Navigacija u poljoprivredi

Ima opcija da peko Google ert nadjes svoju pacelu, obelezis misom medje i sacuvas kao KML fajl.
Proverili radi...

Ne mogu tacno reci jer smo to probali samo na jednoj parceli, koja je nepravilnog oblika i ne znamo pouzdano tacno prave medje.
Predpostavka da gresi 0,5m.
Javljam na jesen kada probamo na parcelama za koje pouzdano znamo medje.
Da li neko zna u kom formatu se dobije parcela od katastra? Ако је u KML formatu , stvar je prosta....

Ne mogu tacno reci jer smo to probali samo na jednoj parceli, koja je nepravilnog oblika i ne znamo pouzdano tacno prave medje.
Predpostavka da gresi 0,5m.
Javljam na jesen kada probamo na parcelama za koje pouzdano znamo medje.
Da li neko zna u kom formatu se dobije parcela od katastra? Ако је u KML formatu , stvar je prosta....
Napravis sam kml fajl ako imas kordinate. Bilo je vec ovome.

Da li ja kao fizičko lice mogu da dobijem kordinate mojih parcela u katastru ili oni to izdaju samo geodetskoj firmi, geometrima?

Samo geometrima. Potpisujemo izjavu da ćemo čuvati drzavne podatke i da ih nećemo dalje distribuirati. Ako dam podatke tebi kao fizičkom licu po zakonu krivično odgovaram.
E sad.. Zakon je tu da bi se krsio

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Pa od koga onda poljoprovrednici kupuju koordinate svojih parcela za navigacije?

Od geometara? Znači onda za svaku navigaciju geometri čine krivično delo?

Ne moze, drzavna imovina. A druga stvar je i zbog teritorijalne odbrane zemlje.
b3e71e86ed1af165c5d11493b384b7c4.jpg

Minimalno oko 3000 din kostaju 4 tačke (koordinate) parcele pa na više, u zavisnosti da li postoji dkp- digitalni katastarski plan (da li su koordinate sračunate) ako nisu, dobijem skice premera pa sam računam, u tom slučaju taksa je veća

Jednom su mi fakturisali preko 10.000 podatke za njivu, naravno stranka odustala zbog cene, ja morao platiti taksu. Istero mi čovek 10.000 iz dzepa..

Kako onda košta 1000 dinara po parceli da se ubaci u navigaciju. Jel to cena za ispod žita?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh