topalovic
Moderator
kakva je procedura skinuti uljnu pumpu na stihl 028 i koliko kosta nova uljna pumpa...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako me secanje dobro sluzi, mislim da treba da skines onu plasticnu deklu oko zvezde i lamele (kvacila). Ispod imas zupcanike koji se cesto pojedu, proklizaju i pumpa ne baca ulje. kad skines tu deklu, dalje ce ti se samo kazati. Ja se ne secam bas najbolje jer sam to radio pre 5-6 godinakakva je procedura skinuti uljnu pumpu na stihl 028 i koliko kosta nova uljna pumpa...
Skidas redom,osigurac,dobos,iglicasti,lamelu (odvrce se),pre pumpe imas pogon pumpe (ruka) koja se uklapa na zupcanik pumpe i na dobos kvacilai samu pumpu koja je vezana sa dva srafa na telu testere i na njoj crevo koje ide u uljni rezerv.Sto se cene tice,ne znam da li je ista kao na 024 i 026,ali se krece od 2500,00 do 4000,00 din,zavisno od proizvodjaca.kakva je procedura skinuti uljnu pumpu na stihl 028 i koliko kosta nova uljna pumpa...
kakva je procedura skinuti uljnu pumpu na stihl 028 i koliko kosta nova uljna pumpa...
iNepodmazuje lanac...a sve je od ulja oko umazano ...pa sam hteo da skinem uljnu pumpu da proverim vizuelno u kakavom je stanju...
Pumpa je mislim drugacija od 026 i pogon dobija preko 2 plasticna zupcanika. Postoje 2 tipa dekli i zupcanika, ali ako je to bilo davno, zaboravio sam kako izgledaSkidas redom,osigurac,dobos,iglicasti,lamelu (odvrce se),pre pumpe imas pogon pumpe (ruka) koja se uklapa na zupcanik pumpe i na dobos kvacilai samu pumpu koja je vezana sa dva srafa na telu testere i na njoj crevo koje ide u uljni rezerv.Sto se cene tice,ne znam da li je ista kao na 024 i 026,ali se krece od 2500,00 do 4000,00 din,zavisno od proizvodjaca.
Da napomenem nije ovako kao sto je tintoreti postavio snimak pumpa je ispod kvacila....Sve ocisceno i izduvano vazduhom.... ali nece da podmazuje lanac,nije moja testera od drugara je a imam neprevazidjenu tomos f61....
P.S kad se ostri lanac na testeri pod kojim uglom je najbolje ga ostriti....[/QUOTE]
Kolega Topalović, izvolite pogledati video o oštrenju lanca. :osmeh:
[media=youtube]qvcCh2XqEPc[/media]
Ugao je 30 stepeni.