MTZ Belarus

Pa, da je savršen, ma daleko od toga, al da za svoje vreme ima toliko dobrih, i zahvalni rešenja, ma ima pregršt...
Pa ja ne znam šta ljudi očekuju za te pare.. U stvari za te pare on nudi mnogo mnogo više od drugih...
Recimo, glupost, ko je skidao cevi i holedere sa ac pumpe, filtera i pvp na imt-u, pa jebo ga konstruktor I holender sa gumicom, pa na rusu to skinuti i zameniti p.. n dim.. Pa ovo pa ono, sitnice..

Ma ispričana prica vec malih milion puta, prosto takvi su kakvi su, imaju mana al imaju i prednosti, nekome odgovara nekome ne odgovara, ko ima je JD r seriju nemoj ni da pomislja na rusa a ko nema neka dva puta razmisli o njemu.
Kolega ima toliko nesto protiv rusa da je to neverovatno ili nas mozda covek namerno zaj.......
Salu na stranu danas sam sedeo u jednom novom 1021.3,mogu vam reci da nije to lose, vazdusni gramer, klima, sve u svemu za te pare 110 ks nema nigde drugde,
Eeee da ima i multimediju 😂

A to je tako naj mašina,a opet ima mana.
Jebo ga onaj ko ga konstruisao.
Ovo nema veze sa postom od gore.
Mani smeta što ih ljudi uzdižu u mitske visine i svaršenstvo poljo-mehanike. To je onaj fazon (sraća prestali su sa tim) ma dobar je kec za naše puteve... Šta uopšte ta rečenica treba da znači? :)

Što se tiče centrifgalnog filtera razumem Nebojšu kad kaže da ga treba čistit redovno jer to stvarno nije nikakav problem i šteta bi bilo ne uraditi. Opet razumem i drugara što je rekao da može da se prodje i bez redovnog čišćenja jer talog koji se na njimu skuplja je toliko tvrd i nabijen da će proći dugo vremena pre nego što počne da pravi bilo kakve probleme. Otud i ona horor slika filtera sa prošle strane koji verovatno nikad nije očišćen. (ispravite ako grešim ali ne vidim kako bi taj tvrdi dalog mogao da pravi problem. Naravno ako je neke normalne debljine 2-3 mm max)

Nego hoće ulje da mi curi na sastavu šolje filtera. Kako to rešiti. Ne sećam se šta sam radio prošli put... mislim da je bilo neko privremeno rešenje. Jel ide tu neka gumica koju je ćale izgubio ili ne?

Та центрифуга има ситне жљебове да би се лакше лепила нечустоћа на зидове што више талога губи се и то свовјство...барем сам ја то сконто...

Mani smeta što ih ljudi uzdižu u mitske visine i svaršenstvo poljo-mehanike. To je onaj fazon (sraća prestali su sa tim) ma dobar je kec za naše puteve... Šta uopšte ta rečenica treba da znači? :)

Što se tiče centrifgalnog filtera razumem Nebojšu kad kaže da ga treba čistit redovno jer to stvarno nije nikakav problem i šteta bi bilo ne uraditi. Opet razumem i drugara što je rekao da može da se prodje i bez redovnog čišćenja jer talog koji se na njimu skuplja je toliko tvrd i nabijen da će proći dugo vremena pre nego što počne da pravi bilo kakve probleme. Otud i ona horor slika filtera sa prošle strane koji verovatno nikad nije očišćen. (ispravite ako grešim ali ne vidim kako bi taj tvrdi dalog mogao da pravi problem. Naravno ako je neke normalne debljine 2-3 mm max)

Nego hoće ulje da mi curi na sastavu šolje filtera. Kako to rešiti. Ne sećam se šta sam radio prošli put... mislim da je bilo neko privremeno rešenje. Jel ide tu neka gumica koju je ćale izgubio ili ne?
Ko rusa dize u nebesa i gura medju savrsenstvo taj nije normalan i tacka ALI isto tako niko ne moze da mi objasni da su toliko losi i da toliko ne valjaju da vise ne mogu da se koriste, 60 godina su radili i ljudi kapitale napravili sa njima al eto sad odjednom vise nemoze, SMESNOOOOO.
Kao i svi low cost traktori i masine imaju svojih prednosti imaju i svojih mana naravno, samo svako treba da dobro razmisli sta mu od tih prednosti odgovara i sta od tih mana moze da " proguta" i nema problema.
Jedan primer ac pumpa za Rusvaja od 80ks 35e,ac pumpa za Armu 80 ks 650e do duse sa ugradnjom.
U Rusvaju malo vise buke u Armi malo manje buke, u Rusvaju malo vise ptasine u Armi malo manje, opet Rusvaj 80ks jaci od Arme 80 ks itd itd.
Pa lepo svako neka bira sta mu je bolje i sta mu vise odgovara.
100% sam siguran da svi na ovom forumu vrlo dobro znaju sta je ozbiljan traktor i sta je dobro al nazalos nece moci jos dugo vremena.

Cenu pumpe sam cuo u Lokvama jesenas, radio sam jednog rusa a vlasnik rusa je upravo kupio Armu od 80 ks, koliko sam ga razumeo u Lokvama su u tom trenutku bile samo 2 Arme od 80ks,prica kako je drugi vlasnik dva dana pre toga dao 650e za pumpu jer je stradala zbog ostavljenog kontakta preko noci a naravno nije podlegla garanciji zbog nepravilnog koriscenja,covek je to komentarisao zbog njegovog traktora i odrzavanja danas sutra, covek bi trebao da je ozbiljan i normalan tako da nemam razloga da sumnjam da je nesto lagao a ako jeste onda sam i ja vas slagao za cenu.

Ja sam čuo nešto slično kao majstor Nebojša, samo nisam siguran da li mi je čovek rekao 40000 din ili 70000 din.

Iskreno za tu cenu ne bi dugo razmisljao vec bi prepravio na neku dostupniju pumpu. Ali mi i dalje deluje neverovatno da je 650e.
Drugo sumnjam da je crkla zbog ostavljenog kontakta jer ona ionako radi non stop kad je motor upaljen
Nije to baš tako jednostavno. Kad daš kontakt, ona vrti gorivo, grejač se upali i sama pumpa izbacuje vazduh ukoliko ga ima u sistemu. Prvo se gasi grejač, ti upališ traktor i onda ona samo gura gorivo, nema više tog oštrog zvuka, znači da se neke funkcije pumpe isključe kad traktor radi.

није класична него електро ац пумпа мало зајебано ако је тако контакт често хоће да остане

Na Zmaj kombajnu imao sam el.ac pumpu marke Facet made in U.S.A.Ta pumpa fabrički ide na kombajn J.D 9600 a koštala je 130 evra u ono vreme kada je kupljena.Tokom rada kada postigne određen pritisak u sistemu ona se sama gasila i palila po potrebi.

Koliko sam ja skonta problem te ac pumpe je sto ne radi Maticu kao sto si ti opisao tj ne gasi se kad nagura odredjeni pritisak nego gura non stop a kad je traktor ugasen nema otvoren protok u krug nego gura da kazemo u slepu rupu, preoptereti se i crkne, iz tog razloga se ne ostavlja na kontaktu.

Nazad
Vrh