MTZ Belarus

kako ga uspiju pregrijati? neadekvatni strojevi za tu snagu ili?

Nije razlika u turbini.
Nemaju je ni jedan ni drugi.
Razlika je manjac 18/4 na 820 i 14/4 na 920, ostalo isto.

a onda 892 ima turbo, a mjenjač 18/4

moram to malo pohvatati....

vidio sam jučer jednog, 820 sa 3800 sati, cjena mi nekako visoka, oko 12000€, godište 2011.

curi slavina od rezervoara, skinut kardan otišao križ, lijepo radi, sve ostalo djeluje ok, jedino prednje gume za zamjenu, a zadnje 50%

Пар дана неконтролисања нивоа уља и воде а машине раде 24 сата.
Одем да радим 2 сата и сваки пут проверим и воду и уље. Заправо, нисам никад сео а да нисам погледао.

Код новокомпонованих приватника се мењају као на покретној траци. Обично на белоеусима. На скупљим тракторима су дугогодишњи добро плаћени трактористи.

Na jednom 920 koji je trenutno u radionici otisao je motor jer je iscurilo ulje.
Iscurelo zato sto je na zadnjem servisu vlasnik pokidao navoj na karteru, napotao neke teflon trake i nabi cep kao ekser, ekser ispoa posle nekog vremena i eto ga motor kod mene.
Sto bi moj otac rekao tu redovno tehnicko staranje ne postoji,odatle i tako kretenski kvarovi

Значи немар. Већином. "Рус је то, шта ће му бити."

Na jednom 920 koji je trenutno u radionici otisao je motor jer je iscurilo ulje.
Iscurelo zato sto je na zadnjem servisu vlasnik pokidao navoj na karteru, napotao neke teflon trake i nabi cep kao ekser, ekser ispoa posle nekog vremena i eto ga motor kod mene.
Sto bi moj otac rekao tu redovno tehnicko staranje ne postoji,odatle i tako kretenski kvarov
Kad ste vec pomenuli teflon traku, na rusa sto sam uzeo skoro, na meracu ulja za menjac i diferencijal je namotana ta traka i tu muzga ulje, poprilicno me nervira, ne znam sto su to stavljali i sto curka tu. Inace ulje je tek dodirivalo menjac, sipao sam skoro 7L da predje drugu crtu na meracu, nadam se da nisam nesto zajebao i preterao a sto mi je jos bitnije, nadam se da ovaj pre mene nije dugo tako vozio na minimumu....inace ne mogu da provalim gde je moglo iscuriti toliko ulja :oops:
P. S. samo da se zahvalim Nebojsi na savetu koje ulje gde da sipam :geek::ppozdrav:

I jos jedan.
Ovaj je zaribao u voznji,po recima vozaca zadimio belo na sve strane i ugasio se, nema trika okrenuti radilicu.
4af02d535af8f3d6aa1300da3c3edf52.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh