MTZ Belarus

Ne znam sta je al ovo nije normalno, u zadnjih 15 dana ja ne znam koliko motora sam rasturio i uradio.
Prosle godine nam se bilo zaredjalo za skoro 2 meseca dvadesetak menjaca, sad tako sa motorima.

Sve je to super,preko jeseni se skupi za letovanje.
A sad ozbiljno,ne daj ,što se kaže bože,da se kvarovi dese,delovi su katastrofa,da je to strašno,trebalo bi da se neko pozabavi kvalitetnim delovima za ruse.
Tužno je da je na pijaci kvalitetniji delovi nego u specijalizovanim prodavnicama.

A sad ozbiljno,ne daj ,što se kaže bože,da se kvarovi dese,delovi su katastrofa,da je to strašno,trebalo bi da se neko pozabavi kvalitetnim delovima za ruse.
Tužno je da je na pijaci kvalitetniji delovi nego u specijalizovanim prodavnicama.
Da.prvu generalnu koju smo radili na 82 uzeli na vasaru sklopove...sluzili 10 godina...sledeci put uzeli delove u radnji...i izleteo klip kroz blok...lose izliven bio klip.jednostavno kako naletis.

Opet greska, ljudi to sto kupujete u "prodavnicama"(da ne imanujemo nikog) delove za ruse apsolutno nikakva Garancija kvaliteta nije.
Delove ako hocete da uzmete iz "originala" kao sto sam vec pisao ako nemate nekog svog, proverenog uzimajte iskljucivo u AP, svi ostali fusere sa delovima, posebno prema musterijama koji kupuju jednom ili dva puta godisnje nesto.
Sto puta sam napisao da i kod ukrainaca imate originalne delove, imate dosta dobre recimo Ukrainske zamenske delove ali imate i ciste kineze i mnogo repariranih delova (hidro pumpe, hidro razbodnici, cilindri itd) koji nisu ni za sta sem za staro gvozdje.

Mora da bude lepo zapakovano, zamasceno i na 90% delova ima negde zig.
Pre neki dan sam uzimao delove za menjac od 1523 pa to je strasno, sav se zamazes kao prase dok pogledas, uporedis i odnese do auta i na svakom zupcaniku ima zig i jednostavno kad samo pogledas zupcanik ima razlike, obrada je drugacija.
Recimo takvi delovi mogu da se nadju i kod ukrainaca kao sto sam vec rekao samo je poenta da kad takve delove trazite i platite da vam oni to i daju, e zato morate da imate nekog sigurnog ili AP.

Nebojša, pošto se baviš rusima, ovo će ti možda biti interesantno: našao sam na nekom ruskom forumu da su sedamdesetih, pri prelasku sa MTZ-50 na MTZ-80 rusi napravili menjač kod koga se brzine menjaju hidrauličnim spojnicama, i da prilikom šaltanja nije trebalo pritiskati kvačilo. Ne znam da li je to menjanje brzina bez prekida toka snage kao kod modernih traktora, u tekstu piše ovako: " При переходе с МТЗ-50 на МТЗ-80 в 70-х годах часть МТЗ-80 планировалось выпускать с коробкой, у которой передачи переключаются гидропожимными муфтами. При переключении передач не надо пользоваться сцеплением. " Baš bih voleo da je to zaživelo...

"При переключении передач не надо пользоваться сцеплением"
Pri promeni stepena prenosa nije potrebno sluziti se kvacilom

Nebojša, pošto se baviš rusima, ovo će ti možda biti interesantno: našao sam na nekom ruskom forumu da su sedamdesetih, pri prelasku sa MTZ-50 na MTZ-80 rusi napravili menjač kod koga se brzine menjaju hidrauličnim spojnicama, i da prilikom šaltanja nije trebalo pritiskati kvačilo. Ne znam da li je to menjanje brzina bez prekida toka snage kao kod modernih traktora, u tekstu piše ovako: " При переходе с МТЗ-50 на МТЗ-80 в 70-х годах часть МТЗ-80 планировалось выпускать с коробкой, у которой передачи переключаются гидропожимными муфтами. При переключении передач не надо пользоваться сцеплением. " Baš bih voleo da je to zaživelo...

To je power shift menjač.

Ovo kuciste menjaca je od manjaca 16/8 danasnjeg.
Imaju rusi i danas dan svasta nesto,traktore sa pogonom na struju, na gas, imaju koje kakve menjace i jos koje sta samo sto kod nas naravno dolaze ove totalno klot verzije jer kao trziste to tražimo. Al ovaj menjac bih definitivno voleo da vidim uzivo, rasturenog naravno 😂

Nije power shift menjač mnogo komplikovan ali zahteva precizniju obradu, bolje materijale, kvalitetnije ulje, idt. što naravno podiže cenu. Da su uradili polovljene bez kvačila, dosta bi značilo.

Imam problem na ruji 1221.3 pocela je skala koja meri gorivo da brljavi, pun rezervat a ona cas tako pokazuje cas da je na pola, pa opet vrati? Kako resiti problem? Da li je do plovka u rezervoaru ili do samog pokazivaca na kontrolnoj tabli?

Nazad
Vrh