Motokultivatori - opšta tema

Da li ima neko ko prodaje polovan plug za motokultivator Muta gorenje?
 
Pozdrav, imam molbu. Ako neko ima motokultivator Agria 200 (neko kaze da je to IMT 502) da mi izmeri duzinu opruge regulatora gasa. Hocu da kupim polovnu ili novu a treba mi tacno duzina. Ne bih da nagadjam i kupujem "otprilike".
 
Da li mi mahina ubrza ili uspori kada prebacim na manju remenica na f600y?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
Bas sam prepravljao moju hondu 600 evih dana. Stavio sam duplo veci motor koji mi je ostao od druge masine,napravio nov nosac motora,remenicu od 15 cm napravio u Crvenki . Napatio sam se dok nisam potrefio mesto gde da fiksiram motor a da kvacilo lepo odvaja. Morao sam da ubacim kais 1300x13 zubcasti kako bi se lepo lomio. Jeste da je kais manji ali ima sasvim dosta trenja i za teske terete.
 
Ниси размишљао да даш да ти стругар направи пар двогубих (или трогубих) ременица, па да можеш да пребацујеш каиш тамо-амо у зависности од посла кога имаш?
 
Nisam. Imam mutu za freziranje a hondom se vozam po ataru i po okopu. Natovarim decu (moju i od sestara tj.njih 7 ) pa se vozamo...
 
Ja sam prezadovoljan mašinom.
Mislim da je nisam skupo platio a da sam baš baš mnogo dobio.
Jedino da Pronadjen to famozno dizanje ručki pošto su mi baš niske i da kupim kvalitetan kaiš pošto je stari ruski pukao a piše da je iz 2007 godine.
Koju mi marku kajisa preporucujete?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
jesenas sam oterao frezu Mio standard honda f400 kod majstora da mi promeni remenik i zameni karburator. Remenik mi ne stoji u stanju mirovanja kao što je stajao a i kada se zategne to ne izgleda dobro i kao da ne vuce lepo. Nezgodno mi je ponovo da teram frezu kod majstora jer nemam prevoz do grada, pa bih zamolio nekog ko se razume da mi kaze koje rastojanje treba da bude između remenica da probam sam da je naštelujem. Meni se sad u stanju mirovanja vrte obe remenice pa se bojim da mi ne upropaste remen od trennjahttp://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_20191218_122028_2.jpg
 
Evo kako se podešava kaiš na F400.
Znači, mera A treba da ti je 65-70mm kada je kvačilo otpušteno. To podešavaš pomeranjem celog motora.
Primećujem da kod tebe nema gornjeg stoper na motoru, to moraš rešiti.
8775320f60795eedf899276c59a7abcd.jpg


Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Poslednja izmena:
Evo kako se podešava kaiš na F400.
Znači, mera A treba da ti je 65-70mm kada je kvačilo otpušteno. To podešavaš pomeranjem celog motora.
Primećujem da kod tebe nema gornjeg stoper na motoru, to moraš rešiti.
8775320f60795eedf899276c59a7abcd.jpg


Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Hvala na vrlo korisnom odgovoru, samo mi reci sta je stoper na motoru (gde se vidi na slici) i cemu služi,koliko je bitna stvar
 
Poslednja izmena:
Stoper je ona šlicovana pločica kojom se šteluje položaj kaiša prema remenici.
Kod tebe ne primećujem tu pločicu označenu sa slovom 'B' odnosno vidi se iza kaiša, ali nema one kuke sa gornje strane . Tu ti piše da kada je kaiš zategnut(kvačilo otpuštano) treba da imaš zazor oko 3mm an na donjem treba da je 4-5mm.
Poenta je da se kada pritisneš kvačilo, kaiši naslone na te stopere i remenice se vrte a ne troše kaiš i imamo normalno odvojen pogon.
Prekontrolišite sami dali su remenice u pravcu, tj. da majstor nije pomerio na osovini motora remenicu i time iskosio kaiš.

ps. Imaš dugme Like u donjem desnom delu posta, kojim se članovima zahvaljuješ kada ti se post sviđa..:osmeh:
 
Nazad
Vrh