Motokultivatori - opšta tema

imam hondin motokultivator i interesuje me kolika vam je ona manja remenica tj koji kais koristite. Moj je 900x17 i malo mi je kratak tj. i kad iskljucim 'kvacilo' hoce da vrti. Tu remenicu na motoru sam pravio na strugu i mislim da je ili malo veca nego sto treba za ovaj kais ili je mala t. mogao bih staviti vecu remenicu i za broj veci kais. Ako mozete da mi kazete vasa iskustva pa da sredim to... hvala

manja remenica je oko 8cm precnika koliko se secam. ako radis sporim brzinama ide malo manji kais negde oko 930-17 a kad je u brzim 950-17. sto bi se reklo taj 900-17 je premali i zato nemozes dobiti razdvojen prenos. uzmi oba ova pa probaj i pomeranjem motora unazad dobijas grubo stelovanje a onda na vijku sajle i granicnicima kaisa ka stelujes fino

Kupljen nov DMB polumotor 49 hiljada placen (blok, uljna pumpa, radilica, klipnjaca, klip, karike i cilindar) glava motora da se odradi u cubi-ju max. ce kostati 40e, i motor ima 2 godine garanciju.
Tako da ljudi ovo sve staje u cifru od 500e i ako imate stari motor i ostale delove kao sto su bos pumpa, zamajac, rezervoar goriva itd. ne trpajte preprodavcima pare u dzep, koji toliko traze za polovni motor - sramota.

pa zar bos pumpica nedolazi nova uz polumotor. to je od najbitnijih stavki i trebalo bi da se isporucuje uz motor nov obavezno. ima cak i razlike u njima za neke motore tako da je pitanje dal ce stara i pasovati. a treba je i ustelovati.a nije ni cifra onda bas mala za taj polumotor. to lako moze da se desi i da je turski DMB motor jer kod nas se neradi vec godinama. jedino ako nije repariran

Bos pumpa ne ide uz polumotor nikad i nije isla i pasuje na motor (inace kupio sam elemenat bos pumpe - 12e)
Fabrika ne radi ali ima delova i nisu turski provereno, i sve sa njom (bos pumpom) ispada ista cena kao i polovni motori koje prodaju
Naravno ako imas ostale delove sto svi imaju kojima je motor na izdisaju.
To su sve price (lazi) preprodavaca, jedan mi napricao i kako filter za gorivo kosta 50 e a ne kosta ni 5e

Pozdrav svima koliko vrijedi motokultivator goldoni super special 140 14ks?

- - - - - - - - - -

Sa kosom u extra stanju,ja ga imam pa pitam onako:osmeh:

Pozdrav svima koliko vrijedi motokultivator goldoni super special 140 14ks?

- - - - - - - - - -

Sa kosom u extra stanju,ja ga imam pa pitam onako
Moj komsija ima taj goldonac od 14ks,ono je zver od kultivatora.On ga je kupio pre dve godine od prvog vlasnika iz susednog mesta i platio je 1000e za njega.Uz njega je dobio frezu i prikolicu kardanku.Odmah je morao da mu zameni sve 4 gume i to je to,a takoreci da ga ne gasi,non stop radi nesto sa njim.

Dal ima ko da nekuka na prepoljca? imo sam jednu trgovinu snjim,malo je probo da muti al nakraju je ispalo dobro.
a jedan me zvao 10 puta za pogon i na kraju izlago. na koga se naleti ljudi probaju da zavrnu na razne nacine.

dzaba pare i freze kad su oči gladne.

ma bre zove covek smara da mu prodam moju frezu za labinca za 200e.reko si lud covece,...ali ima tmao kog njega sve i svasta,samo mlogo skupo..tj preskupo,medju prolca za malog labinca za novi kipor motor 40e.parce aluminiju,i morao sam da uzmem drugde nisam nasao.tako da katastro a jos sam mu platio reznu letvu za labinovu kosu pre godinu dana i jos mi nije stigla katastrofa....nemojte ljudi od njega nista uzimati..moj savet za vas neznam,ai da pitam ima li gde d ase kupi nova rezna letva za goldonijevu striznu kosu,???jer mi treba pa sad trazim ali nemogu naci nigde ona sa spicastim nozevima.

Zdravo svima našao sam mutu gorenje sa priključcima (kosa, freza, prikolica i sejalica), prodavac traži za sve 1.700E, i neće da razdvaja ni jedno.
zanima me da li je preterao s obzirom da npr.sejalica nikome netreba a i prikolica je obična bez kardana i koliko da mu ponudim za sve a da ne predplatim ako hoće hoće?
Evo slika
http://www.polovniautomobili.com/oglas4399871/muta_gorenje_kosacica/

Pozdrav

Nazad
Vrh