Motokultivatori - opšta tema

daj brate pomazi kupujem po 3 bobine u sezoni za 506 ::jako_besan::

stavi mali akumulator i umesto te bombine stavi od auta pa da vidis dal ce crci. jedino sto akumulator moras dopunjavati. kvalitet delova je 0

Mene je davno zezala bobina na hondi,ali kako je to bilo pocetkom 90 - ih delova nigde,uzeo sam sa Wartburga ili Trabanta (ne secam se,ali je bila na 6 V),napravio mali drzac za nju,usrafio,povezao i tako je radila 7-8 sezona,tako je i prodata i taj kupac i dan danas radi sa tom bobinom

od varburga i trabanta je ista bobina ali je na 12v.te bi bile idealne posto je tesko naci sad akumulator mali na 6v.jedino prvi tipovi su trabanta bili cini mi se na 6v. ta od 6v bobina ili je od jave ili mz. one su slicne ali na 6v.te manje su predvidjene za na jedan cilindar i manje habaju platine. a najidealnije je resenje jer je varnica ko bog. nema sanse da lose sagoreva ili trokira. ja sam na automatiku tomosu imao sistem na spoljnu bobinu od auta a namotaji spojeni na 12v bobine. gruvao iz prve i cista svecica uvek od skutera ima povoljno akumulatora malih i jedna bobina . mozes i od novijih tomosa kupiti bobinu spoljasnju jer je mala i zgodno se namesti a na 12v paljenje ide i na platine. ali nova je oko 25 eur bila prosle godine kad sam pitao.

izbacujes tu bobinu i ubacis spolja od auta ali za kontaktno[ platinsko] paljenje.od juga 45 stare zastave ,lade. sve sto ima platine. kablic koji ide sa platina i kondenzatora povezes na broj 1 ili minus na bobini u zavisnosti kako je obelezeno . na drugu stranu bobine oznaceno sa brojem 15 ili 12v ili + kako na kojoj pise ide ti napajanje sa prekidaca za paljenje i gasenje. napajanje druge zice prekidaca ide na + pol akumulatora a minus na metal negde zakacis. to ti je najprostije receno. bobine od beskontaktnog ili elektronskog paljenja nemogu jer stradaju platine vrlo brzo [ izgoru kontakti]

Počeo generalno sređivanje vučne freze Honde F620, mogu samo da kažem da je navedeni posao ozbiljna priča za jednog hobistu. :ppozdrav:

izbacujes tu bobinu i ubacis spolja od auta ali za kontaktno[ platinsko] paljenje.od juga 45 stare zastave ,lade. sve sto ima platine. kablic koji ide sa platina i kondenzatora povezes na broj 1 ili minus na bobini u zavisnosti kako je obelezeno . na drugu stranu bobine oznaceno sa brojem 15 ili 12v ili + kako na kojoj pise ide ti napajanje sa prekidaca za paljenje i gasenje. napajanje druge zice prekidaca ide na + pol akumulatora a minus na metal negde zakacis. to ti je najprostije receno. bobine od beskontaktnog ili elektronskog paljenja nemogu jer stradaju platine vrlo brzo [ izgoru kontakti]

koliko dugo bi moglo to da radi sa suvim akomulatorom od alarma 12v

to je sad pitanje koliko kapaciteta ima , na kojem broju obrtaja radi jer na vecim obrtajima vise struje trosi itd. znaci dosta faktora. trebalo bi bar 2-3 casa po meni ali kazem od dosta faktora zavisi. cini mi se da na automobilu to vuce oko 5A sto bi bilo 60w potrosnja. posto je ovde rec o 1klipu dvotaktnom trebalo bi upola manje da trosi

@vica022
Koliko mi se isplati dati za Honda GX 160, nov?
Imam neku ponudu, pa neka se nadje.. Mozda ode dalje u prodaju? :)
A, mozda ga ostavim za svoju f 28.. Kako sam primjetio, GX 160 je motor koji je na sve zivo zakacen..

joj neznam druze kolika je ni priblizno cena tih motora .jedino serviseri kazu da se nije nesto pokazao.neki problem imaju i tesko ih srediti. sad dal su to original il kopije djavo bi ga znao.

uzmeš kopiju za sto i neki evrić (ima ih i u Bjeljini) i rešio stvar,
ako smem da se umešam pošto je pitanje direktno upućeno Vici

zeza me kompjuter nesto jutros jedan otkazao sad i ovaj nesto drnda sa konekcijom pa nemogu izguglati posto li su kod nas u prodaji. najgore sto se nezna sta je original a sta kopija jer su identicni. mislim da je cena tu negde

Nazad
Vrh