MTZ Belarus

Dukej tu kuglicu samo treba očistiti pošto je prašina i rđa napravila testo i dok je malo vlažno ono klizi kad se osuši onda ide teže.
Znam to Sale, samo ne znam kako da izvadim kompletnu šipku da bih došao do kuglice, na licu mesta ne mogu (možda Hudini može, ja ne mogu). Koliko sam video dovoljno je da se raskači šipka i od ručice u kabini i ovde dole na reduktoru pa da se komplet šipka izvuče, ali mi je majstor rekao da ne može to tako, a ne znam ni da li je on mislio na isto kao i ja ili na nešto drugo, pa reko pre nego se zavučem dole pored točka da pitam ovde, možda je neko to radio pa zna da li je prosto kao što mislim ili ima neka caka. Već bih ja to uradio, ali ovih dana imam većih briga od traktora...

Kad naprskam WD-om onda se jedno vreme lako uključuje i isključuje, pa onda kako posao odmiče tu ulazi prašina pa ide sve teže. Praktično, prvi dan nakon prskanja sprejem ide lako, drugi dan već teže, a treći teško. Naravno, ne prskam svaki dan... Pre par godina je išlo lakše u poslednje vreme sve teže, znači da treba skinuti pa videti u čemu je stvar, možda je kuglica zarđala, možda je puno zemlje, dok ne vidim ne znam. Sprej pomogne ali nije rešenje bez čišćenja...
Podmaži sa uljem, WD je isuviše redak i osuši brzo. Ako sa uljem ne uspeš, a uspećeš sigurno, onda rasklapaj. Isprobano.

Između motora i kabine sa leve strane (iza posude za brisače) ima mala slavina koja pušta toplu vodu u kabinu.
Mozes i da pratiš crevo koje izlazi iz kabine kod levih stepenica

Znam to Sale, samo ne znam kako da izvadim kompletnu šipku da bih došao do kuglice, na licu mesta ne mogu (možda Hudini može, ja ne mogu). Koliko sam video dovoljno je da se raskači šipka i od ručice u kabini i ovde dole na reduktoru pa da se komplet šipka izvuče, ali mi je majstor rekao da ne može to tako, a ne znam ni da li je on mislio na isto kao i ja ili na nešto drugo, pa reko pre nego se zavučem dole pored točka da pitam ovde, možda je neko to radio pa zna da li je prosto kao što mislim ili ima neka caka. Već bih ja to uradio, ali ovih dana imam većih briga od traktora...
Ako se dobro sećam kad dole raskačiš šipku (bolcnu) gore treba da ima šraf 6mm i njega otpustiš (kao kontra maticu) i tu šipku izvrneš i izvučeš.Moram sutra pogledati kod mene ako ne zaboravim.

@sale ratar ako je tako izvuce nece moci da je vrati nazad jer će samo kućište ostati na traktoru,nema mesta da ga izvuce napolje pa nece moci da vrati posle nazad.
@dukej skines bolcni dole na kucistu,skines onaj L lim u zadnjem delu patosa,proprati šipku i videćeš u koje kućište ulazi,moraces da skineš nosač opruga od kocnica(2 srafa 17 kljuc) da bo oslobodio to kućište,raskacis rucku u kabini i sve zajedno izvučeš napolje,ocistis,operes i sve vratiš nazad.
Ništa strašno ni komplikovano,sve će ti biti jasno kad skineš deo patosa.

Nazad
Vrh