Motorne testere

Da,ali to nije nikakav plovak,vec iglica karb.koja se uzgred ne steluje,jednostavno viljuska koja je podize i spusta ima nokat koga pritiska centrali deo membrane.Najbolje ispitivanje karb. je u servisu,rucnim kompresorom ubaciti pritisak vazduha i manometrom utvrditi da li drzi pritisak ili ne,evo na YT i neki video

30m9z5t.jpg
[/IMG]
Nasao sam slucajno na tavanu stari Partner 465 i neku meni nepoznatu testeru koju mi je komsija poklonio iz Austrije fino je radila i nzm sta se bese pokvarilo probacu da je osposobim za rad :osmeh:
15n6pes.jpg
[/IMG]
nluerm.jpg
[/IMG]
x391i.jpg
[/IMG]
dn0bvr.jpg
[/IMG]
2lcqihw.jpg
[/IMG]
Veceras cu da izbacim i slike od Sthilke 021 i Womaxa :bravo::ppozdrav:

membrane sam zamijenio

- - - - - - - - - -

kad sam skinuo membranu sa karburatora viljuska sto dize i spusta onu iglicu je bila slomljena pa sam stavio drugu,pa neznam je li dobro,rekose mi da treba da se steluje jer moye da preliva gorivo
Viljuska treba da bude ravna sa telom karburatora. Tj kada odsrafis poklopac i skines membranu viljuska treba da bude ravna ili malo ispod nivoa sa telom karburatora. Pa posle ide ispitivanje kaburatora na nvakum i pritisak. Tek kada prodje taj test mozes znati zasigurno da "plovak" radi svoj posao i onda ides dalje jer mozda ima neki drugi problem na karburatoru ali pre toga treba proveriti semeringe jer karburator nece dobro raditi i ako su semerinzi losi.

Viljuska treba da bude ravna sa telom karburatora. Tj kada odsrafis poklopac i skines membranu viljuska treba da bude ravna ili malo ispod nivoa sa telom karburatora. Pa posle ide ispitivanje kaburatora na nvakum i pritisak. Tek kada prodje taj test mozes znati zasigurno da "plovak" radi svoj posao i onda ides dalje jer mozda ima neki drugi problem na karburatoru ali pre toga treba proveriti semeringe jer karburator nece dobro raditi i ako su semerinzi losi.
stio sam danas da skinem semeringe ali koliko vidim mora da se skida i stublina,da se sva sega rasturi,nemoze se to provjeriti dok se ne skine

Ima li ko iskustva sa malim jednoručnim testerama potrebna mi je jedna za manje građevinske radove pa me interesuju vaša iskustva

Ima li ko iskustva sa malim jednoručnim testerama potrebna mi je jedna za manje građevinske radove pa me interesuju vaša iskustva

Ja te testere koristim dugo i jako su prikladne kako za orezivanje vocki(tada se za lanac koristi biljno ulje) tako i za gradjevinske radove.
Najbolji model je Stihl MS200T/020T ali je jako skupa(nova je preko 600€).
Ja koristim MS192T i smatram da je najbolji odnos ulozeno dobijeno. Krecu se oko 350€ i to su ujedno i najlakse testere, svega 3.3kg i bez problema se sa njom manipulise jednom rukom.
Postoji i dobra testera SOLO 633/639 i znam da su jako povoljne cene, neznam dali ih prodaju u tvojoj okolini.

Sto se tice tih jednorucnih Husqvarni(335/338, nisu se bas dobro pokazale najvise radi zasunske konstrukcije razvoda smese.

Mladi IMT @

Drzi se ti Stihl-ke,ali malo mi je nejasno,ima cepove (od ulja i goriva),nalepnicu na kocnici lanca od ms 210,a sve drugo na njoj je 021 ?

I poklopac filtera je od 021,nije poenta moja bila u tome,vec razlog zasto je takva
Moguće da je polomio te dijelove pa stavio od novije jer nije našao sa starim oznakama. Ja sam čepove koji su bili oštećeni kupio iste kao prije što se zateže ključem/šarafcigerom, a filter sam kao što već rekoh stavio od novije. Ionako je dosta dijelova izmjenjivo na stihl testerama te veličine.

Nazad
Vrh