MTZ Belarus

Znam da plug bolje radi kad je na pozicionom
ali kad nešto ne klapa na hidrauliku onda je točak jednostavnija i bolja opcija

Знам да је сто пута писано о томе,у који положај иде она полугица испод седишта за фини хидраулик и дали зреба дирати точкић?завијање-одвијање

Evo grunt
01fd5b68f73d6a19e679239bf5feff24.jpg

Poslednja izmena:
Ovo kako je objašnjeno ja kontam da je uključena regulacija pozicijom (položaj I) a plivajući je na kontra stranu (položaj II).

Kako se skida poluga za uključivanje prednje vuče, ona poluga koja prolazi kroz pod kabine sa žljebovima? Lako uključujem prednju vuču ali je jako teško isključujem, problem je u onom zabravljivaču (pretpostavljam da ima opruga i kuglica koja upadne u žljeb na pomenutoj poluzi). Otkačio sam tu polugu od polugice na kućištu i opet neće na dole da ide, prskao WD-a u taj zabravljivač i opet neće. Znači moram skinuti taj zabravljivač i očistiti detaljno, možda i kuglicu zameniti, ali to ne mogu na licu mesta već moram skinuti sa traktora. Neko mi je rekao da je to komplikovano skinuti, nisam baš nešto mnogo zagledao ali pretpostavljam da je dovoljno izvaditi bolcne na polugici na kućištu i na ručici u kabini, pa onda izvući napolje. Ali, reko', bolje da pitam prvo...

Kako se skida poluga za uključivanje prednje vuče, ona poluga koja prolazi kroz pod kabine sa žljebovima? Lako uključujem prednju vuču ali je jako teško isključujem, problem je u onom zabravljivaču (pretpostavljam da ima opruga i kuglica koja upadne u žljeb na pomenutoj poluzi). Otkačio sam tu polugu od polugice na kućištu i opet neće na dole da ide, prskao WD-a u taj zabravljivač i opet neće. Znači moram skinuti taj zabravljivač i očistiti detaljno, možda i kuglicu zameniti, ali to ne mogu na licu mesta već moram skinuti sa traktora. Neko mi je rekao da je to komplikovano skinuti, nisam baš nešto mnogo zagledao ali pretpostavljam da je dovoljno izvaditi bolcne na polugici na kućištu i na ručici u kabini, pa onda izvući napolje. Ali, reko', bolje da pitam prvo...
Najlakše ćeš to razraditi ako podmazujes iz kabine tako što puštaš [nakapavaš] pomalo ulja da klizi po šipki...

Ja podmazujem spolja,ispod kabine,dovoljno je 1 kap ulja ,drugom rukom odma kroz vrata kabine par puta ukljucis-iskljucis prednju vucu i to je podmazano.Cudi me da kod tebe ni wd ne pomaze,ja njega ne volim koristiti jer pola traktora izmazem kad nesto prskam,kanticu ulja i po kap gde treba na osovinice i slicno nakon pranja i ko nov je.

Najlakše ćeš to razraditi ako podmazujes iz kabine tako što puštaš [nakapavaš] pomalo ulja da klizi po šipki...
Nisam uljem, ali sam "podmazivao" WD-om često. Pa ipak glavi kad ručica treba dole. Lako ćemo dalje za podmazivanje, kako da sad skinem taj zabravljivač i vidim u čemu je problem? Razmišljao sam da zakačim spremač i malo poravnam razore, da na proleće ne vadim mnogo vlage, pa računam da to prvo rešim...

Ne praktikujem to, neka zima odradi svoje. A i oranje je dosta ravno i sitno, pa nema ni potrebe. Poravnao bih samo razore jer ne uspevam baš lepo da ih zatvorim dvobrazdnim plugom, možda i uvratine tako da nemam problema na proleće kad budem bacao ureu za kukuruze (bacam po oranju direktno ako je oranje kao ove godine).

Koja bi elektricna ac pumpa odgovarala umesto fabricke na 82-ki? Sta se tu gleda pri kupovini, jacina, kapacitet?

Jel ti je ranije radilo OK? Kod mene to uvek ide dosta teško i često moram da pomeram traktor kako bih uključio. (mislim da kod mene isključivanje ide lakše)

Kad naprskam WD-om onda se jedno vreme lako uključuje i isključuje, pa onda kako posao odmiče tu ulazi prašina pa ide sve teže. Praktično, prvi dan nakon prskanja sprejem ide lako, drugi dan već teže, a treći teško. Naravno, ne prskam svaki dan... Pre par godina je išlo lakše u poslednje vreme sve teže, znači da treba skinuti pa videti u čemu je stvar, možda je kuglica zarđala, možda je puno zemlje, dok ne vidim ne znam. Sprej pomogne ali nije rešenje bez čišćenja...

Kad naprskam WD-om onda se jedno vreme lako uključuje i isključuje, pa onda kako posao odmiče tu ulazi prašina pa ide sve teže. Praktično, prvi dan nakon prskanja sprejem ide lako, drugi dan već teže, a treći teško. Naravno, ne prskam svaki dan... Pre par godina je išlo lakše u poslednje vreme sve teže, znači da treba skinuti pa videti u čemu je stvar, možda je kuglica zarđala, možda je puno zemlje, dok ne vidim ne znam. Sprej pomogne ali nije rešenje bez čišćenja...
Koja kuglica? Evo kako to izgleda. Ovde baš pokazuje kako se ta ruka razglavi pa onda hoće teže da radi. Mada ne znam kako bi mu onda WD pomagao. Ne znam dal da pitam, jel si proveravao ulje u prednjoj vuči tj u tom delu?

Dukej tu kuglicu samo treba očistiti pošto je prašina i rđa napravila testo i dok je malo vlažno ono klizi kad se osuši onda ide teže.

Koja kuglica? Evo kako to izgleda. Ovde baš pokazuje kako se ta ruka razglavi pa onda hoće teže da radi. Mada ne znam kako bi mu onda WD pomagao. Ne znam dal da pitam, jel si proveravao ulje u prednjoj vuči tj u tom delu?
Verovatno nisam bio jasan čim nisi skužio šta me muči. Nije problem u tom kućištu (reduktoru, kako god se već zove) koji je u klipu rasklapan. Već u polugi (šipki) koja spaja ručicu u kabini sa ručicom na tom kućištu. Pogledaj na 5:47 šta pokazuje kažiprstom, e tu malu bolcnu ja izvadim i opet ne mogu ručicu za uključenje prednje vuče U KABINI da pomerim. A ova ručica na tom reduktoru ide lako rukom kad je izvađena bolcna...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh