Motokultivatori - opšta tema

Pozdrav svima vidim da ima iskusnih na temu motokultivatora, naime imam i ja labinca 8 ks benzinac dosad sam uložio oko 18000 d u kvačilo spojničku i sajle i sl. medjutim ima lufta i na klipnjači odlomljen deo klipa i sad pratim priče o kipor motorima što ljudi ubacivaju, pa onda se ispostavlja da su kineske kopije garancija samo na časnu reč bez fiskalnog računa ili bilo čega drugog što bi garanciju i ostvarilo, povodom toga sam malo gledao u Novom Sadu u Čavić prof prodavnici prema najlonu, nude druge motore i to loncin g 270 f , launtop i još neke sa dve godine overene garancije sevisom i svim onim što pripada uz to moje pitanje je da li neko ima bilo kakva iskustva ili saznanja o tim motorima
hvala unapred
evo i link ako zatreba kome
http://www.cavicprof.rs/index.php?page=shop.browse&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=2

Poslednja izmena:
Da, samo ko može razlikovati Kipora od kopije ja sam ih gledao (u Rumi) potpuno su isti i svi trgovci se kunu da je njihov pravi ...
poz

15022013348.jpg
i kod nasih ti je garancija dok neizadjes na vrata. ovaj link sto si postavio je cista kineska kopija. naime kinezi imaju jednu kopiju sa 100 imena motora. druga boja i nalepnice a motor isti. na mom kiporu ima ustancano na dnu bloka KIPOR i brojevi motora. garancije nema ali dve godine kod mene stanca ko blesav.nema nekih problema uopste sa ovim motorima zasad i jeftini su delovi mada meni nisu trebali. samo zamena ulja i teraj.imam sliku na hondi pa vidi kako izgleda.sa druge strane motora u dnu gde se pricvrsti vijcima nosac stoji naziv i broj ukucan
15022013349.jpg

Poslednja izmena:
Da, samo ko može razlikovati Kipora od kopije ja sam ih gledao (u Rumi) potpuno su isti i svi trgovci se kunu da je njihov pravi ...
poz

Ja sam platio taj navodno originalni 270€, potpuno je isti kao kod Vice22(imas detaljne slike koje sam postavio na 58 strani). Kod mene je Kipor bilo ustancovano na 3 mesta(dvo bloka, glava i poklopac ventila.
Proslu sezonu radio je jedno 15-tak sati-nisam ga uopste stedeo, ali nije mogao dnevno potrositi 5l.
Jedino sto ni se nesvidja je sto je izuzetno bucan i razmisljam o ugradnji nekog brendiranog auspuja, ili kupujem antifone.

Imam Einhell kopacicu BG-MT 3360 LD i jedan problem za koji sam mislio da je svecica, ali izgleda da nije. Naime nemirno radi kada se upali, drn drn, radi minut dva i onda se ugasi. Sve ukazuje na nesto sa strujom. Zamenio sam neku kinesku mrnjao sveciu sa brigs svecicom. Medjutim problem ostao. Ne znam da li ima jos nesto jednostavno sto mogu da pogledam, pre nego sto je odnesem u servis, koji nije blizu, nego moram slati 150km kopacicu (kud je i uze)?

Hvala drugari znači mora da bude uliveno kipor, Vico na onom linku sam mislio na Loncin motor da su sve to kinezi jesu naravno, jbg mi sa našom platežnom moći jedino tako nešto i možemo sebi priuštiti
a za Kipor sam čuo da je jako bučan e sad sa nekim drugim auspuhom da li se ne bi zagušio jer su oni definitivno oko 5,5 ks pa još ako ga prigušimo ?

znate sta ako ja izdrzavam danima da frezujem usluzno i plus moje baste oko 40 ari radim nekoliko puta i neogluvim necete ni vi. prigusivati nije dobro jer mogu drugi problemi nastati [pregrevanje]. oni imaju cisto lupajuci zvuk motora jer kompresija je velika. a pumpa ostra. sta da kazem seljak nije lako biti ali ima i dobra stvar u tome : zenu necujes kad ti cangriza !! Nikaragva meni taj rad podseca na mnogo goriva u karburatoru. otvori i ocisti karburator pogotovu iglicu i leziste jer dobija mnogo goriva i zato tako radi. u to sam uveren. ili prvo skini filter vazduha pa vidi kako ce raditi mozda je i on zapusen

