Motokultivatori - opšta tema

hitno mi treba magnet od freze 506 da kupim ili pozajmim na probu
Sve sam izmenjao i nemam varnicu :zli:

Danas me napatila 506 do besvesti. Prvo nece da upali ja skinem slavina puna taloga ocistim sve crevce prroduvam radila 2 min opet od nekud navukla ispustim iz rezervoara procedim opet ocistim slavinu radi u mestu do mile volje cim pocnem da radim radi jedno vreme normalno i odjednom kao dobije turazu i ugasi se posle normalno upali radi malo opet dobije turazu ja je na kvacilo ona ostane da radi ali oduzme dobije gas i tako sve u kreug . STA JE U PITANJU MOLIM VAS ZA POMOC ??????

Vidi ovako sta je u pitanju:
Lepo to prodaj sto pre (pozeljno da izvuces pare koje si platio, ali prodaj i za manje samo je bitno sto pre prodaj).
Time ces se spasiti nevidjenih muka koje su svi (narocito bivsi) vlasnici takodje prosli. Masina je potpuno promasena i tu nema spasa.
Lepo kupi neku cetvorotaktnu masinu i osmeh ce ti se opet vratiti na lice.

Ako zelis sebe ubedjivati da je masina dobra, da ima dosta prikljucaka itd,itd, nema problema, to su tvoje stvari, ali ces na kraju sigurno uraditi kako sam ti gore objasnio.

covek pita sta je u pitanju a ne kako da proda :bravo:
samo sredi karburator ne odradjuje ti dobro iglica u loncetu

Pa ja sam mu i rekao sta je u pitanju.
Nije je popravio niko pa nece ni on, cak i ako popravi tu iglicu u karburatoru(mada nije do nje).

Heheh au korisni saveti ali ja je palim dva puta godisnje mozda plafon 3 puta za te poslice posluzi hahh nego radila je dzugela do sad koliko toliko . Pravljena je ona gumica na slavinici dovodnoj busene one 4 rupice sve nekako nakaradno licno neverujem da je do tog ima dovod solidan sad . Drko sam ler diznu i nista nisam dobio te vamo te tamo nista kao nesto se smiri nesto malo ujednaceno radi itd reku dobro je ono opet isto .
Ona iglica gde je plovak gde ima jedan zarez kao da stoji malo krivo skido je x puta danas vraco zagledo i opet isto sve u krug i digo sam ruke i izgubio citav dan !!!!!!!

@PKB
Veruj prijatelju da su svi tako radili i muku mucili sa tim masinama.
Ja se secam kad je svojevremeno, prije dvadesetak godina, moj komsija pokusavajuci da ustedi duplo, umesto IMT407/507 kupio tu bestiju(a imao pare).
I sad zamisli sledece: Jul, temperatura 35 stepeni, kosimo mi u susednim livadama kod mene 407 samo slaze otkose, a on siromah svakih dva-tri otkosa rasklapa bas taj karburator i steluje bas tu iglicu. Masina je bila nova iz radnje.
I nikad ni kod njega ili bilo kog kog sam znao da je ima, nije radila drugacije.

Ako zelis masinu bez tockova sa frezom sistem kao sto sad imas, onda ti je neka Honda najbolje resenje. Vise informacija mozes dobiti od clana Vice22 koji je verovatno najbolje poznaje ovde na forumu. Moze nositi i dizel i benzinac ali cetvorotaktni koji ti nece praviti sadasnje probleme.

Ako zelis vucenu, onda imas Mutu, IMT507, i mnoge druge.

PKB ako hoces popraviti to cudo to je jako tesko. ili je zeza karburator i to je bez novog tesko odraditi.ako nije do njega semerinzi motora otisli u kur...a za to samo jedno resenje sto svima preporucujem najveci cekic koji mozes naci. toliko o 506 i njenim delovima i tehnologiji. ako dodjem kod tebe sa mojom hondom na slikci zafrezovacu i tu tvoju 506 zajedno sa zemljom na 30 cm dubine. onda ti dalje nista netreba da kazem koliko je to luda masina. preko tone drva povuce iz njive i to sirovih panjeva ili trupcica.to ti je ko ferguson i dzondir razlika

• Like
Reagovanja: PKB
Pozdrav svima vidim da ima iskusnih na temu motokultivatora, naime imam i ja labinca 8 ks benzinac dosad sam uložio oko 18000 d u kvačilo spojničku i sajle i sl. medjutim ima lufta i na klipnjači odlomljen deo klipa i sad pratim priče o kipor motorima što ljudi ubacivaju, pa onda se ispostavlja da su kineske kopije garancija samo na časnu reč bez fiskalnog računa ili bilo čega drugog što bi garanciju i ostvarilo, povodom toga sam malo gledao u Novom Sadu u Čavić prof prodavnici prema najlonu, nude druge motore i to loncin g 270 f , launtop i još neke sa dve godine overene garancije sevisom i svim onim što pripada uz to moje pitanje je da li neko ima bilo kakva iskustva ili saznanja o tim motorima
hvala unapred
evo i link ako zatreba kome
http://www.cavicprof.rs/index.php?page=shop.browse&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=2
Ja sam uzeo Loncin prosle godine za moju hondu. Isto dve godine garancije. Mislim da su ok motori. Pogledaj malo njihov zvanicni sajt pa ces videti da je pitanju ozbiljna fabrika koja puno vise motora prodaje na zapadu nego kod nas. Samo Cavic je bas skup! moj sam platio 160 evra a kod njega je bio oko 24 000!!!

