste da natovaris traktor , ilegalnog oruzja , nekom padne mrak na oci , kaze nikakvih problema nikad nije imao.
A kod vas kaze cirkus kad su isli , mogao na yutub da stavlja, baba ih hoce vilama napasti, hoce da se tuku, pustaju psa , svadja , prete , natovare djubre u kabinu traktora , izbuse gume , dolazi policija jos im naplati i kazne.

Dzaba sve za nekoga-i sto merenja i navigacija...jedan komsija vec dva puta izvodi geometra(a pre njega i mi zvali jednom,zalio nam se da smo usli 2 metra) i ne veruje gde je medja po geometrovom zadnjem merenju...i svake godine nam odore par brazdi...iako kocici stoje na svojim mestima i od pre i od ove godine.

Uzeo sam farmnavigator g7 ezi..
Koliko satelita treba da hvata da bi bilo ok ..
Kod mene 5..6..

Uzeo sam farmnavigator g7 ezi..
Koliko satelita treba da hvata da bi bilo ok ..
Kod mene 5..6..
sveje to ok i ja imam takvu al ona je samo za bacanje dubriva i prskanje za ostalo nije bas uporebljiva jer preciznost joj je dosta slaba pise da oko 20 cm al ima tu i vise pogotovu ako njiva nije ravna ko tepsija

sve ja to znam al meni to uglavnom netreba,,, jasam uzeo navigaciju samo zbog bodova na konkursu koji je bio i gledao da sto jeftinije prodem stose tice navigacije jer to sto ja obradujem je mala povrsina i parcele su manje i na svakoj parceli je bio geometar tako da s medjama nemam problem a stose tice ostalog toje po meni samo za ozbiljnije igrace

sveje to ok i ja imam takvu al ona je samo za bacanje dubriva i prskanje za ostalo nije bas uporebljiva jer preciznost joj je dosta slaba pise da oko 20 cm al ima tu i vise pogotovu ako njiva nije ravna ko tepsijakak
Kako unosis parcele pravis na njivi ili unosis sa googl earta...

Ja sam uzeo sa RTK signalom zbog rasipača i prskalice jer mi je dosadilo da razmeravam i izigravam markiranta, da gubim vreme i mašim prohode.Trebao sam i ranije!

Banalno pitanje, jel ta osnovna navigacija(sa greskom 20, 30 cm) moze posle da se nadogradi na precizniju, mozda i autopilot, ili to je sto je?

Ja sam uzeo sa RTK signalom zbog rasipača i prskalice jer mi je dosadilo da razmeravam i izigravam markiranta, da gubim vreme i mašim prohode.Trebao sam i ranije!
21. Je vek... Nije to ništa neobično, trebalo bi većina nas da je u situaciji da priušti sebi bar tu osnovnu za prskanje i prihranu... Ja ću prvo da zamenim rasipač pa ću onda da se pozabavim navigacijom, voleo bih autopilot, ali bože moj...

Banalno pitanje, jel ta osnovna navigacija(sa greskom 20, 30 cm) moze posle da se nadogradi na precizniju, mozda i autopilot, ili to je sto je?
Ne može koliko ja znam.Uzeo sam i ja zbog konkursa,stoje još upakovane ,po meni korisna samo za ukras u traktor i eto da ne zalutaš.
Jako malu orimenu ima sa rim signalom.

https://www.bestcoprodavnica.com/product--gps-g7-ezy-farmnavigator evo o ovoj je rec ja mislim da tomuje stomuje nema nadogradnje mada ima i neka skuplja koja moze dase nadograduje ja kad sam je uzimo proletos bila je 1200eu puna cena ja sam kupio preko konkursa 50.40.10 pa je izaslo povoljnije nekih 350...400 eu sa svim povracajima

Ne može koliko ja znam.Uzeo sam i ja zbog konkursa,stoje još upakovane ,po meni korisna samo za ukras u traktor i eto da ne zalutaš.
Jako malu orimenu ima sa rim signalom.
jasam se sad ove jeseni malo igro sa njom za totalisanje i bacanje dubriva sasvim dovoljno al za ostalo nije bas kao sto kazes

Ja takvu navigaciju od 20-30 cm sam riješio stalnim tragovima, e sad bih volio autopilot 2,5 cm da mogu i sijat bez preklapanja...

Kada sam probao onako po pravcu onaj kursor ne miruje stalno levo desno .ni kada stojim isto..
Antena na krovu. ?

20221203_155034.jpg

Nazad
Vrh