Motokultivatori - opšta tema

E sad ovako jedno pitanje za sve pošto se stalno spominju tkz kipor motori jel neko video labinca u radu sa tim motorom u frezovanju, kako to izgleda

nisam ga video ali sam cuo da isto odradjuje samo uz manju potrosnju.ako je veliki labin u pitanju on je 10ks a kipor koji odgovara je KM186F koji je 8ks. zato manje trosi ali odradjuje posao dobro. nisu to teski frezeri i nije tezak prenos da pravi problem. jedino u transportu velikog tereta bi doslo do izrazaja snaga originalnog motora jer mu je transport najtezi po motor. Zombi666 prekidac ili jos bolje taster kako je objasnio Mirosti povezi. na zivu struju neide jer strada bobina. bilo koji motor da je u pitanju platinar uzima se kabal sa platina i kondenzatora i vodi na masu jer je tako predvidjeno. ako je akumulator u pitanju i platine onda se prekida napajanje bobine strujom pomocu prekidaca.

Ja sam ga video na dan vašara u komšiluku, probu,(i još 5-6 ljudi), ne pravim anti reklamu, to je najkraće rečeno bruka i sramota i bezobrazluk, naravno nije "pao pazar" ukratko taj motor koji i nije kipor, NIJE za malog labinca, za druge freze ne kažem ništa jer nisam video, i samo boga hvalim što ga ne kupih sebi na malog labinca

za malog labinca ide km178F koji je kao i kod mene 5ks. a razlika 8ks i 5ks je povelika.verovatno se odrazi dosta.meni na hondi je cak i bolje se pokazao jer su slicne snage. najbolje je kad su snage priblizne a mozda mi i previse ocekujemo od tih malih motorica.razlika snage na velikom labinu je manja za 20% a kod malog je smanjena za oko 60% .u tome je caka.kazem jos jednom prodavci varaju sa snagom tih kineskih i koreanskih motora.

.moguce jer sam ja cuo da je taj la300 nepunih 8ks. prema tome moguce je ali ipak razlika je velika. nama se to cini mozda malo. to su male snage motora tako da se u prenosu dosta izgubi. ali malo mi je bas cudno jer znam sta ovaj moj motor trpi. na hondi je izlaz na bregastoj osovini a na kiporu diderktno na radilici. drugo jos mi je i pogonska remenica veca napravljena po mojoj zelji i trpi to bez ikakvih problema. ali razlika je ipak motokopacica i motokultivator. ja imam sirinu istu ako ne i vecu frezovanja i to je oko 80cm a dubina mnogo veca i do 25-30cm u jednom prohodu. tako da mi je to cudno jer mkt mnogo plice frezuju i nemogu ledinu zgodno frezovati. u takvom frezovanju je i mnogo veci motor problem.da neispadne da lazem evo primera
04032013376.jpg

Ma ljudi nema potrebe vise ponavljati oko pogonskih karakteristika Kipor motora.
Deklarisana snaga jeste manja, ali je obrtni moment veci i samim tim motor deluje ipak jaci.
Obzirom da ga koristim odmah posle LA300, mogu reci da je dizel Kipor motor ipak ubedljiviji i sposobniji od LA300.

znači naglasio sam da nemam nameru praviti anti reklamu niti se ubedjivati sa bilo kime, naime ponavljam ono što smo mi videli na dan vašara nas nekoliko je sve samo ne lep i lak rad motora tkz kipora tj kineske kopije jer kod nas nema da se kupi orginal kipor (tvrdim odgovorno)
@ mirosti
ne slažem se sa tvojom tvrdnjom da taj motor ( ustvarri ja i ne znam kakav ti motor imaš) nega da se ispravim da taj motor što se kod nas prodaje u ime kipora radi sposobnije od la 300 a na osnovu čega tvdiš da tkz kipor ima veći obrtni moment od la 300 i šta je to obrtni moment kipor ima 17,2 nm pri 3600 o /m
a la 300 16,5 nm pri 2300 o/m
e sad procenite sami naravno ponavljam svako je za svoj novac uzeo ono što je mislio da je u tom momentu najbolje za njega a i nisu svima nama isti aršini, ali što sam ja video nije ni blizu dobre i adekvatne zamene
nadam se da nikog nisam uvredio samo hoću da pomognem ako nekom ovo nešto znači

