nikaragva
Član
A za cega uopste sluze ti tockovi na kopacici, ako smem da pitam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
meni trebaju osovine, da bih na njih stavio obicne gumene tockove sa felugama, kao i metalne tockove. metalni tockovi sluze za lakse oranje, ili u mom slucaju za vadjenje krompira..A za cega uopste sluze ti tockovi na kopacici, ako smem da pitam?
nemoj ni pokusavati da ih pravis jer je veoma zilav i tvrd materijal. to burgija takoreci nemoze ni da pipne. samo originalni ili koji odgovaraju. to je celik kao za poluosovine ako nije cak i jos tvrdji.
sad sam sa tastom razgovarao oko te male honde. kod nje tockovi idu direktno na izlaznu osovinu iz menjaca . prema tome tebi onda odgovara jedino nosac od motika za frezovanje posto se on stavlja preko osovine. a nosaci su bili negde na oglasima .mozda ti je i najbolje uzeti nosace sve i onda napravis gvozdene tockove od felge i zavaris ili pricvrstis vijcima za felgu.
Pa ako imate izvode iz menjaca, vama trebaju samo zenski delovi koji bi se vezali sa felgom i to je sve. Imate li tockove?
Koji vam OK treba?
Danas sam se malo zanimao sa motokultivatorom. Situacija je sledeca : To je mio standard , imao je hondu g42 pa sam zamenio i ubacio loncin g200f i imam vucenu frezu. Prosle godine kada sam ubacio novi motor , mehanicar mi je stavio kais 900x17 i nisam bio zadovoljan jer se krece i kada iskljucim kvacilo a on ostane u brzini naravno kada je freza iskljucena. Kada freza radi i iskljucim kvacilo onda lepo miruje i sve ok. Obzirom da prosle godine nisam nesto puno radio sa njim to mi nije smetalo ali sam odlucio da to sredim ove godine. Prvo sam mislio da ostavim taj kais a da malo pomerim motor unazad i tako ga olabavim u praznom hodu, medjutim zbog konstrukcije motora nije ga moguce vise pomeriti unazad! probao sam onda sa kaisom 930x17 ali onda nisam mogao dovoljno da pomerim motor napred sve dok nisam odvrnuo onaj saraf u bloku koji je vezan sa polugama za fino podesavanje zategnutosti kaisa. Medjutim opet mi se desava isto! pokrece mi se i kada je kvaciloi iskljuceno. Razmisljam mozda da menjam remenicu tj. da stavim malo manju . I jeste da je mokro , probao sam malo da frezujem i mnogo mi nesto brzo ide u prvoj brzini! Da li tu ima neke spore brzine?
imam zeljezne tockove od honde f400, oni su precnika oko 50 cm, ali nemam sestougaone osovine. ovo treba da opremim da bih mogao korisiti vadilicu krompira. imam i gumene tockove. osovine bi trebale biti sa jedne strane zenske, a sa druge muske.. ne vidim drugi nacin..
poslao sam nekoliko pp pa sam mislio da ste i vi jedan od clanova kojima sam poslao poruku. Kupljen je u Somboru 025/459 954, pozdravEvo, treci put pitam..
Gdje ste kupili Loncin motor za 160 evra? I, ima li takav od 4,8 ks, posto je Vas 6,5?
poslao sam nekoliko pp pa sam mislio da ste i vi jedan od clanova kojima sam poslao poruku. Kupljen je u Somboru 025/459 954, pozdrav