MTZ Belarus

Imao sam prilike da setvospremam sa 820 euroluks a da orem sa 82.1 (grbsi obadva razlika u gumama samo) i mogu reci da mi se cini da su grbasi za nijanju okretniji. Mada imam torpeda 7506 A i rus je okretniji od njega.

nas 82 je grbav most,1025 ravan-okretniji je 82 za nijansu,stim da je 1025 i znatno duzi,ali sve su to nijanse,nista osetno.

Skinuo akumulatore s rusa da prezime u toplijoj prostoriji,novi su, da li da prilikom vracanja zamenim mesta levom i desnom? Cini mi se da je bilo nekih prica da ih ne puni jednako, ili ne trosi jednako?
taj prvi akumulator sa kojeg kablovi vode na alnaser i masu uvek dobija adekvatno punjenje i praznjenje. ovaj drugi je malo zapostavljen. jedino kod 24v instalacije je podjednako. znaci taj drugi nebi bilo lose i prvo dopuniti .a preporuka je bar u par meseci izmenjati im mesta ali kad je to vecinom nepristupacno vecina to neradi. ali za akumulatore je bolje. najbolja je solucija jedan veci nego dva manja.

Dan kada je dosao u dvoriste 17.11.2008.
a0wg1t.jpg

danas izgleda ovako....nije bas ispoliran viledom ...
dfx7ic.jpg

Od kvarova ...menjana pumpa hidraulike ,alternator 2x (jednom remontovano ,a nedavno je dobio nov) ,menjana lamela 1x i kardan od medjuoslonca do prednjeg mosta. Za 5 godina i 2000 sati (*elektricni sat) koliko je kod nas nije strasno. Prekidace i te zezancije je promenjeno na tone... u poslednje vreme vise ne kupujem ruske prekidace , kako koji rikne tako modifikujem sa nekim kvalitetnim prekidacima koji trpe vece temp. i prasinu. Kvalitetno ulje ,gorivo, podmazivanje mazalica i teraj. Sad na zimu bi trebali da prestelujemo ventile na glavi i da se prekontrolise PVP. Analize ulja su radjene i na svakih 200 maks 250 sati ga menjam ,idealno bi bilo na 200, nema opiljaka,vode, a ni cadji sto jasno ukazuje da je motor zdrav. Pritisak ulja u brazdi na 2000 ob /min je od 3,5 do 4 bara , na leru 3-3,5 b kad je hladan ide i na 4,5 b (po ruskom mehanickom satu).

Isto kupljen odakle i moj ZZ Visnja... :osmeh: Sto si skinuo onaj natpis BELARUS sa predneg stakla (soferke).. ?? :sta:

I mislio sam da je zbog toga.. Bas velika ta nalepnica pogledaj koliko je pokrivala staklo...

Sve u svemu zadovoljan sam sa traktorom, izuzetno je pozudana masina, a s obzirom cena -kvalitet (bar kod ovih starijih od 99 -2006 god) best buy. Danas ne mogu reci da je best buy . Danas da kupujem nov traktor uzeo bih Armatrac 110 ks, opasna masina. DA uzimam polovan, uzeo bih nesto potpuno mehanicki sa zapada.

konacno jedno pravo oranje,svaka cast,tu ima dubine na koliko je zahvat pluga

3x35 cm zahvat , a dubinu proceni sa slike.U takvom oranju je trosio 15l/kj . Sto se tice polemike o dubini jeste da nije tema..dubina oranja nije presudan faktor, radio sam dublje jer je pluzni djon bio na 27 cm ove godine je ta parcela za pivski jecam uzorana 24-5 cm.
2vx3hc4.jpg

Dangeru- Reci mi cij si to traktor slikao tako prljav??? To ne lici na tebe nije izglancano nije nitsa??? :sta:

Nazad
Vrh