Motorne testere

Odnesi ti to u servis da ti srede nije to skupo ako ti je to jedina testera.
nije jedina,i nemislim da ulazem novac u nju,a ja sam za ove majstore doktor,samo znaju novac da uzimlju a pojma nemaju,zahvaljujuci ovom forumu napravio sam husdvarnu sam,a za partner sam stio da zamijenim samo semeringe ali mi se cini da se mora citava rastavljati

Nemora cela, postavio sam ti snimak kako se vade stari semerinzi na predgodnoj stranici.
sad sam je palio upali iz 2 puta,ali je odmah zagusi gorivo,i skinem gornji dio poklopca od karburatora i sve puno goriva,te malo spustih onu viljusku sto ide membrana na njega ali sad nece da primi gAS nego se odmah gasi,vjerovatno je to problem,ali ja toneumijem namjestiti :osmeh:

Daje ti previse goriva, treba da spustis polugicu.
Treba da bude ravna sa kucistem karburatora.
Ako treba sema,reci..
svaka pomoc je dobrodosla :ppozdrav:,spustio sam polugu,i upali odmah ali nece da radi fino povecava gas sama i spusta,a prima ga kao luda,kvacilo joj potpuno novo i kompresija pa mi je zao baciti,a kazu mi da su to dobre testere,a i tek sad vidjeh kod nje dizne kontra,desna je L,pa me i to zezalo

- - - - - - - - - -

Nemora cela, postavio sam ti snimak kako se vade stari semerinzi na predgodnoj stranici.
kaze mi kolega sa posla da je imao istu i da se mora skidati kuciste da bi se zamijenili semerinzi,mada koliko on zna misli da nije do njih nego do karburatora

svaka pomoc je dobrodosla :ppozdrav:,spustio sam polugu,i upali odmah ali nece da radi fino povecava gas sama i spusta,a prima ga kao luda,kvacilo joj potpuno novo i kompresija pa mi je zao baciti,a kazu mi da su to dobre testere,a i tek sad vidjeh kod nje dizne kontra,desna je L,pa me i to zezalo

- - - - - - - - - -

kaze mi kolega sa posla da je imao istu i da se mora skidati kuciste da bi se zamijenili semerinzi,mada koliko on zna misli da nije do njih nego do karburatora

ja tipujem na membranu

može se pokazati sasvim dobra pila, skoro kao i Husqi, ali najčešće, dobra za baciti kad je baciš bude ti drago, slično kao onaj čuveni DMB motor

nakon što sam obolio popravljajući smeće tipa Partner, Maac,Ryobi klinac-palac
u moje ruke to više neće
u stvari najbolje je da se manite motorne pile uopšte, ali ako već mora, onda
šveđanke Husqvarna, Jonsered
švabice Stihl, Dolmar (lično ne volim Dolmar nikako, ali majstori kažu tako)

ali za mene je već kasno, ja sam bolesni ovisnik, ako nemam pilu rasklopljenu na stolu - nije mi dobro

ja tipujem na membranu

može se pokazati sasvim dobra pila, skoro kao i Husqi, ali najčešće, dobra za baciti kad je baciš bude ti drago, slično kao onaj čuveni DMB motor

u moje ruke to više neće

ali za mene je već kasno, ja sam bolesni ovisnik, ako nemam pilu rasklopljenu na stolu - nije mi dobro
ma bacio bi je ja,ali neisplati se bacati za 10,15e,a ovaj mi je rekao da ce je on kupiti ako je budem prodavao,jer su to strasne sege,a staro je staro

Kako je se pokazala testera stilovka 028,iso danas otac gledo jednu polovnu da kupi,kaze da lepo pali,lepo radi,nov mac,lanac los,neradi kocnica,al je nekako dosta stara,ima ogrebotina al je za svoje god ocuvana lepo,trazi taj 120,al je i sam reko da nije fixno,racunam da moze za 100sigurno
Dal se isplati da uzimam to,ja sam mislio huskvarnu,al za te pare samo one slabe,a ova kolko znam ima2,8kw

