Motorna prskalica / Atomizer

Rekao bih da nema podesavanja ugla prskanja tokom prskanja, to se odredjuje unapred postavljenom diznom?

Kod mene bi to bio problem jer kad hocu visoke tresnje da oprskam, moram suziti mlaz da bi dobacilo (tada je pozeljno i odaljiti se i majati stapom da ne bi prali stablo kao vatrogasnim crevom).

Aj pa javi koliko u vis najvise mozes da bacis sa nekom diznom kada budes koristio, generalno deluje ok i laksa za rad od motornih.

Eh da jel pise koliko bari pritiska nabija? Moja dm25 nabija 30 bari
 
Nisam našao podatak za ovu prskalicu ali koliko vidim po netu ove akumulatorske idu oko 5 bara, dosta su slabije od motorskih. Za kruške mislim da su dobre ali za trešnje ne znam šta da kažem jer one idu dosta u visini.

P.S. Probaću sledeće nedelje koliko ide u visinu jer sam sada na putu.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
@oktopod
Prskao sam malo juče i računaj da baca oko metar od dizne, tako da nije za visoke voćke, jedino može da pomogne ona cev za produženje...
 
Posle duzeg razmisljanja odlucio sam prodati Villager DM 14 PE i kupiti prskalicu na tockovima Villager Vs 30.Jedini razlog je sto zelim sacuvati svoja ledja.Ako je neko vec koristio VS 30 bice mi drago cuti neke savete.Inace DM14 PE je solidan atomizer i dobro me je sluzio ali zbog tezine izdor je pao na VS 30.
 
Ja mogu da ti kazem da je komsija ima i da je montirao crevo od 10 metara, radi isto ali nije preporucljivo za vek pumpe, mada njemu radi vec par godina pa eto da imas i tu info

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Hvala za informaciju ali ona vec ima crevo od 10 metara na sebi i stvara pritisak od max 40 bar.
 
Uh covece to onda ili nije ta ili su uradili upgrade

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Postoji ova i postoji VS 120,rezervoar od 50l,motor isti i bezobraznih 97000 hiljada dinara.
 
To jeste samo sto ja nemam traktor morao bi njega kupiti,salim se ,ova od 30 litara ce mi dobro sluziti posto ja imam 250 zbunastih lesnika.
 
Evo da pomognem svima koji imaju problema sa curenjeim tečnosti na Villager DM 14 i sličnim Kineskim prskalicama (Farm, womax, itd
). Ne znam da li je već neko dao odgovor , ali ja ga nisam našao.

Dakle u 99% slučajeva je problem sa pumpom koja je (kako je ovde već rečeno) veoma loše napravljena. Prva opcija je zameniti komplet pumpu koja sa ovom cenom i ne deluje baš primamljivo.

Druga opcija je naravno zameniti semering i ležaj na pumpi. Odgovarajući ležaj je sa oznakom 6000 (10x26x8), a semering je 10x19x5 (inače pasuje semering debljine od 4-7 mm). Dole Rus jako lepo objašnjava kako se radi zamena (Znanje ruskog nije potrebno). Jedino vodite računa kada skidate taj platno-šrav (da ga nazovem) koji drži semering, a koji se odvrće velikim imbusom. Nomoj da budete buzdovani pa da lupate sekačem u njega, a tek posle skontate da se on u stvari odvrće. (kao što su neki od nas to radili :)). Takodje vodite računa da propeler-turbina ne kači nigde kada se pumpa sklopi, Možda je potrebno ubaciti dodatno platno kao što Rus govori.

Dakle imamo pumpu od 3800 din, a sa druge strane ležaj i semering su ukupno 200 din. Plus max sat- sat ipo posla. (prvi put pažljivo, sad bih zamenio za 20min)

 
Da provucem pitanje, da li svi redovno podmazuju pumpu na okrugle poklopce u koje se stavlja mast?

Ne ocekujem odgovor naravno vec ko ne zna da pita a ima ovde na temi sam postavljao

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Drugari, da li ima neko neka iskustva sa ledjnim atomizerom OLEO-MAC MB 80/800? Nekako mi odgovara po ceni, a mislim da je dobar kvalitet ova robna marka.
 
slucajno videh da je kolega priest77 kupio ovu prskalicu od 35e, uzeo moj cale na kupujem prodajem, danas mu stigla ali nece da prska, tj hoce rucno ali na struju nece, ne znam da li je sve zasafio kako treba
 
Kod mene prvi put isto nije krenula pa sam povukao na crevo kao da vučeš benzin :) da stigne voda do pumpe i od tada radi. Ali kod mene je bila voda, tako da se nisam otrovao. :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh