Motokultivatori - opšta tema

За димензије не знам, био је у селу један са ременицом која је мања него на мотору. И могла је брзо да иде. Највише ми личила ременица од фићиног алтернатора или шпанера.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ma meni su fabričke duple remenice... Pa reko možda treba duži....

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
moze li neko da me posavetuje kako je najlakse pomerati motor napred-nazad kod gore pomenute freze Honda f400 ?

Uh, sad mi je lakše..:osmeh:
Prilično je očigledno, ali da ipak da potvrdim:
Popustiš četiri donja vijka kojima je motor vezan za postolje i imaš jedan vijak ispod kaiša(prepoznaćeš ga jer se naslanja na šlicovani otvor).
Onda pomeri motor da dobiješ ono rastojanje od 70mm koje je preporučeno. Posle toga pritegni vijke i to je sve.
Ako nemožeš postići onih 65-70mm, moraš menjati kaiš.

Uh, sad mi je lakše..:osmeh:
Prilično je očigledno, ali da ipak da potvrdim:
Popustiš četiri donja vijka kojima je motor vezan za postolje i imaš jedan vijak ispod kaiša(prepoznaćeš ga jer se naslanja na šlicovani otvor).
Onda pomeri motor da dobiješ ono rastojanje od 70mm koje je preporučeno. Posle toga pritegni vijke i to je sve.
Ako nemožeš postići onih 65-70mm, moraš menjati kaiš.
sve sam ja to popustio ali ne mogu da ga mrdnem, neko mi reče kao da ima neki šraf na koji se zavtanjem motor pomera nazad a odvrtanjem ide napred ali ja nisam video taj šraf. očigledno ću morati malo više da popustim te donje šrafove jer je motor verovatno od ulja i prljavštine zalepio za nosać

Imate još jedan šaraf koji povezuje motor s mjenjačem. Otprilike iza remena. Njega isto morate popustiti. Tako je na f600 a pretpostavljam i na f400 da je isto.

Evo da probam ponovo da pitam.
Da li trebam da uzmem kaiš drugih dimenzija kada prebacimo na remenicu za spore brzine?
Remenice su mi fabričke duple...

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Zdravo svima, hitno mi treba informacija da li je neko nosio na obradu radilicu od Honde g150 ili G200 i gde, samo na teritoriji Vojvodine me zanima. Hvala svima!

Ja nosim najmanje 30 komada godisnje..i ujutro nosim jedan blok .... nosim u temerin kod majstora robike...ako ti treba broj javi se na pp
do sad su mi obradjivali njih dvojica i nijednim nisam bio zadovoljan...ako je klipnjaca samo zaribala onda i ona moze da se sredi...

Opet da se vratim na moj motokultivator MIO Standard Honda f400,. Uspeo sam da pomerim motor i da zategnem remenik ali imam sad problem sa kvačilom jer kada je ručica skupljena dešava se da se sama otpusti. Kako da rešim tu ručicu kvačila ?

Ljudi šta je problem kad mi preskače ručka na vučnoj frezi na f600? Kao da lamela proklizava unutra.

Rastavljao sam pre dva dana jednu tako da ti mogu reci da unutra nema lamela vec dva kandzasta zupcanika nesto ovakvo :

Probas postelovati, skines osigurac na krunastoj matici rucke za ukljucivanje freze i dignes frezu na granicniku dubine da mozes slobodno okretati moticice. Tad stavis rucku u iskljucen polozaj i zavrnes maticu u desno pad krugova dok ide ali ne nenormalno netreba zatezati ima opruga unutra, e onda pocnes da okreces nozeve i polako odvijas maticu ulevo istovremeno, sve dok nepocne da zapinje tj da uzubljulje. Onda oopet zavnes maticu pola kruga da nezapinje, vratis osigurac i to je to, trebalo bi da kad ukljucis frezu da uhvate kandze.

Ta rucka se moze okretati u krug ima bregove na kucistu i tad se pomera prema unutra i van tako i treba da radi

Mene interesuje ako neko zna da napise koliko ide ulja u vucenu frezu za F600

Jel ima neko kontakt prodavca delova za IMT506 iz Inđije? Kupovao sam delove u Rumi na vašaru, al nisam sačuvao kontakt. Mislim da on ima i servis. Hteo bi da kupim originalni karburator BING. Ili ako imate neki drugi kontakt na istu temu.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Nazad
Vrh