Motorne pumpe za vodu

Sad mi u prodavnici kaze da ova elektricna pumpa za vodu ne bi mogla da vuce vodu sa 20 metara dubine vodu, koliko je ova rucna pumpa za vodu izbusena, i jos kaze da bi ovoj elektricnoj pumpi predstavljao problem pesak iz te vode, da bi lose pesak uticao na elektromotor. Da li je to tacno sto kaze za pesak i za dubinu vode?
 
Ni jedna pumpa ne moze da vuce vodu sa 20 m

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
 
Sad mi u prodavnici kaze da ova elektricna pumpa za vodu ne bi mogla da vuce vodu sa 20 metara dubine vodu, koliko je ova rucna pumpa za vodu izbusena, i jos kaze da bi ovoj elektricnoj pumpi predstavljao problem pesak iz te vode, da bi lose pesak uticao na elektromotor. Da li je to tacno sto kaze za pesak i za dubinu vode?
Ja uopšte ne razumem da ti nećeš ovu temu da pročitam iz početka , samo 40 stranica . I biće ti sve jasno oko zalivanja a ne da ideš od vrata do vrata pa se raspituješ . Čak ni osnovni način funkcionisanja zalivanja ne znaš . Na prospektu od pumpe koji si okačio ti pisalo maksimalna dubina sa koje može da vuče vodu a ne da povuče ( što je velika razlika ) a pesak nema veze sa elektro motorom nego sa vodenim kolom . Za tu dubinu idu potapajući pumpe kao što ih nazivaju RAKETE. možda ti to da rešenje .
 
Ne vredi vam ništa govoriti.Jedino što mogu još da kežem dodjte u vojvodinu nadjte majstora koji će vam izbušiti pravi bunar pa ćete zalivati kako treba.Ti vaši bunari bez sita i voda na 10m pa tu nema šta da se priča o navodnjavanju.
 
Brate mogu da buse i avionima ako je voda na toj dubini onda je na toj dubini ne mogu je oni popeti gore pa da bude na 2m
 
Ne može ali ima šta može.....ako je pravi bunar onda se u njega ubaci potopna pumpa i problem riješen
 
Danas sam dobio informaciju u mom selu čovijek izgubio vodu na 9m bunar, nije mi jasno kako a kod mene voda na 6m.
 
Kakva su vasa iskustva sa Honda pumpom od 3cola?kupuio bi je za zalevanje kukuruza. Da li ima protok od 1000l/min.? I da li moze da gura vodu kroz cevi u duzini od 200m sa visinskom razlikom od 6m.?
 
Karakteristike :
Dimenzije : 510 x 385 x 455 mm

Težina : 27 kg

Autonomija rada : oko 2,5 časova

Potrošnja goriva : oko 1,5 l/h

Model motora : GX160

Tip motora : 4-taktni

Tehnologija : OHV

Radna zapremina : 163 cc

Sistem paljenja : tranzistorsko magnetno

Sistem hlađenja : prinudno vazdušno

Nominalna snaga : 3,6 kW / 4,89 HP

Sistem pokretanja : poteznica

Zapremina rezervoara za ulje : 0,6 l

Zapremina rezervoara za gorivo : 3,1 l

Tip pumpe : samousisna

Usisni otvor : 3″

Potisni otvor : 3″

Maksimalna visina izbacivanja : 26 m

Maksimalna usisna visina : 8 m

Maksimalni protok : 1100 l/min

Pritisak : 2,8 bar

Prečnik nečistoće (na korpi) : 6 mm

Zapremina radnog kola : 5,9 l
 
Vjerovatno je tako, samo što oni možda mjere protok iz bazena a ne sa 8m dubine. Kako god ima tu dobrog kapaciteta, imam staru hondu 3 cola 1100 l, prepravio je na traktor, gonila je 30 rinka pištolja na 3 bara.
 
Ja bih vukao iz reke. Samo sto odma u startu imam malo veci uspon.. a posle je ravno. A gurao bih na duzinu od 200m. Neznam kako bi se ponasalo tad .
 
Imam pumpu honda 3 cola usis ,izlaz redukovan na 2 cola. Motor honda g 200. Zalivam kroz vatrogasna creva i na 150 m ide top na visini od 2,5 metara. Vodu vucem iz bunara na neka 3 m dubine jer je pumpa ukopana. Dizna je oko 1,2 cm i "sistem" radi odlicno. Nekada pumpu ne gasim po 8 sati. Inace ovom kombinacijom prskalicu od 660 litara napunim za malo manje od 3 min
 
Nazad
Vrh