urbane neznam gde si nasao taj podatak ali sigurno nije tacan. a dokazacu donekle!! uz motor sam dobio knjizicu u kojoj imaju podaci sva tri motora kipor. deklarisana snaga im je na 3000 i 3600rpm jer postoje dve verzije motora za svaki tip. za ova dva manja nema uopste podataka o obrtnom momentu. ima podatak samo za KM186 od 8ks. njemu je obrtni moment na 2880 rpm iznosi 18,7Nm. obrtni moment nikada ali bas nikada nemoze biti na najvecim obrtajima gde ima najvecu deklarisanu snagu. ako je taj podatak negde iznesen vec to nije tacan podatak najveceg obrtnog momenta nego koliki je na najvecim obrtajima.najveci obrtni moment je najcesce od 1/3 do 2/3 najveci gledajuci raspon obrtaja. kod vecine motora je oko polovine. tako da se neupustamo dalje ali za istu kubikazu motora dizel ima malu prednost sto se tice obrtnog momenta

ja kazem i tvrdim da dizel kipor ili ti ovi kinezi imaju veci obrtni moment od pomenutog la300 ..imao sam acme od 8 ks benzinac na malom labinu na ler gasu nije mogao da okrece frezu ugasi se,dok dizel koji je trenutno na njemu taj okrece na ler gasu bez problema....tako da prednost dajem dizel motoru....

Na 58 strani sam postavio detaljne fotografije motora koji sam ja nabavio kao originalan.
LA300 sam predhodno koristio od '87 godine pa sam bio slobodan reci moja zapazanja.
Na mom Kiporu je na tri mesta uliveno Kipor i kupio sam ga pod original i nimalo ne sumnjam posle godine koristenja.
Vidim da je i kod Vice022 isti tip, a koliko sam pratio on je jedno pet puta vise sa njim radio i ni on nije primetio ni los rad a ni nedostatak snage.

Ja imam kineza kopiju najmanjeg kipora na malom labinu i već tri godine odrađuje moju jagodu i komšijinu malinu. Posle imt 504 pa imt 506 sam uzeo polovan labin bez motora i na njega stavio ovog kineza i preporodio se posle imt. I u brzini rada i u potrošnji. A kad je mekše jednom rukom pridržavam ručku a u drugoj cigareta i samo hodam za njim. Dok od imt bole i drhte ruke. Za sad nema kvarova, zamenim ulje u proleća i to je to. Pali uvek iz prve, i kad su hladnija jutra.

nisu ovo neki biseri od motora ali mislim da je urban jedino mogao videti nesto sto nije uklopljeno dobro pa da motor gubi mnogo snage.ili menjac nije u redu ili freza znaci veliku snagu trose zbog nekog kvara ili sl.sverceri nabudze vecinom svasta samo da se proda. mislim da je rec o takvom necemu. meni je prosto neverovatno koliko lakse kipor podnosi opterecenje nego hondin benzinac iako su slicne snage. godinama sam radio i znam sta je mogao benzinac i skidam mu kapu ali ovaj dizel ga je iskreno prevazisao i to ne malo. da je kipor kvalitetniji od honde to necemo ni raspravljati jer svi znamo otprilike sta je ali dokle radi radi ali sa mnogo manje muke i problema i sa mnogo manjom potrosnjom. ja sam frezujuci vec zaradio 2 nova motora sa njim tako sta dalje reci. sto god duze bude sluzio duze cu ga hvaliti jer imam razloga za to

da li ima negde freza za hondu da se kupi , ona koja se montira na osovinu kada se skinu tockovi? gledam po oglasima ali nema nigde. Imam vucenu frezu ali bi zbog dubine obrade zamlje uzeo i ovu ...

tebi trebaju 6 nosaca sa moticicama.3 sa jedne strane i 3 sa druge. moze da se nadje u rumi na pijaci od ovih sto rasturaju honde i druge mkt. vidjao sam bar, ali ko ima ispravnu hondu nece sigurno prodati. jedan clan je imao ovde u oglasima samo neznam dal je prodao od f600.

- - - - - - - - - -

sad sam gledao u ponudi al nema oglasa izgleda je pobrisan predrag 003 je imao na prodaju. ako negde vidim javicu

- - - - - - - - - -

evo nasao sam ti za hondu F600-620 nosace sa skoro novim motikama .na kupujem -prodajem oglasima negde 4-5 strana .100eur je cena i evo ti broj svetozar-069-424-4289 iz futoga je

Da zaključim sa nekoliko reči, što sam video već sam rekao ( na kraju krajeva tu je bilo još 5-6 ljudi) nisam nikog ni hteo ( a nadam se ni nisam) uvredio izneo sam svoje mišljenje na osnovu onog što sam video i to je to

Nazad
Vrh