nikaragva
Član
Kad nadjes konacno taj motor, uslikaj da vidimo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imao sam ranije MIO standard,doduse nisam imao vucnu frezu,vec motike na tockovima,ali bilo kako bilo ona je imala 6 brzina unapred,izvlacenjem reduktora ka vani sa desne strane (pored rucice menjaca),postojece 3 brzohodne postaju 3 sporohodne,tako da sto je bila 1,brza sad je 3.spora,pa 2.brza postaje 2.spora i na kraju 3. brza je 1.spora,to je toliko sporo da meni to nikad nije trebalo jer sam frezirao najcesce 2. i 3. naravnom brzom.Ovo se odnosi na brzinu kretanja motokult.i ova redukcija je vezana za menjac,brzina okretanja freze direktno zavisi od brzine okretanja remenice,da li se nesto poremitilo zamenom motora,to ne znam,ali svakako regulaciju mozes vrsiti i gasomDanas sam se malo zanimao sa motokultivatorom. Situacija je sledeca : To je mio standard , imao je hondu g42 pa sam zamenio i ubacio loncin g200f i imam vucenu frezu. Prosle godine kada sam ubacio novi motor , mehanicar mi je stavio kais 900x17 i nisam bio zadovoljan jer se krece i kada iskljucim kvacilo a on ostane u brzini naravno kada je freza iskljucena. Kada freza radi i iskljucim kvacilo onda lepo miruje i sve ok. Obzirom da prosle godine nisam nesto puno radio sa njim to mi nije smetalo ali sam odlucio da to sredim ove godine. Prvo sam mislio da ostavim taj kais a da malo pomerim motor unazad i tako ga olabavim u praznom hodu, medjutim zbog konstrukcije motora nije ga moguce vise pomeriti unazad! probao sam onda sa kaisom 930x17 ali onda nisam mogao dovoljno da pomerim motor napred sve dok nisam odvrnuo onaj saraf u bloku koji je vezan sa polugama za fino podesavanje zategnutosti kaisa. Medjutim opet mi se desava isto! pokrece mi se i kada je kvaciloi iskljuceno. Razmisljam mozda da menjam remenicu tj. da stavim malo manju . I jeste da je mokro , probao sam malo da frezujem i mnogo mi nesto brzo ide u prvoj brzini! Da li tu ima neke spore brzine?
ajd vidi onda molim te kolko košta g 270 ili g 340 i jel dizel ili benzin, u Somboru g 270 košta 280 e (benzinac)
A, joooj.. pa mozda je i moja od f 400, jer taj covjek i ima f 400 kopacicu.. hajde, slikacu je, pa cemo vidjeti od koje je.. uglavnom stima ona na moju frezu kada je u pitanju onaj ulaz prikljucak, samo joj smeta dio koji ukljucuje i iskljucuje remen..kosa nije teska za pogon sto se snage tice i nezahteva neku snagu motora. ali problem je ako je od f600 sto nisu iste. ja sam opet na mojoj f600 kupio i neznajuci tad razliku dobio od f400 honde. i nikako je lepo podesiti. problem je u prikljucku i razlici visine ova dva modela. tako da nosaci nisu isti. moglo bi se jedino probati a ako los ugao ima da se skrati nosac na meru od f400. sirina nije bitna i to ce da tera ko luda samo je pitanje pod kojim uglom ce raditi i kako sece i slaze otkose. kod mene nije htelo da spada nego sve na kosu lepi. bi o nosac kratak i mnogo uspravno stajala
sta mislite na 509Ne znam koliko para si spreman da izdvojis,ali generalno vazi,da se zemlja najbolje usitni sa vucenom frezom,jer ima oklop i kultivirana zemmlja od motika se odbija od oklopa i ponovo pada na motike,jos ako se brzina motokultivatora dodatno uspori (I sporom npr.) rezultat je pravo "brasno" od zemlje,i mnogo je lakse raditi sa takvim motoklult.Naravno ima i svoje mane,ali vec smo pisali o tome u temi.
gresku ispravljamnkih od 1000 do 1300e
Molim za pomoc.hteo bih kupiti mtk za frezranje plastnika.Za koju se masinu opredeliti,posto je zemjla uvek vlazna i nije rastresita.Koi od mtk moze da dobro usitni zemlju.imao sam 506 ali to je ubistvo raditi sa njom.