Konačno neko sa povratnom informacijom, Čavić je skup to svi znamo samo što nisam drugde video, ajd molim te reci nam gde si uzeo povoljnije svima znači svaki dinar,gledao sam njihov sajt (loncin) danima i uporedjivao motore, ajd napiši koji ti je model i oznaka motora i gde si kupio ako može i neki broj, mislim da nije problem objaviti pošto je korisna informacija a ne reklama...
Hvala

marko marko, posle 20 god nerada negine ti sigurno ramont motora. nije prvi slucaj i to sigurno ce se desiti. platine i karburator ocistiti i nastelovati a radilica sigurno nece dugo[ klipnjaca] tu je cementacija otisla sigurno i vrlo brzo ce prolupati ili zakovati.znaci pretresi motor odmah ako znas ako ne teraj sto dalje od sebe. .sto se tice kipor motora ja koliko znam to je kopija janmar motora jer su potpuno identicni. gde se proizvodi to niko nemoze reci. spram ovih ostalih kineskih sam dobio informaciju da su im bolje pumpe i dizne i da bolje po hladnoci pale u sta sam se uverio. i manje dime koliko sam primetio. zbog toga sam ga uzeo i nisam pogresio. dokle ce to niko nezna ali dosad da ga neureknem skidam mu kapu. kod mene je dosta ubrzan na pogonskoj remenici i spram honde radi brze za celu brzinu.a podnosi sa lakocom.
A zasto remont,kad je motor skoro pa nov 3-4god freziro pola ara baste,a sta tacno treba treba pretresti,ocistio sam karburator od trunja,svecica bila zamastila,pa sam i nu ocistio,produvo sam i diznu i onda je lepo upalila ali mi nestade goriva,da nje to mozda sve bilo do dizne,a gorivo jeste malo bajato stoji 3-4meseca,i primetio sam jos jednu stvar na onom dugmetu de se druka gorivo kad se vise puta pritiska krene da curi gorivo,jer to normalno ili nesto nevalja

to dugme sluzi kao takoreci sauh. cim ga stisnes potopi se plovak i lonce napuni do vrha gorivom i motor dobije jacu smesu i hladan lakse upali ali kasnije nesme prelivati.svaki dvotaktni motor kad dugo stoji pogotovu u vlaznijoj prostoriji hoce zaribati i vlaga hoce cementaciju na lezajevima klipnjace i kuglicnim da pordja. vrlo brzo klipnjaca dobije luft i krecu problemi ili zakiva motor. ali otom potom mozda je paljen povremeno pa ce izdrzati. ali takvoj masini prvo treba servis uraditi pa malo ostaviti da radi na jacoj mesavini pa tek onda u rad pustiti. trebalo bi da skines magnet ako imas radapciger za to. kad skines ocistis finom smirglom platine [kontakte] da se sijaju i nemaju brescic ili sl. vratis magnet i nastelujes zazor na 0,35-0,40.kad je fiber na bregu. ocisti slavinicu od goriva i filtercic na karburatoru i izduvaj sve unutra vazduhom i diznu . onda proveri kako svecica baca varnicu i pali. i bar 3%mesavina

Gledao sam, ali nigde nisam video da ima da se kupi nov kultivator, odnosno kopacica, ili kosacica na guranje sa dvotaktnim motorom. Sve je 4 takta. Jel takve stvari postoje uopste danas?

i dalje postoje ali zbog potrosnje i zagadjenja vazduha se sve vise izbacuju iz upotrebe. ali mali motori jos uvek su u upotrebi jer imaju dosta snage i zauzimaju manje prostora i laksi konstrukciono. testere ,trimeri i sl.

Da, znam za testere, trimere. Hteo sam i kosacicu na guranje da kupim sa 2T motorom, ali nisam uspeo da nadjem novu, pa sam kupio 4T.

kaki 506 ko je izmisli,il nece da upali,il dobija turazu,il preliva gorivo. ono je sacuvaj boze. za gubljenje vremena i zivaca rodilo se.

• Like
znas kako ja kazem ;ako imas dusmana pokloni mu 506. svi ostali modeli su stvarno solidni i reseni ali ovo cudoviste nedaj boze. a i kvalitet delova na nivou.ma daleko joj lepa kuca.radije cu iz tenka da radim motor nego li iz 506

• Like
Nazad
Vrh