Naftaši u vašim njivama

Sve je to još podnošljivo, prave muke dolaze kad vam naprave bušotinu na parceli. Prilikom održavanja i remonta tih bušotina gaze vam usev bez pardona. Doduše plate vam rod sa izgaženog dela parcele, ali je problem u destrukciji tako izgaženog zemljišta. A da ne govorim kad vam trajno unište delove parcele sa isplačnim jamama (pa je posle zatrpaju i iskopaju novu na drugom mestu bez pitanja)...


 
Evo kad sam tanjirao..Tu su samo oni dzipovi prosli sto su nosili kablove i geometre..A vidi se na snimku u 2:35 om minutu tamo su isli oni grdosije (tamo sam vec prosao par puta)

 
Rdnja radi sada oko mene.
f57o7t.jpg
Preazak preko glavnog puta.
2vueyi0.jpg
 
Dodjose i u moje selo,kako cujem prvo pitaju da li smeju da prodju i ako nadju navodno se placa masno po k.j. jer NIS vise nije drzavna firma.
 
kod mene svakih pet godina traže naftu pa ako je nije bilo pre nema je ni sada kao možda je došla :haha: i uvek ista trasa i uvek imam 4-5 bušotina u njivi a plate mi oko 3000 din zadnji put prošle godine bilo je žito šitina parcele 72m širina traga( ugaženog ) 3m
 
I kod nas su bili pre nedelju dana,nikoga nisu ništa pitali samo su gazili.Meni izgazili na 2 njive po 70 metara dužine i 4 metra širine. Na jednoj soja a na drugoj žito.
Kome je ugažena parcela ode u mesnu zajednicu i dobije broj od ''naftaša'' da bi prijavio štetu.
Potreban je broj parcele i dužina gaženja.
 
Kod mene bila komisija i potpisali smo zapisnik.4m širina x dužina x 1kg kukur.po m2 x0.22e.Zanimljivo da se na mojoj parceli ukrštaju dva pravca jedan je 24km. a drugi 17km. Inače po ugovoru trerba da rade 350km. na ove 3 opštine ali su prublem minska polja.
 
Danas poboli kod mene neke njihove smešne zastavice po celoj dužini parcele i to križom - u šreh. Kako nisu ni na jednog komšiju(ekonomija) ni na drugog(ultra-bogati novopečeni paor, bivši gastarbajter), nego udri po sirotinji!::jako_besan::Sad još samo da vidim čime će da gazu da li samo džipovima ili, ne daj Bože, onim belim grdosijama.

Kikinđani kod koga se žalimo? U naftašku zgradu ili u opštimu ili...?
 
Juče dobio rešenje o naplati štete.
Na dve njive po 70m dužine i 4 m. širine,na jednoj soja na drugoj žito.
Cirka 5400 din.
Pišam im se u isplatu.
 
Nazad
Vrh