milos.jovic.140
Član
Gde da nadjem ovaj deo što služi za povrat goriva?
Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada je u drugoj brzini frezira ali kao da nema snage.Kada ubacim u trecu ide po ravnom , cim ukopam motike da frezira odmah se ugasi.Dok je bila ispravna bilo je dovoljno da sraf za ler samo malo pipnem i odmah motor reaguje , sada ga odvijem i zavijem od pocetka do kraja , nema to nikakvog efekta.
standardan problem...rastavio se lanac na kopci....kazem standardan problem jel ljudi koji slapaju menjac ne paze na smer okretanja lanca i onda osigurac kopce postave kontra...Bio pao levi lanac unutar menjača
Nadoh na nekom drugom forumu pa ide copy - paste :pozdrav svima, dobio sam ovaj motokultivator...sad me je malo stid ali ja uopste ne mogu da provalim o kom motokultivatoru je rec! Da li mi neko moze pomoci? Koliko vidim motor je lombardini...ne znam koliko KS cenim da je onaj najveci 14ks ali menjac gledam i ne znam da li je goldoni,muta...ili sta vec na sve lici po malo ali ne mogu nikako da nadjem isti...moze li neko da pritekne u pomoc?
2,2 Ha je previše za mtk, plus neke primarne radnje zemljišta je sa njim gotovo nemoguće uraditi.Sa druge strane, planirana proizvodnja (plastenik pogotovo) je nezamisliva bez mtk.Pozdrav legende
Upravo sam se registrovao jer me je odusevilo koliko korisnih informacija ima ovde.
Potpuno sam nov u poljoprivredi, pre pola godine sam kupio imanje od 2,2 ha u blizini Avale. Sredio, ocistio, ogradio. Sad sredjujem kucu i garazu i busim 130 m bunar.
Ideja je mala organska farma (povrce razno pre svega i voce da zasareni i ima za nas i drugare) i jedna kultura na 1,5 ha (borovnice, lesnik...).
U planu za ovu godinu je i plastenik od 10 a.
Poceo sam da razmisljam o mehanizaciji i cini mi se da je jedan motokultivator sa prikolicom, frezom, kosacicom itd neophodan, nezavisno da li kupim i traktor. Ispravite me ako gresim.
Vazno je da nisam iskusan u koriscenju mehanizacije i sve sto pazarim treba da bude potpuno funkcionalno i bez potrebe da se steluje i popravlja bar godinu dana.
Jako bih cenio savet sta da uzmem.
Takodje i informacija da li se mogu uzeti motokultivatori preko drzavnih subvencija (grad Beograd je imao poziv ali samo za traktore) i koje marke ispunjavaju uslove za subvencije.
Hvala unapred.