zadrugar66
Član
Radjena komasacija 80-tih. Katastar nije digitalizovan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svi kazu gde nije radjena komasacija i gde nije digitalizovan ktastar da mere nisu precizne kao geometar i tu dolazi do problema.Radjena komasacija 80-tih. Katastar nije digitalizovan
Ti svi mislim da nisu geometri. Geometrija je egzaktna nauka. Koordinate tačaka su upisane u RGZ i tu ne može biti preklapanja, jer uvek dve susedne parcele na jednom planu moraju deliti najmanje dve zajedničke tačke. Ako smo komšije ne može moja parcela imati jedne tačke A i B, a tvoja druge. Na terenu se te tačke nalaze u odnosu na referentne tačke uz utvrđenu proceduru. Nije moguće da dva geometra istu tačku ubodu na dva mesta.Svi kazu gde nije radjena komasacija i gde nije digitalizovan ktastar da mere nisu precizne kao geometar i tu dolazi do problema.
Znači, ipak se nešto razumemIma. BMM je sad posejao žito i sve njive su pomerili za 1 metar u jednu stranu. Tek posle kad je niklo žito izveli mernika do jednog komšije koji koristi livonin signal i onda su skontali to. Kako sam čuo koristili su signal od onog lika što je radio u titanu, neki kosijaner, on sad radi navigacije i uzeli su njegov signal...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Prebacili se na livonin signal i sad tako rade. Šta je bilo sa onim ne znam...Al nema smisla da se tu priča završi, neki od tih signala je omašio! Šta su saznali?
Jel bilo kod tebe brlje neke?Prebacili se na livonin signal i sad tako rade. Šta je bilo sa onim ne znam...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ja sam tek ubacio kordinate... Nisam siguran da cu bas sve da ispravljam po navigaciji a bez geometraJel bilo kod tebe brlje neke?