Marko,ako je u pitanju Stihl 028 av electronic,za te novce i to stanje motorke,nećeš se pokajati. Ja sam je kupio pre 10 godina isto tako polovnu,ne znam ko se više naradio,ja ili ona,i dan danas radi kao doksa,menjaj potrošne delove i teraj.Juče sam završio krčevinu 5000 kvadrata s njom :)

ja tipujem na membranu

u moje ruke to više neće

Stvarno ne znam koliko znate,ali buduci da ne znate da je Partner svedska kompanija (Geteborg) i da je 70-ih,80-ih bila jedna od vodecih fabrika i imala paletu proizvoda od hobi do profi masina (ova o kome je rec je profi,ali dosta stara i tesko je za delove).Kasnije se kompanija stopila u Husqvarna AB (u kojoj je inace i Jonsered) i odluceno je da Partner ostane samo sa paletom hobi alata,Jonsered malo slabija ponuda (njihovi najveci modeli su uvek za nijansu slabiji od najvecih modelaHusq.) i naravno Husqvarna koja je vodeci,a bogami i najskuplji brend.

- - - - - - - - - -

Kako je se pokazala testera stilovka 028,iso danas otac gledo jednu polovnu da kupi,kaze da lepo pali,lepo radi,nov mac,lanac los,neradi kocnica,al je nekako dosta stara,ima ogrebotina al je za svoje god ocuvana lepo,trazi taj 120,al je i sam reko da nije fixno,racunam da moze za 100sigurno
Dal se isplati da uzimam to,ja sam mislio huskvarnu,al za te pare samo one slabe,a ova kolko znam ima2,8kw
Da,za 100 e ne mozes naci Husqvarnu,ali ako se odlucis,dobro je istestiraj,dobro je zagrej (pola sata rada minimum) i vidi kako se ponasa na leru i kako tada pali.Delova za 028 (3,4ks) jos ima,tako da i ulozis malo (lancanik,filteri,kocnica) imaces solidnu masinu.

naravno da znam, dejo 351, nekada je čak bila i bolja, sve to u stvari stopilo u Elektrolux, Husqvarna je kao pila za profi a Jonsered je pila za domaćinstvo, tako je i zastupljena ovdje u Švedskoj, tako da bi ja preporučio uvijek Jonsered ispred Husqvarne ako bi npr. kupovao polovnu pilu, original iz Švedske, u principu manje radile i tako to, ali kod nas na Balkanu nije tako popularna, pa dijelovi i onda se opet vraćamo na isto, aako baš moraš imati pilu, onda najmanje boli glava od Stihl i Husqe
(jel to ti imaš husqu 351)
još nešto, ovdje ima dijelova za koju god poželiš, samo su budibogsnama skupi za neke izumrle pile

a evo i moji posljednji radovi, kasnije ću staviti i sliku jedne Partner, tek toliko da se vidi da ih ima i danas cijenjenih ali u malo drugačijem smjeru

malo jača braća za sječu kamena,betona itd.

Poslednja izmena:
Imao sam je ranije,sada H365 i Stihl ms 260...u vezi Jonsered testera,kod nas nisu toliko zastupljene (sada ukupno 6 modela za profi upotrebu) ali njihov najveci model 2188,zaista mocan,dok je to pod Husqvarna oznakom 390xp,sve je isto na njima.Ali husqa ima jos dva modela jaca od njih i to 395xp i legendarna 3120xp

Kako nismo do sada imali slicnu temu evo jedne,svako bolje domacinstvo ima neku motorku bar da okrci medju na njivi i vocnjak,ako vec ne ide u sumu.
Dakle koja marka,cena,velicina...

Tema je otvorena po predlogu clana "BP"
Tomos Husqvarna 61ff,61cc,4ks,50cm mac.ubedjlivo se najbolje pokazala na nasem trzistu sto se tice kvaliteta.(neunistive su)

Nazad
Vrh