MTZ Belarus

Aj' kad ti napravi strugar reducir, pitaj ga koji su navoji, prvenstveno onaj koji ide u mesto davača za sijalicu.

Код мене на Брус Лију је крај црева ме'аничког манометра (па и стари електрични давач) са НПТ навојеми. Не будите изненађени ако тако буде и код вас.

Jel moguće da je na 1221 rupa na toplingu 21mm, a na plugu 32mm (treća kategorija)... Taj klin na traktoru mi je nešto jako tanak, deluje slabašno... Gde kupiti topling, vredi li nešto onaj sa najlona (imaju baš taj 21mm jedan kraj i drugi 32mm) ili kupiti nešto kvalitetnije treće kategorije... pa praviti čauru

Rijetkost je, ali moguće, ne znam kako se s Rusevima, ja sam imao jedan Fendt koji je imao dosta tanki klin, tako isto 21 mislim. Inaće je standard 25,4 i 32 mm.

Jel moguće da je na 1221 rupa na toplingu 21mm, a na plugu 32mm (treća kategorija)... Taj klin na traktoru mi je nešto jako tanak, deluje slabašno... Gde kupiti topling, vredi li nešto onaj sa najlona (imaju baš taj 21mm jedan kraj i drugi 32mm) ili kupiti nešto kvalitetnije treće kategorije... pa praviti čauru
Uzmi od velikog zetora ili ursusa,isti je.jak i povoljan.

Pa na svim Rusima je 21 mm, mozda je na onom od 150 ks veci, meni jos nije otpao lemken koji je bas tezak, ali pazim vozim polako,dok je komisiji otpao laksi plug kvederland i slomio je topling na Zetoru, al vitla ga i po rupama i po cesti, sve odskace i plug i traktor tako da nije ni cudo sto ga je slomio. Inace rec je o plugovima obrtacima, ravnjaci su mnogo laksi nema sta da se bojis i sa obicnim toplingom

Prije ce ra otkine navoj na toiplingu nego prekine tu osovinicu od 21mm, inace sam promjenio vec drugu oprugu unutra(nosac tog dijela gdje se kaci topling) a unutra je jos vece iznenadjenje , sve se dri na obicnom vijku sa gustim navojem, sta ti je ruska tehnika:).

Pozdrav, kad je već reč o toplinku imam jedno pitanje... Gde kačite toplink kad orete sa belorusom, na šlicovanu ili na fiksnu rupu na plugu?

Luda neka nedalja, jos jedan,sedmi za desetak dana
e55fc54e653c6215df7cefacdfbc6641.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Nebojša, šta je najčešće uzrok kvarova? Veliki broj radnih sati, loši delovi, ne pažnja rukovaoca, ne adekvatno održavanje....

Konkretno na ovom 1025 sa slike je problem bio u dihtungu glave, izgoreo je izmedju 2 i 3 cilindra jer je pregrejan, onda su neki "strucnjaci" zakljucili da je problem do pvp i dizni pa su ih poslali na remont i posle remonta terali jos jedno mesec dana dok nisu ipak shvatili da su promaslili dijagnozu, traktor je toliko pregrejan za to vreme da je istopio jedan klip i pukao je blok.
Od svih koje smo radili samo je jedan radjen zbog radnih sati, nekih 9 i kusur hiljada a ostali su svi greskom vozaca,najveci problem prljav vazdusno filter verovali ili ne i opasna pregrevanja.

А, опет, то прегревања може настати због прљљавог филтера ваздуха.
Ја сам пролетос мењао уље у мотору и очистио филтер ваздуха и уља и од тада сам истањирао 10 ак хектара и опет сам чистио филтер ваздуха, пре другог тањирања. У другом тањирању није било прашине (било је влажно) тако да сам и узорао неких 15 хектара.

Nazad
Vrh