MTZ Belarus

Nece se raditi nekoliko dana, izvadicu plovak da vidim sta se desava

Nema bas potrebe za crevom,dobar je taj pokazivac njegov.Na moj se odlemila zica od pljuskanja nafte valjda,zalemio sam bolje i sad evo oko 7-8 godina radi bez problema.Takodje sam tad odma i plovak stavio od nekog auta,isti skroz ,ali deblja plastika,njegov sam cuo da hoce da se probusi na mestu gde se drzi za onu zicu,tj nosac.

Kod mene je došao sa počupanim žicama pa sad letvica sa zasečnim krajem pod45* služi kao merač.

Ja sam menjao plovak ,izvadio stari zalemio novi I zalio kontakte plastikom,Radio je korektno oko dve godine I sad pocela kazaljka da seta I brljavi

Kaze vozac malo je zadimio belo i ja sam odma ga ugasio.
Pa milu mu majku j....... sta bi bilo da nisi odma ugasio.
Sve sam video al ovo je mnogo.
2bf0e8ba58e46abce5fddbf51aa948ef.jpg
fd46827358d75843755d79396e00e45a.jpg
c4ad65e9b53c36932d05d392fc94ba90.jpg
8551633c065e37d7e86a8483e2a9750b.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Је л' имаш неку своју интерну евиденцију о томе која су годишта ти трактори на којима затекнеш хаварије мотора?

Ма да пржили га док није стао шта има ту да се прича.Мени је једном у брању само почео да лупка у мотору тек тек одмах сам га угасио...упалим он опет лупка угасим одшлемам кући скинем Картер све чисто,скинем главу окрећем радилицу један клип стоји горе тј чело клипа ...пукла болцна у малој песници а мотор ради могао сам га тако газити до краја јбг.

мислим да нема ту правила,тера се то за све новце .Ретко ко води бригу како би требало о одржавању, наравно увек може да откаже нешто а вероватно има и оних што су прешли Бога оца...

Pa toliko je vozen da deo ventila koji je otpao ne postoji, nema ga nigde.
Da covek ne veruje.
Meni je na 1221 kad je imao 1400 sati odlomio parce ventila. Isto je zadimio belo i promenio zvuk. Odmah sam ga ugasio i odslepao kuci.
Kad smo skinuli glavu na čelu klipa je imao 2 belega i tu je bilo parče ventila.
Vrv je bila fabrička greska u pitanju.
Uradjena ta glava i stavljeni novi ventili. Sad ima 5500 sati i radi kao sat.

Зорге, већина мтз-а које сам видео су као по команди имали покварен бројач мото часова око 3500-4000. Пошто су то машине из 80-тих и 90-тих вероватно су сатови стали пре 20 па и више година. Ово што члан небојша поставља има 10-15 година старости. Лош квалитет или пилоти у ниском лету питање је сад.
(Иначе у околини све младе трактористе називамо пилоти због стила вожње.)

Је л' имаш неку своју интерну евиденцију о томе која су годишта ти трактори на којима затекнеш хаварије мотора?
Ako pitas koje godiste zbog price losiji kvalitet novih i te fore u praksi to bas i nije tako, imam na odrzavanju i mnogo novih traktora koji imaju lepe satnice bez problema a ima i onih koji nisu ni prisli lepoj satnici pa završili karijeru.
Jako bitna stvar je odrzavanje, vozac i naravno posao koji radi.

Meni je na 1221 kad je imao 1400 sati odlomio parce ventila. Isto je zadimio belo i promenio zvuk. Odmah sam ga ugasio i odslepao kuci.
Kad smo skinuli glavu na čelu klipa je imao 2 belega i tu je bilo parče ventila.
Vrv je bila fabrička greska u pitanju.
Uradjena ta glava i stavljeni novi ventili. Sad ima 5500 sati i radi kao sat.
U tome i jeste stvar, poceo da dimi, lupa, sekund dva deset, dok covek ne shvati sta se desava i ne ugasi al ovo nije uradio ni sekund dva a ni deset, ovo je terano dok mu dusa nije ispala.
Znaci vozac ili je gluv i slep ili je kreten da dozvoli da dodje do ovakve havarije,sto je mnogo mnogo je

Nazad
Vrh