Navigacija u poljoprivredi

Poslednja izmena:
Da su barem takve cijene kod nas, CHC i FJD kao najjeftinije nema ispod 7 000-8 000 eura plus pdv... Mislim sa autopilotom jel..

Nema toga kod nas, te jeftinije su tek nedavno i došle k nama. Pitao sam za Trimble sa navođenjem u 2,5 cm, 18000 eura plus pdv. Farmnavigator obična koja pokazuje samo linije za rasipavanje i prskanje je oko 2000 eura...

I kod nas je bio dosta dugo toliko bez pdva. Mislim cijene strojeva kod nas šta rade trenutno nije normalno, koga god nazoveš kaže uplati odmah jer iduća narudžba ide gore 20-30% i stvarno je tako. Gaspardo kultivator 4 reda sa full opremom skoro 11 000 eura sa pdv, kolega baš uzeo, prije godinu dana bio 7-8000 cca.

Dokle god ima ovaca za šišanje može im se da rade sa cenama šta hoće.... Rođak hteo da kupi traktor JD oko 230-250ks. Kaže sad ga isplatiš. Isporuka kraj 2024-te godine. Verovatno će doći DF ako budu mogli da ispoštuju rok.

Tako i ja bio pre neki dan da gledam sejačice i baš menanadžer u jednoj firmi kaže eno jedna ostala sledeća tura 2-2500 skuplja,daj avans i tvoja.
Baš sam rešio da ne uzmem taman da je džabe.

Jel ubacivao neko skoro kordinate u navigaciju gde nije digitalizovan katastar?

Kod nas pola atara digitalizovano pola nije pa me interesuje da li vredi ubacivati ili ne tu gde nije digitalizovano? Neko kaze vredi neko kaze nema sanse da radi tacno... u cemu je kvaka ako neko zna tacno da objasni?
Ja sam ubacio oko 30 njiva, sve je tačno. Nema razloga da ne bude

Nazad
Vrh