...od zimus se motaju po mom kraju...prave štete, više iz bahatosti no iz potrebe....ne bi ti oni prošetali noge bože sačuvaj, strogo vozilima....
...zimus su mi upropastili prohod vibratorima u crvenoj detelini i ječmu...još se zaglavili u njivi sa ječmom, pa se čupali, napravili protivtenkovske rovove...
...mesec dana sam svaki dan zivkao u MZ kada će se pojaviti da prijavim štetu...danas će, sutraće...
....dođoše nekako, obračunaše štetu, yebalo mesečinu...
....čekajte ljudi, aj da razumem cenu deteline, aj da razumem cenu ječma, kažem da razumem mada ne razumem al ajde...al šta da radimo sa onim rovovima u njivi sa ječmom...a????..
...kažu, to ništa, nije to tako strašno !!!...
....šta nije strašno krvavu vam majku prevarantsku sad ću ovde da vas pobijem pa da kažem da nije strašno....
....kaže, zvaćemo policiju smirite se....
....ja ću da zovem policiju majku vam ...
...ajde kaže da se dogovorimo...računaše nešto, računaše....kažu el može toliko...kao dali su mi maximalne cene za upropaštene useve i priznali veću širinu tragova...
...e yebem li vam majku, mislim se, sad ste me zajebali i nikad više....nekaaa....
...ovih dana se opet motaju postavljaju kočiće, yebu ale....od sinoć su sa vibratorima u mom kraju....pratim ih sa osmatračnice....krenuli su prema mojim njivama....
....stanem na među...ide vibrator i stade....izađe ruski majstor da pita nešto, ja odmahujem rukom i pokazujem da ovde neće proći....
...zva on nekog motorolom, dođe jedan od onih što je bio zimus u MZ....kako me video tako me prepoznao i sve mu bilo jasno...
...pita, možemo li se dogovoriti ???....tccc....
....doviđenja prijatno...doviđenja prijatno....
...neke komšije su radile u blizini po svojim njivama, vidim gledaju i niš im nije jasno....
...malo pre dođe jedan od njih, sa njim sam najbolji, dobar čovek, kaže, ti im ne dade kroz njivu i livadu ??...nedadoh....a jel može to tako ???...kao što vidiš može....a jel to po pravu ???....jeste....ali oni su država ???....ne komšija, država smo ti i ja i komšija, a ne oni, ajmo na rakiju yebo naftaše....