Navigacija u poljoprivredi

Koliko znam kineska FJDynamics ima opciju isobusa, zapravo piše da je firma u Singapuru...

Ubacili senzor ugla na tocak pa malo testirao po neravnoj njivi.

Sent from my M2012K11AG using Forum Fiend v1.4.3.
8121f054d6ba7723a9605032f82b9f23.jpg

Sinula mi fix idejza motor za pilota, mislim da je ostvarljiva

Elektricnu letvu volana od auta povezati na orbitrol, motor od volana povezati na ibt2, cytron ili sta se vec koristi.
Dobijate da imate volan normalan, i kad aktivirate pilota preuzima elektro motor.

Bez zupcanika, kajiseva itd.Sve vec reseno u letvi.
Cim ugradim servo na drugi traktor odmah pravim

Poslednja izmena:
Već viđeno, na automobilima sa asistencijom parkiranja 😏, jedino što traktori nemaju elektro servo volana već hidrauličan. Da imaju elektro servo, gde bi nam bio kraj 😂.

Kakve to veze ima?
Poveze se orbitrol od traktora na taj stub volana.
Tu gde je zglob tu dodje orbitrol.

Pa ja na corsi iz 2005 god imam ovakav sistem.
Razlika na kolima je sto ima senzor pokreta i on dozira elektro motor.
Ovde ce ibt2 ili cytron pokretati motor.
Pitanje je samo koliko vati motor.
ibt2 je cini mi se do 40A

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
6b5d1a1495a1c8500686819e53267d9a.jpg

Poslednja izmena:
Taj elektro motor na servu već ima više nego dovoljno snage da okreće točkove na automobilu u mestu, jedini je problem što on kada radi kao servo stalno radi, a kada se isključi onda ne da koči volan, nego je teško uopšte upravljati autom.

To ne bi trebalo da je tako, jer da je tako , kad otkaze servo(tj elektro pojacicac) ko zna koliko bi se njih slupalo, bas cu corsu na dizalicu i probati motati ugasen.
Mada gledao sam snimke, motaju osovinu rukom ,letva na zemlji stoji.
Ima snimaka po yt.

to ako bude moglo bice sto brnabicka kaze bruuuuutalno

Testirao,motam prstom volan kad je ugasen auto.
Tako da eto najboljeg resenja za motor

Pogledaj od 2 min video

Poslednja izmena:
Kako rešavate punjenje laptopova/tableta?
Mi koristimo Panasonic Toughpad kojem je za punjenje potrebno 16V, a u traktor ga nosimo sa napunjenom baterijom. U Traktoru ga kačimo na stalno napajanje (nezavisno od kontakt brave), tako da on ne troši ništa iz svoje baterije, a može bez problema da radi na naponu traktorskog akumulatora.

Dobro veče svima.

Zamolio bih za pomoć ako neko zna kako rešiti problem.

Kupljen polovni traktor u Mađarskoj sa Topcon Rtk navigacionim sistemom. Tamo radilo sve kako treba na rtk mreži, znači ispravno.

Sada je ovde potrebno promeniti parametre, ali imamo problem pristupa podešavanjima modema. Na displeju (x25) nema menija gde se mogu obaviti ova podešavanja, pa dolazimo do pretpostavke da se modemu pristupa preko laptopa.

Da li neko ima predlog na koji način bi ovo trebalo rešiti?
f22433071a1d355b017a0ef8d0b17435.jpg

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Jesi probao stupiti u konktakt sa proizvodjacem preko broja? On ce ti najbolje objasniti..

Pokušao sam. Prebacuju me da se obratim distrubuteru u Srbiji. Distributer u Srbiji radi sa drugačijim modemima, šalje me nazad njima. Vrtimo se u krug.

Sve u svemu, potreban mi je samo RTKMD softver da bih rešio problem. Takav modem se ugrađuje i na nekim modelima Mueller navigacija, pa ukoliko neko ima tako nešto neka mi se javi

Послато са SM-G780G помоћу Тапатока

Jel ubacivao neko skoro kordinate u navigaciju gde nije digitalizovan katastar?

Kod nas pola atara digitalizovano pola nije pa me interesuje da li vredi ubacivati ili ne tu gde nije digitalizovano? Neko kaze vredi neko kaze nema sanse da radi tacno... u cemu je kvaka ako neko zna tacno da objasni?

Nazad
Vrh