Zdravo svima našao sam mutu gorenje sa priključcima (kosa, freza, prikolica i sejalica), prodavac traži za sve 1.700E, i neće da razdvaja ni jedno.
zanima me da li je preterao s obzirom da npr.sejalica nikome netreba a i prikolica je obična bez kardana i koliko da mu ponudim za sve a da ne predplatim ako hoće hoće?
Evo slika
http://www.polovniautomobili.com/ogl...enje_kosacica/

Pozdrav

muta ako je novi tip dobra je za friziranje i kosenje jedino. po meni realna cena 1000-1200 mah. ja nebih vise dao pa da je zlatna

Ma ni ja ne bi dao više za mutu sa kosom i frezom, nego on je zapeo neće da proda samo nih nego sa sve prikolicom i sejalicom i pritome cena 1.700e, nego se razmišljam da mi i ta prikolica bude od korisi pa da mu za sve ponudim oko 1.350E pa kako hoće?

ja sam i mislio za sve u kompletu. preko te tvoje cene nikako. pa za 2000eur drugar je prodavao labinca sa okretnim ruckama original prikolicom ,kosom i fabrickom prskalicom od 160L. sta je muta za labina

Shvatam šta mi kažeš, i u pravu si za cenu, teško ću sa njim poslovati ipak je preterao sa cenom?, javiću kako sam prošao

Hvala puno.

Pošto mislim da još neke ljude osim mene interesuje Kipor motori a zarad istine
definitivno se prave u Kini (naravno to nikako ne znači da je sve bofl i loše što se pravi u Kini)
malo sam googlao i evo link njihovog sajta ako ništa drugo bar da znamo da nas trgovci lažu kad tvrde da su to motori 8 ks i orginal Korea
evo link
http://www.kipor.com/product/xiangxi.aspx?classid=144401065394044928&id=108

Sto se tice mute ja je nebih nikad nebih kupio.
Kao kosacica se pokazala dosta lose. Ne pokvalitetu kosenja koji je dobar nego po trajnosti prenosa. Ljudi masovno menjajudelove prenosa za kosu. Ja komsiji trenutno pravim prenosni mehanizam od 407. Ima dosta posla ali on je do sada uvek morao ulagati po 100-200€.
On je uglavnom koristi za kosenje, i ja sam odavno preporucivao da je proda i kupi 407.

Sto se tice Kipora mozete racunati da mu je snaga/obrtni moment ekvivalentan sa LA300.
Znaci nije nejak, a brojke o snazi pustite preprodavcima.
Motor je definitivno ok jer je to ustvari licenca Hatz motora.

Ja sa mutom i košenjem imam baš dobra iskustva. Jedini problem do sad je motor LA300 koji se malo razletio po livadi pa čeka zamjenu, ali i on dok je radio tih 15 godina gurao je bez problema.. :)
Često se ljudi ne pridržavaju uputstva i ne provjeravaju/mijenjaju ulje u pogonu kose pa nakon desetak godina i par stotina radnih sati je8u mater slovencu kako nije to dobro sastavio. Valjda misle da se tu nema šta dirati i da je za dobro funkcionisanje potreban samo benzin i turpija za naoštrit nož. :)

kupio sam od komsije tomosovu frezu.nije paljena 20ak godina ja sipo gorivo i odma upalila.danas probo da freziram frezira 10-20i ugasise tako par puta.opro sam rezervar ocistio karburator i opet isto.

marko marko, posle 20 god nerada negine ti sigurno ramont motora. nije prvi slucaj i to sigurno ce se desiti. platine i karburator ocistiti i nastelovati a radilica sigurno nece dugo[ klipnjaca] tu je cementacija otisla sigurno i vrlo brzo ce prolupati ili zakovati.znaci pretresi motor odmah ako znas ako ne teraj sto dalje od sebe. .sto se tice kipor motora ja koliko znam to je kopija janmar motora jer su potpuno identicni. gde se proizvodi to niko nemoze reci. spram ovih ostalih kineskih sam dobio informaciju da su im bolje pumpe i dizne i da bolje po hladnoci pale u sta sam se uverio. i manje dime koliko sam primetio. zbog toga sam ga uzeo i nisam pogresio. dokle ce to niko nezna ali dosad da ga neureknem skidam mu kapu. kod mene je dosta ubrzan na pogonskoj remenici i spram honde radi brze za celu brzinu.a podnosi sa lakocom.

Nazad
Vrh