Motokultivatori - opšta tema

A za cega uopste sluze ti tockovi na kopacici, ako smem da pitam?

nemoj ni pokusavati da ih pravis jer je veoma zilav i tvrd materijal. to burgija takoreci nemoze ni da pipne. samo originalni ili koji odgovaraju. to je celik kao za poluosovine ako nije cak i jos tvrdji.

nemoj ni pokusavati da ih pravis jer je veoma zilav i tvrd materijal. to burgija takoreci nemoze ni da pipne. samo originalni ili koji odgovaraju. to je celik kao za poluosovine ako nije cak i jos tvrdji.

hvala vica.. ja sam mislio da je to izvodljivo.. vidjecu da negdje nadjem u kompletu osovine i tockove..metalne tockove mogu kupiti za 45 evra, ali bez osovina..

sad sam sa tastom razgovarao oko te male honde. kod nje tockovi idu direktno na izlaznu osovinu iz menjaca . prema tome tebi onda odgovara jedino nosac od motika za frezovanje posto se on stavlja preko osovine. a nosaci su bili negde na oglasima .mozda ti je i najbolje uzeti nosace sve i onda napravis gvozdene tockove od felge i zavaris ili pricvrstis vijcima za felgu.

sad sam sa tastom razgovarao oko te male honde. kod nje tockovi idu direktno na izlaznu osovinu iz menjaca . prema tome tebi onda odgovara jedino nosac od motika za frezovanje posto se on stavlja preko osovine. a nosaci su bili negde na oglasima .mozda ti je i najbolje uzeti nosace sve i onda napravis gvozdene tockove od felge i zavaris ili pricvrstis vijcima za felgu.

jest', jest'.. nosac motika se postavi na osovinu iz mjenjaca.. prakticno se ''nabije'' na nju, a on je duga oko 15 cm..
a, da.. gumeni tockovi idu direktno, nekad sam vidio na slici..

Pa ako imate izvode iz menjaca, vama trebaju samo zenski delovi koji bi se vezali sa felgom i to je sve. Imate li tockove?
Koji vam OK treba?

ja sam na tanjire od freze izbusio 4 rupe i stavio flne od trabanta sa gumama 145 -13 ide ko ZMAJ karoserija mi od xonde a motor tomosov .

hm....ulje u motoru sam gledao u vodoravnom polozaju,a ulje u menjacu kada je bio nagnut pozadi sa montiranom frezom i malim tockovima,ulje sam menjao prosle godine na prolece,mislim da nema potreba za ponovnim menjanjem,videcemo koliko ce posla biti na prolece ,pa posle toga da mu menjam komplet ulja sva,motor,menjac,e sad stjepanovicu88 evo ti br od coveka koji ima bukvalno sve za honde 063520241 probaj mozda i nadjes jos nesto interesantno kod njega...pozz

Pa ako imate izvode iz menjaca, vama trebaju samo zenski delovi koji bi se vezali sa felgom i to je sve. Imate li tockove?
Koji vam OK treba?

imam zeljezne tockove od honde f400, oni su precnika oko 50 cm, ali nemam sestougaone osovine. ovo treba da opremim da bih mogao korisiti vadilicu krompira. imam i gumene tockove. osovine bi trebale biti sa jedne strane zenske, a sa druge muske.. ne vidim drugi nacin..

Danas sam se malo zanimao sa motokultivatorom. Situacija je sledeca : To je mio standard , imao je hondu g42 pa sam zamenio i ubacio loncin g200f i imam vucenu frezu. Prosle godine kada sam ubacio novi motor , mehanicar mi je stavio kais 900x17 i nisam bio zadovoljan jer se krece i kada iskljucim kvacilo a on ostane u brzini naravno kada je freza iskljucena. Kada freza radi i iskljucim kvacilo onda lepo miruje i sve ok. Obzirom da prosle godine nisam nesto puno radio sa njim to mi nije smetalo ali sam odlucio da to sredim ove godine. Prvo sam mislio da ostavim taj kais a da malo pomerim motor unazad i tako ga olabavim u praznom hodu, medjutim zbog konstrukcije motora nije ga moguce vise pomeriti unazad! probao sam onda sa kaisom 930x17 ali onda nisam mogao dovoljno da pomerim motor napred sve dok nisam odvrnuo onaj saraf u bloku koji je vezan sa polugama za fino podesavanje zategnutosti kaisa. Medjutim opet mi se desava isto! pokrece mi se i kada je kvaciloi iskljuceno. Razmisljam mozda da menjam remenicu tj. da stavim malo manju . I jeste da je mokro , probao sam malo da frezujem i mnogo mi nesto brzo ide u prvoj brzini! Da li tu ima neke spore brzine? :sta:

