vica022
Član
oni bi trebali biti original jer svajcarci imaju malo rigorozne zakone uvoza. tako da ako je original mislim da je to ok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
oni bi trebali biti original jer svajcarci imaju malo rigorozne zakone uvoza. tako da ako je original mislim da je to ok.
to mi je jedan serviser u hondinoj prodavnici rekao ali je pitanje sta je mislio. dal uvaljuju kopije ili sta nisam siguran .dal on zna da radi ili ne ko zna ali nesto napomenuo kao da se tesko daju uraditi ti motori
nisam bas siguran moze se desiti da stave industriski motor koji bi trebalo da ima prekidac za ulje ako nema dovoljno. a negledaju nivo ili se iskrene previse i eto problema. nesto je oko toga u pitanju ali to je greska koristiti neodgovarajuci motor. ti sa prekidacem idu na stabilne znaci agregati ,pumpe i sl. bez njih idu na mkt i sl. jer tu rade pod drugim uslovima. mislim da je u tome problem mada mi nije naveo tacno i poodavno je to bilo. i kineske kopije su dobro se pokazale jer to je na vecini vilager i sl proizvodjaca pa nisam cuo da se na motor zale. uglavnom hvale
to 0i1 ti je prekidac za paljenje. na jedan ga palis i radis ,na 0 gasis. of-on prekidac. taj prekidac mislim da je u karteru i povezan unutra na paljenje. cim nivoa ulja nema dovoljno on prekine varnicu i spasava motor. znam da imaju razlike u radilicama ali kakve nisam siguran. izlaz za pogon je drugaciji
- - - - - - - - - -
na njima imas 3 rucice. jedna najveca je gas i ima dve manje. jedna za sauh a druga otvara slavinicu goriva.
moguce lako. i stari motori su isli na oboje samo sto smo mi aljav narod pa nam tesko proveriti nivo ulja i eto tezih problema. ovde je bilo na desetine pumpi i mkt i sve zakovale zbog toga .moja honda je trenutno jedina u funkciji. ali ulje redovno i nema paljenja bez da se prvo vidi ulje.kad je i trosila ulja mnogo znao sam joj meru i 2plastenika uradim i odmor. dolijem malo i opet. tako je 5 godina radila i ubacio ventile samo i karike i dan danas radi kod tasta. a unutra sve na standardu i ko novo. ulje i stalno da je nivo na mah i nemas brige.zato su pojedine serije sa tim prekidacima ali za stabilne motore. jako dobra stvar
prekidac je negde u karteru gde ima merac za ulje. cim ulja zafali u nivou on se gasi. znaci povezan je sa kablicem za gasenje verovatno. nisam otvarao te novije motore tako da nemogu tacno reci u kojima ima i gde tacno. komsija ima kinesku manju pumpu koja ima taj prekidac jer je stabilni motor. mislim da je oko 4 ks motor.imala je taj problem da upali i radi 1-2 min i ugasi se . nije basak znao dokle se sipa ulje u motor kad je menjao a ko nepismen da je ima knjizicu a tesko je procitati. ja odvrnu merac ono ispod min jedva dohvata. dolili ulja i radi ko besna. ali takvi motori sa prekidacem ulja nisu za sluzbu u mkt. jer cim se malo nagne bilo gde on se gasi. merac nedohvati ulje u tim polozajima i gasi motor. u tome je poenta
ja sam uzeo kipor dizel za malo vece novce pre dve godine. sad je cena njih oko 250eur tako da bih opet uzeo pre ovog dizela nego hondinog benzinca. samo potrosnja i snaga ovog dizela su krupna stavka koja mnogo znaci. po meni original hondin motor jeste dobar ali i skup. ali sa dizelom se motpr vrlo brzo isplati na razlici potrosnje a i za druge namere se lako iskoristi jer je ipak 300ccm i 5ks, obrtni moment mu doprinosi tome da trpi vece sile od benzinca pogotovu na malim obrtajima.prema tome ipak treba razmisliti i za daljnje zasta bi se koristio taj motor