MTZ Belarus

Znas sta sam primetio ?
Da se rus u opste ne kvari kad se ne forsira. 😁

Rus sve moze,zato i crkava.
Mozda je zajebancija mozda i nije al ja garantujem da ogroman broj kvarova dolazi zbog predimenzinisanih masina i zbog maltretiranja do krajnjih i preko krajnjih granica,samo malo kad bi se bolje ophodilo prema njima mnogo bi manje kvarova bilo.

Nisi još upoznao mene i moj stil vožnje. 🤣
Ima članova koji su videli kako Musa dere jarca a lično smatram ako je nečemu suđeno da se pokvari to će se pokvariti i ako ga budeš mazio, pazio i zvao Đole. 😁

Kako se manifestuje oštećenje na konusno-tanjirastom?

Naime u oranju 892 krenuo da krči i da zvoni nešto negde iz predela diferencijala. Nakon toga hoće ponekad da se čuje isti zvuk na kratko uglavnom u rikverc.
Jel se more to tako ćerat li se more napravit mnogo gore? Završio bih još ovih manje 10ha pre nego što nešto radim.
Da napomenem da ulja u menjaču nije bilo, ne znam dal uopšte ili samo merač nije dohvatio. :)

Kolege ako moze mala pomoc,

Drugar ima problem sa mtz 82 mala kabina, bez pozicionog regulatora. Kada hidraulika podize nesto lakse radi normalno i na vecem i na manjem gasu. Problem je kada zakaci nesto teze, tada dizanje ide normalno samo kada je na manjem gasu.Cim se doda veci gas rucica se vraca u neutralni polozaj i dok dize cuje se bas jako zujanje u razvodniku.
Pritisak hidraulike je nastelovan na 160 bara, zamenili smo i kuglicu na ventilu, ali razlike nema. Da li je razvodnik odsvirao svoje ili mozda na jos nesto da obratimo paznju?

Kod mene je bio slican slučaj, ali sa kipovanjem. Zaglavio je ventil u razvodniku (onaj sa strane kad se odvrnu ona dva sarafa) kod mene je bilo dovoljno samo da se izvadi ventil, obriše i vrati nazad, verovatno je bila neka prljavstina zapala…

Кад орем са превртачем па кад почнем на уврстинама да се мачујем у кабини са полугама хидраулике и палицама мењача да ме неко са стране гледа рекао би овај пролупао😁
I ja sam danas to pomislio, izadjem na leniju onda mala palica menjaca u rikverc, veliku ne diram, onda opet napred mala palica i namotam ulevu dok izlazim okrenem plug sa palicom prvo napred pa nazad, onda opet mala u rikverc pa napred. Stvarno izgleda kao macevanje jer sve to izvedem za par sekundi vec mahinalno 🤣🤣

Тај 1025 и 1025.3 каква хидраулика?Не мислим на дизање спуштање то ради и т25 него јел финије мало?

Spusta lepo, ali je dizanje katastrofa :D

1025.2 (metalna hauba) i 1025.3 imaju monoblok hidraulik. Malo jeste neotesan u poredjenju sa IMT i Torpedo ali drzi 757.3 plug bez tocka. Jedna rucica za dubinu, jedna gore-dole.

Gde kupiti kvalitetan anlaser za 82-ku staru? Ovaj stari anlaser je odradio svoje.

Ne upušta u većini slučajeva zbog cilindra,pokušaj prvo da skratiš šipku koja povezuje ručku i pozicioni regulator.
Imaš gore kod ručke se skrati

Nazad
Vrh