Danas sam se malo zanimao sa motokultivatorom. Situacija je sledeca : To je mio standard , imao je hondu g42 pa sam zamenio i ubacio loncin g200f i imam vucenu frezu. Prosle godine kada sam ubacio novi motor , mehanicar mi je stavio kais 900x17 i nisam bio zadovoljan jer se krece i kada iskljucim kvacilo a on ostane u brzini naravno kada je freza iskljucena. Kada freza radi i iskljucim kvacilo onda lepo miruje i sve ok. Obzirom da prosle godine nisam nesto puno radio sa njim to mi nije smetalo ali sam odlucio da to sredim ove godine. Prvo sam mislio da ostavim taj kais a da malo pomerim motor unazad i tako ga olabavim u praznom hodu, medjutim zbog konstrukcije motora nije ga moguce vise pomeriti unazad! probao sam onda sa kaisom 930x17 ali onda nisam mogao dovoljno da pomerim motor napred sve dok nisam odvrnuo onaj saraf u bloku koji je vezan sa polugama za fino podesavanje zategnutosti kaisa. Medjutim opet mi se desava isto! pokrece mi se i kada je kvaciloi iskljuceno. Razmisljam mozda da menjam remenicu tj. da stavim malo manju . I jeste da je mokro , probao sam malo da frezujem i mnogo mi nesto brzo ide u prvoj brzini! Da li tu ima neke spore brzine? :sta:

Evo, treci put pitam.. :)
Gdje ste kupili Loncin motor za 160 evra? I, ima li takav od 4,8 ks, posto je Vas 6,5?

http://www.kupujemprodajem.com/Motor-za-kosacicu-Loncin-5ks-10367826-oglas.htm?filter_id=66373

Edit: kad sam vec tu da opisem i onaj deo o kome sam pricao u nekom od proslih postova.
http://www.dodaj.rs/f/26/su/2LP5QCMq/untitled.png
Na slici se vide oznaceni delovi 1 i 2. Kod mene je i deo 2, kao deo 1. Nema sarafa, samo tako oznaceno kao na tacki 1.

Da li bi bilo dobro da tu izbusim rupu i narezem navoj? Da ne bude da sam izbusio u nesto drugo :)

Naravno radi se o pojednostavljenju ispustanja ulja, da ne moram da izvlacim ili naginjem celu masinu :)

Edit2: i sta znaci loncin - honda? Kakve veze ima loncin sa hondom?

imam zeljezne tockove od honde f400, oni su precnika oko 50 cm, ali nemam sestougaone osovine. ovo treba da opremim da bih mogao korisiti vadilicu krompira. imam i gumene tockove. osovine bi trebale biti sa jedne strane zenske, a sa druge muske.. ne vidim drugi nacin..

Uzmite parce neke pogodne cevi pa nek vam lokalni bravar ili kovac oblikuje u sesticu, kako bi se mogla navuci na osovinu.

stepanovic88 kad kupic nosace motika kompletne tu ujedno imas i muske i zenske delove sestougaone cevi. tako se pakuju i oblikuju osovinu. na osovinu menjaca ide zenski deo sa druge ima muski koji ulazi isto sestougaoni i vikom se pricvrsti .posto na muskom ima dve rupe sledecu zensku montiras na drugi deo osovine i opet vijak. i sve tako. mrzi me jer imam posla da idem kod rodjaka da slikam.@Nikaragva na slici pod brojem 2 imas vijak koji je za ispustanje. znaci nagnes motor i ispustis. jedino ako nisi mislio odozdo da busis. mirosti od cevi ce vrlo brzo puci ili ukriviti se nosac jer se mora grejati i iskivati a tad se jos omeksa materijal a opet mu fali muski deo sa druge strane za prihvat ili da vari felgu za cev @ stepanovicu nazovi neke sto prodaju motore na oglasima i pitaj. u krajnjem slucaju mozes kupiti vilager sa pumpom onaj manji i skinuti pumpu. imaju za nekih 14-18000 u kompletu. ima raznih nije samo viliger u pitanju

Da, na slici ima. Ali kod mene nema. Ja na mestu broj 2 imam takodje mesto broj 1 :) Znaci bez vijka, pa sam mislio da tu busim.

Nazad
Vrh