MTZ Belarus

Tako je grunt,na dnu ručke ta šipka prolazi kroz oko i tu se podešava.donju maticu otpusti a gornju steži.Vidićeš da će ili prestati padati ili će se jako smanjiti to upuštanje

E sad moram nesto da napisem.
Posle dosta MTZ-ova danas seo u 892 da orem i njegova mehanicka rucica za hidraulik se drugacije ponasa, kad je povucem skroz nazad ona kao da zakaci i sama dize plug.
Znaci na onima sta god da uradim nije hteo tako.

E to je ta šipka o kojoj pričam gruntu,razlokalo se ili se otpustila matica na šipki pa kad se ručica gurne nazad gumeni točkić pređe preko klizača i tamo zapne.

Evo slika
b90334ad4cca3bae96952cbbe388f84b.jpg
2bff4bbcfc326392ceb5c06d663cd062.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Oprao traktor detaljno pre par dana, i tu ispod klipa prao jedno pola sata da izvucem koliko sam uspeo zemlje natrpane post me to jako nervira i lepo ga parkirao, kad pre neki dan prolazio pored njega vidim dole masno ispod sedista na zemlju, muzga se ispod kabine tacno da l od tih razvodnika od klipa ili sta je vec, vidim tu brdo creva, nisam neki strucnjak od cega su sve... reko da nisam ja ostetio pranjem nesto pa neko crevo popustilo....porpilicno sam se smorio, sta je to moglo da se zezne da znam sta me ceka na prolece da cackam? Najgore je kako tu uopst ei prici i videti odakle muzga?

Ne,ne treba da zakaci nigde.Opruga je vraca negde na polovini otprilike,mislim na 82.1-820 noviji rusi.
@pankin Gumeni tockic i treba da predje preko klizaca kad se povuce nazad rucica,tako je kod mene kad je bio nov kupljen,tako je i sada.

Tako je,ali ne treba da zakači u položaju kad podiže poluge.Znači stane na samom završetku klizača i onda kad je guraš prema dole točkić drži na bilo kom položaju do prisilnog puštanja poluga tu isto kao i gore vraća opruga nazad

Možda je njemu pukla opruga pa točkić zapne skroz nazad u položaju za podizanje

Улазиш у бразду пушташ плуг полугу враћаш и то је то?Точак топлинк дубина?Он регулише неравнине по њиви ако точак наиђе на траг Тањираче,мишињак итд држи га хидраулика у нивелацији?

Evo ti oranje sa točkom na različitoj zemlji na početku se sipa koda je pijesak a u doli tvrdo i teško orane.I tanjirano prije oranja
d4f02591574d7e0c0d717cc6908f1ed2.jpg

Nazad
Vrh