milovan vrsac
Član
Ja sam na prvom servisu izbacio te fabricke,katastrofa su.Kad već spominjete filtere , da i ja nešto priupitam :
Jel neko menjao vazdušne filtere na 1221.3 nekim kvalitetnijim , ovi ruski su baš loši .
Ima sad u AP dobri filteri
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam na prvom servisu izbacio te fabricke,katastrofa su.Kad već spominjete filtere , da i ja nešto priupitam :
Jel neko menjao vazdušne filtere na 1221.3 nekim kvalitetnijim , ovi ruski su baš loši .
Eeee nak mu je neko rekoAla ti mračiš stalno, to je je čudo.. Pa brate, ako ti ne paše rus prodaj ga, uzmi nešto drugo i mir svima..

Mani smeta što ih ljudi uzdižu u mitske visine i svaršenstvo poljo-mehanike. To je onaj fazon (sraća prestali su sa tim) ma dobar je kec za naše puteve... Šta uopšte ta rečenica treba da znači?A to je tako naj mašina,a opet ima mana.
Jebo ga onaj ko ga konstruisao.
Ovo nema veze sa postom od gore.
Ko rusa dize u nebesa i gura medju savrsenstvo taj nije normalan i tacka ALI isto tako niko ne moze da mi objasni da su toliko losi i da toliko ne valjaju da vise ne mogu da se koriste, 60 godina su radili i ljudi kapitale napravili sa njima al eto sad odjednom vise nemoze, SMESNOOOOO.Mani smeta što ih ljudi uzdižu u mitske visine i svaršenstvo poljo-mehanike. To je onaj fazon (sraća prestali su sa tim) ma dobar je kec za naše puteve... Šta uopšte ta rečenica treba da znači?
Što se tiče centrifgalnog filtera razumem Nebojšu kad kaže da ga treba čistit redovno jer to stvarno nije nikakav problem i šteta bi bilo ne uraditi. Opet razumem i drugara što je rekao da može da se prodje i bez redovnog čišćenja jer talog koji se na njimu skuplja je toliko tvrd i nabijen da će proći dugo vremena pre nego što počne da pravi bilo kakve probleme. Otud i ona horor slika filtera sa prošle strane koji verovatno nikad nije očišćen. (ispravite ako grešim ali ne vidim kako bi taj tvrdi dalog mogao da pravi problem. Naravno ako je neke normalne debljine 2-3 mm max)
Nego hoće ulje da mi curi na sastavu šolje filtera. Kako to rešiti. Ne sećam se šta sam radio prošli put... mislim da je bilo neko privremeno rešenje. Jel ide tu neka gumica koju je ćale izgubio ili ne?
Sad mi nije jasno šta je skuplje 650e ili 1750 +pdvKako tako skupa ac pumpa za Armu mi ove nedelje menjali na Tumosan uzet u servisu orginal a cena 1750+PDV komplet.
Nije to baš tako jednostavno. Kad daš kontakt, ona vrti gorivo, grejač se upali i sama pumpa izbacuje vazduh ukoliko ga ima u sistemu. Prvo se gasi grejač, ti upališ traktor i onda ona samo gura gorivo, nema više tog oštrog zvuka, znači da se neke funkcije pumpe isključe kad traktor radi.Iskreno za tu cenu ne bi dugo razmisljao vec bi prepravio na neku dostupniju pumpu. Ali mi i dalje deluje neverovatno da je 650e.
Drugo sumnjam da je crkla zbog ostavljenog kontakta jer ona ionako radi non stop kad je motor upaljen![]()
Elektrische Kraftstoffpumpe passend für Perkins 1104D 1104C 4132A018 ULPK0038 | eBay.de
Kraftstoffpumpe in Erstausrüsterqualität. Für folgendePerkins Motoren.www.ebay.de
I da je 40000 pa je mnogo a za ovu situaciju u Lokvama sam 99% siguran da je bilo 650e, e sad koliko je bila sama pumpa a kolko je mogla da kosta zamena to vec ne znam.Ja sam čuo nešto slično kao majstor Nebojša, samo nisam siguran da li mi je čovek rekao 40000 din ili 70000 din.